Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sensibilitate senzor crepuscular

Postări Recomandate

Buna ziua. Am montat un senzor crepuscular din acesta 20160720_180037.jpg

Daca a desfacut cineva vreodata asa ceva, imi poate spune va rog daca s-ar putea modifica sensibilitatea sa? Il setez la limita de jos, lumina este destul de multa dar becul tot aprins ramane si as dori sa-i scad si mai mult valoarea. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am si eu doua bucati identice...si asa este...daca-i un pic mai innorat se aprind becurile....ai sanse sa stea toata ziua aprinse.

Daca mai un pic de rabdare am sa modific unul...am zis de mult timp sa umblu la ele sa le modific sensibilitatea...dar niciodata nu mi-am facut timp. Am desfacut unul dar nu are niciun reglaj de sensibilitate...trebuie ceva corectari aduse aduse schemei!

Link spre comentariu

Nu...asa fac de noi si n-au reglaj de sensibilitate....doar la cer luminat sau cu soare se sting....daca-i un pic mai intunecat se aprind becurile. Sunt speciale de exterior...sunt prevazute sa nu intre umezeala la ele, au garnituri de cauciuc, etc...

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ca să fie mai sensibil, trebuie ca fotorezistorul sau fotodioda să fie prevăzute cu o lentilă de focalizare orientată spre un punct iluminat doar de lumina naturală, preferabil spre cer.Am construit un astfel de detector de două ori şi funcţionează ireproşabil.Schema utilizată de mine are pragul reglabil, tocmai pentru a putea fi folosită eficient şi a nu lumina inutil când lumina naturală este încă suficientă.

Link spre comentariu

I-am mai pus 2 rezistente de 100k in serie cu potentiometrul de reglaj, i-am dat gaura in plastic si am scos la nivel cu carcasa fotorezistorul si acuma se pare ca i-am scazut plaja de reglaj la intuneric, acceptand sa fie si mai putina lumina fara sa se aprinda becul. Din ce am vazut ele sunt facute ca un circuit divizor de tensiune si trebuie jonglat din valoarea rezistentei/potentiometrului.

Link spre comentariu

S-au zgarcit la tarate, dar un element de reglaj tot ar trebui sa aiba, ceva rezistenta lipita pe cose, nu cred  ca le scot din felie, si cum iese, asa iese...macar dispersia valorilor componentelor, si tot ar trebui compensata cumva. Am demontat si eu o petarda din asta pe care scria IPEE, dar avea cateva rezistente semireglabile pe cablaj. I-am scos schema de pe cablaj ca sa-l pot repara. Omul voia neaparat jucaria lui.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări