Toader Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Acum 3 ore, popa marius a spus: Intradevar , frecventele joase au fost fenomenale si in urma discutilor cu acest constructor am inteles ca experimentul a fost dificil de pus la punct , din punctul meu de vedere este absolut apreciabil acest efort M-a surprins faptul ca omul a acceptat sa impartasesca proiectul.Mi-a spus dl.Teleky ca daca vreau, pot sa il fac , dar e complicat de facut,.Omul a stricat cateva zeci de metri de tevi pana i-a iesit.Pe langa panourile electrodinamice sau cum erau, era cel mai bun sunet de acolo.Si camera era imensa.Acoperea cu bas toata sala.Stiu ca erau niste tineri si le-a pus house.Suna ca in discoteca.Remarcabil ptr un difuzor asa mic Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Am fost prezent la acea intalnire, auditie; intradevar basul redat de aceste ,,tevi" nu pot sa-i zic incinte, au depasit orice alt tip de boxa auzit de mine . Iesirea din spate avea o configuratie mai speciala. Cum incerca colegul @Toadersa explice, iesirea se termina cu o spirala melc cu pas crescator care simula un horn exponential.Aici era esenta basului redat.Important este si tipul de difuzor folosit cu ce Qt si Fs intrucat se lucreaza cu lamda/2 si frecventa minima redata nu poate cobori sub Frecv. rezonanta.Daca se doreste sub Frecv de rez. calculul se face ptr. toata lungimea de unda cu dezavantajul cresterii lungimii. Folosind iesirea horn se amplifica presiunea acustica in apropierea frecventei de rezonanta a difului acolo unde fara acest horn ar scadea. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Acum 8 ore, Toader a spus: M-a surprins faptul ca omul a acceptat sa impartasesca proiectul. Nu-i poti cere niste schite sau desene, sa vedem ce a facut el acolo? Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Cu 3 tevi cum am facut eu , in coltul camere puse au coborat pana la 32 hz dar la 90 hz gaura mare aveau , de aceea am testat afara unde nu sunt gauri in frecventa. Tobele se aud foarte bine prin aceste tevi , chiar surprinzator . Editat Ianuarie 9, 2020 de Citea Florin Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Acum 9 ore, Citea Florin a spus: Cu 3 tevi cum am facut eu , in coltul camere puse au coborat pana la 32 hz dar la 90 hz gaura mare aveau , de aceea am testat afara unde nu sunt gauri in frecventa. Tobele se aud foarte bine prin aceste tevi , chiar surprinzator . Ar fi bine de specificat la SPL-ul la 32Hz al incintei raportat la 200Hz de exemplu sa ne dam seama de calitatile adevarate al incintei. Toate bune si frumoase dar v-ati intrebat cum vor arata niste tevi de canalizare intr-un living sau mai rau intr-un dormitor langa tetiera patului?Nici poveste sa fie acceptate de sotie. Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Nu pot sa spun la ce spl , la un volum mai mare de ascultare in camera sa spun asa , cand le-am facut ma gandeam ca incinta de colt sau lipita de perete sa nu deranjeze. Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Masuratorile in spatii 1/4 ( intersectia a doua planuri) si 1/8 (intersectia a 3 planuri) sunt inutile. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 10, 2020 Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 Nu am avut ocazia sa ascult realizarea in discutie. Tot ce se poate ca raspunsul al joase sa fie f.bun, considerat vis-a-vis de alte incinte. Sa nu uitam ca a fost utilizat un Dual Concentric cu suspensie brevetata ce asigura anumite caracteristici in ceea ce priveste reproducerea joaselor. Am ascultat recent mai multe incinte TL din tuburi de plastic realizate de un colaborator al ing. Zotovici, colaborator care la Electronica Baicului ( fostul Philips ) s-a ocupat exclusiv de difuzoarele produse acolo. In realizarile recente a utilizat atat difuzoare IEI modificate, cat si alte difuzoare. Personal i-am oferit o pereche de coaxiale KEF care usurau constructia pe 2 cai. Testele facute au avut in vedere linii in lamda/4 si lambda/2, cu un cot si cu mai multe coturi. Avantajul acestor tuburi este dat ca se poate interveni usor la plasarea materialului fono ( minet in majoritatea cazurilor ), comparativ cu incintele "clasice". Acest tip de incinte l-am vazut pe net inca de la inceputul anilor 2.000 , inclusiv melcul interior, plasat pe ultima sectiune, cu pas variabil, ce pare a se comporta atat ca un Variovent cat si ca un vag "horn exponential" mai degraba cu crestere mai aproape de liniara. Din ce imi aduc aminte, 2 canadieni aveau pe t-linespeakers.org prezentate aceste realizari ale lor ( David Duke si Sampson ). Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2020 Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 Rob Sampson http://www.t-linespeakers.org/projects/sampson/index.html David Duke http://www.t-linespeakers.org/projects/davidduke/index.html Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 10, 2020 Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 Acum 2 ore, George a spus: Rob Sampson http://www.t-linespeakers.org/projects/sampson/index.html David Duke http://www.t-linespeakers.org/projects/davidduke/index.html Da, recunosc incintele sau unele dintre ele. Din perioada 2.000 pana acum, sunt unele modificari de continut: atunci aparea inclusiv varianta cu melcul interior, cu unele detalii de executie. De altfel, si alte site-uri au fost modificate ca informatie ( ex.: site-ul Martin J. King referitoare la TQWT ) In orice caz exista mult loc pentru experimentari, dar sa nu uitam ca este important sa obtinem o incinta acustica cu caracteristici corespunzatoare: linearitate in tot domeniul reprodus, lipsa coloratiilor in special in domeniul frecventelor medii, distorsiuni reduse la aplicarea unei puteri mai mari. Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 10, 2020 Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 Iar acestea nu vor fi obtinute cu niste melci prin tevi. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 10, 2020 Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 Acum 1 minut, Haralambie a spus: Iar acestea nu vor fi obtinute cu niste melci prin tevi. Desigur, "melcul" nu este ceva nec plus ultra sau, mai clar, cireasa de pe tort! Trebuie ca lucrurile sa fie privite in ansamblu: parametrii si calitatea traductorului, experienta in manevrarea materialului fonoabsorbant, asamblarea materialelor si numarul de coturi, etc. Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 Ca sa arate frumos incinta se pot monta toate intr-o cutie care sa imite o cutie de boxe adevarate ! Eu cred ca aceste proiecte ajuta mult doar la bass si atat ! Link spre comentariu
CornelM Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 buna ziua, din cate stiu eu toate incintele pentru asta sunt proiectate, sa ajute difuzoarele sa redea frecventele joase. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 Acum 12 ore, lavynyu a spus: Ca sa arate frumos incinta se pot monta toate intr-o cutie care sa imite o cutie de boxe adevarate ! Eu cred ca aceste proiecte ajuta mult doar la bass si atat ! @ lavyny, Ai intuit bine: orice incinta acustica are ca principala finalitate sa ajute traductorul in reproducerea frecventelor joase ( e adevarat ca in decursul timpului am vazut cazuri in care floorstandere erau utilizate ca suport pentru ghivecele de flori sau masuta de telefon! ) Ideea de a ascunde incinta intr-un sicriu frumos lacuit, mi se pare absurda. Ma gandesc la varianta de tip horn a acestei incinte, la care gura hornului este reprezentata de un vas de WC: doua vase WC smaltuite, eventual aurite ( customizate la cerere ! )si cu toata tevaria de plastic aferenta, ar putea arata nemaipomenit de interesant in livingul unui audiofil indragostit de manele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum