Vizitator Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Acum 14 ore, VTP a spus: @ lavyny, Ai intuit bine: orice incinta acustica are ca principala finalitate sa ajute traductorul in reproducerea frecventelor joase ( e adevarat ca in decursul timpului am vazut cazuri in care floorstandere erau utilizate ca suport pentru ghivecele de flori sau masuta de telefon! ) Ideea de a ascunde incinta intr-un sicriu frumos lacuit, mi se pare absurda. Ma gandesc la varianta de tip horn a acestei incinte, la care gura hornului este reprezentata de un vas de WC: doua vase WC smaltuite, eventual aurite ( customizate la cerere ! )si cu toata tevaria de plastic aferenta, ar putea arata nemaipomenit de interesant in livingul unui audiofil indragostit de manele. Sint simple afirmatii, bassul auzit cu un asemenea sistem pvc a batut pe departe orice boxa VTP auzita de mine tinand cont de dimensiunile difuzorului asa ca poate a-r fi fost nevoie de un comentariu mai inteligent... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Mult misticism si secretomanie in aceste incinte. Cel care aloca macar 15 minute de plimbat pe Google, plus citit linkurile deja puse de un coleg, vede ca nu e stiinta exacta. Altfel spus, mult ghici si opinii bazate pe efectul placebo si caramida in piept. O multime de proiecte se afiseaza in diferite forme. Dupa imaginatia constructorului. Unele inchise, altele deschise, la verticala, la orizontala, melcate sau complet teava dreapta, etc... Asa ca ramane la imaginatia si capabilitatea fiecaruia sa construiasca ceva. Eu o sa fac un fel de cheia sol sau un S stilizat dintr-un difuzor de 4". Sa vad ce iese. Nu am nevoie si nici nu ma grabesc, insa odata facut il pun aici. Ca nu e nici un secret si nici nu "sparg piata" constructorilor din tevi de canalizare. Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 (editat) VTP chiar asa in niste wc-uri ?? Cunos stiu ce rol are o incinta , cand eram mai tinerel datorita preturilor de la aceea vreme care erau prea mari am facut si eu cateva de la zero . Desigur am ramas amator si am renuntat pt. incintele facute de fabrica . Tot ce am vrut sa zic era ca la cine nu doreste sa vada acele tevi , de ex. de pvc poate sa le mascheze ulterior intro incinta clasica . Cam atat , nu stiu ce au inteles altii . CornelM multumesc de informatie stiu ce face o incinta , stiu ca nu este doar un mobilier frumos si atat . Editat Ianuarie 12, 2020 de lavynyu Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 A , am uitat sa mentionez ! De ce nu se mai folosesc acuma incintele gen labirint care se foloseau pe vremuri ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Pentru ca ieftin si usor vandabil (usor de facut, cit mai simple), la cita prostime da banii pe niste ciurucuri cu led-uri, nu ai ce sa ceri mai mult. Boxe ca prin anii 75-85 nu vor mai fi facute. Personal mi-au placut mai mult Germanele decit Japonezele, cu ceva exceptii. Ghici de ce! Link spre comentariu
Alphsoo Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Eu prefer cele englezesti in defavoarea celor nemtesti... Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Nici comunismul nu mai e ce a fost. Cand aud asta, la cum se faceau odata. Ia mutati-va in niste blocuri cu risc seismic. Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 (editat) Acum 4 ore, popa marius a spus: Sint simple afirmatii, bassul auzit cu un asemenea sistem pvc a batut pe departe orice boxa VTP auzita de mine tinand cont de dimensiunile difuzorului asa ca poate a-r fi fost nevoie de un comentariu mai inteligent... Am avut si eu si alti cativa prieteni VTP, am ascultat si OB, inchise, de firma, hornuri pe trei cai cu amplificare separata pe fiecare canal dar, e adevart, asa sunet ca al acelui domn cu tevile de PVC si cu difuzoare Tannoy de 6,5 inch nu am auzit niciunde.Acel bas cred ca e cel mai bun auzit de mine pana acum.Efectiv, pe anumite piese mi se infundau urechile.Asta e impresia mea.Iar restul spectrului audibil era foarte echilibrat.Basul aparea doar cand trebuia.Nu acopea restul frecventelor medii, inalte..Un sistem foarte echilibrat.Cu asa ceva, intr-o camera dedicata as putea ramaneptr mult timp. Editat Ianuarie 12, 2020 de Toader Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 La 09.01.2020 la 9:07, adrian_pic a spus: Nu-i poti cere niste schite sau desene, sa vedem ce a facut el acolo? O fi secret ? Link spre comentariu
CornelM Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Acum 2 ore, lavynyu a spus: .... CornelM multumesc de informatie stiu ce face o incinta , stiu ca nu este doar un mobilier frumos si atat . Cu placere. Sa stiti ca nu a fost un comentariu rautacios. Cu scuzele de rigoare. Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Acum 16 minute, gheo23 a spus: O fi secret ? Nu e secret.Pot primi proioectul.E greu de construit.As avea de unde lua difuzoarele Tannoy identice, dar, chiar daca as face acele boxe din doua tevi, ar ocupa jumatate din camera mea.Am spus ca camera in care erau ascultate era foarte lata Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Acum 2 ore, lavynyu a spus: A , am uitat sa mentionez ! De ce nu se mai folosesc acuma incintele gen labirint care se foloseau pe vremuri ?? Incintele gen labirint sunt cele Transmision Line in lamda/4 si lamda/2 la care linia de transmisie este indoit/impachetat intr-o incinta avand forma de labirint.Linia poate avea sectiune crescatoare, descrescatoare sau constanta pe lungimea ei.Fiecare tip de sectiune cu avantaje si dezavantaje. Acum nu se mai produc astfel de incinte din cauza costului ridicat+manopera pretioasa.Este mult mai profitabil o cutie umpluta cu minet, si gata boxa. Cum am mentionat mai sus, m-a impresionat acele tevi prin basul profund...dar sincer pe mine m-a impresionat cel mai mult un horn echipat cu DX3 de la Lowther . Link spre comentariu
CornelM Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Si pentru ca mi s-a parut interesant am dat o fuga repejor pana la dede la raionul instalatii. Am construit o boxa la fel cum este prezentat in link-ul http://www.t-linespeakers.org/projects/sampson/index.html prezentat de George. A iesit cum este in pozele atasate. Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 12, 2020 Partajează Postat Ianuarie 12, 2020 Acum 13 minute, Toader a spus: Nu e secret.Pot primi proioectul.E greu de construit.As avea de unde lua difuzoarele Tannoy identice, dar, chiar daca as face acele boxe din doua tevi, ar ocupa jumatate din camera mea.Am spus ca camera in care erau ascultate era foarte lata Ar fi interesant pentru studiu . Omul s-a chinuit ceva si cred ca solutiile gasite de el pentru constructie pot fi utile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum