Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema Technics A700 MK2

Alex Claudiu

Postări Recomandate

Va salut ! Am un amplificator Technics A700 MK2 care a functionat (si inca funcioneaza) fara probleme cu niste boxe de combina . Recent am cumparat o pereche de boxe technics sb cd120 si le am conectat pe iesirea A iar boxele de combina pe iesirea B . problema este ca nu pot trece de un anumit nivel (volum) fara sa imi taie sunetul pe boxele din technics (boxele de la combine se aut in continuare ) . daca dau mai incet sau iau putin din bas/ inalte revine sunetul . chiar daca las doar boxele technics pe orice iesire problema persista si de multe ori se intampla sa nici nu ajung la jumate cu volumul si le taie cate o data le taie pe rand ba stanga ba dreapta depinde de melodie volum . repet pe boxele de la combina nu am problema asta (cred) dar nici nu pot sa dau atat de tare incat sa apara problema de frica sa nu ard difuzoarele . statia nu se incinge si ventilatorul din spate functioneaza ok . partea si mai dubioasa este ca pot asculta la volum relativ ridicat cat se se incalzeasca putin si treptat pot ridica volumul putin mai mult de jumate fara sa se mai opreasca (daca insist cu volumul eventual le taie). daca aveti idee daca este problema de la statie s au este ceva normal spuneti mi si mie sa nu o duc la reparat inutil .Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alex Claudiu

4

• validae

3

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Citeşte manualul şi vezi dacă nu există vreo protecţie legată de impedanţe şi echilibrarea difuzoarelor.Adică să nu fie nevoie să foloseşti difuzoare cu  impedanţe de acelaşi fel (4 sau 8Ohmi) pe toate ieşirile simultan.

Link spre comentariu

Pune aparatul de masura pe boxe (neconectate la nimic) si spune-ne ce indicatii primesti. Ar trebui sa ai 7.x ohmi pe cele de 8 ohmi. Cele de combina e posibil sa fie pe 6 ohmi, deci aparatul va indica 5.x ohmi.

Referitor la pozitia butonului de volum aceasta e irelevanta atata timp cat nu se stie cu precizie nivelul semnalului de pe intrare. Fabricantul etaloneaza cursa potentiometrului pentru un semnal de 100-200mV pe intrare, sursele moderne ajung si la 2V, ceea ce inseamna ca poti atinge maximul amplificatorului si cu un sfert de cursa chiar.

Daca vad eu bine amplificatorul e facut cu integrat dedicat, ceea ce inseamna ca e foarte sensibil la impedante scazute. Ar fi foarte indicat sa nu folosesti simultan ambele perechi de boxe, sa le folosesti pe rand. Chiar daca pe spatele unor amplificatoare cu STK-uri se specifica si 4 ohmi, nu e prea sanatos sa scazi sub 8. Scaderea prea mult a impedantei poate cauza activarea protectiei.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

rezolvat . m am utat mai atent in boxe si sub "captuseala" era un fel de swich/rezistenta care oprea boxele la o anumita purere . le am anulat si totul este k . acum ramane sa fiu eu atent sa nu dau mai tare decat trebuie :). multumesc pt raspunsuri .

Editat de Alex Claudiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări