Citea Florin Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Va salut , vreau sa va arat un proiect experimental si surprinzator ca sunet ,in lipsa de ocupatie mai ma joc si eu , difuzorul este de 6 inch philips fullrange vintage , un sunet foarte natural . O seara faina. Link spre comentariu
arcgotic Postat Ianuarie 6, 2020 Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 Se aud bine, pe casti! Bas bun pentru 6.5". Nu sunt horn-uri, cred ca transmission line le zice la astea. Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 (editat) Poti sa spui si asa , pentru un bas mai frumos se mai poate adauga ceva tevi , seamana cu hornu pe bas ca liniaritate. Difuzorul a fost antifazat , propun pentru cei ce au incinte asemanatoare (vtp sau back loaded horn) sa faca acest lucru poate va suna mai pufos basu. Editat Ianuarie 6, 2020 de Citea Florin Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 6, 2020 Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 Am ascultat in Ungaria, la o expozitie, ceva asemanator, cu difuzor de 6,5 inch Tannoy coaxial.Dar capatul tubului sau iesirea de bas ca sa-i zic asa era de forma unei spirale.Adica asa ne-a povestit proprietarul.Asemenea melcului de la masina de macinat carne dar cu crestere exponentiala.Era de departe cel mai bun sunet de acolo.Era o camera imensa iar basul acopera acea camera.Basul era adevarat, jos bine de tot.Sper sa gasesc poza. Link spre comentariu
doru77 Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Cum se stabilesc dimensiunile pentru astfel de incinte? Exista formule de calcul, sau prin experimente? Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 (editat) Experimental am facut , pentru un bas ok macar 3 tevi la 1m sa folosesti cum am facut si eu, am incercat si cu difuzor de 4 inch , rezultate foarte bune am avut pe bas. Eu am folosit : 1 dop 160 , 1 ram 160/90 , 1 ram 160/45 , 2 cot 160/90 , 1 cot 160/45 si 3 tevi de 160 la 1m. Mai conteaza si distanta fata de podea macar vreo 30 cm sa ai , nu am folosit nici un burete sau material sa absoarbe pe interior ( am incercat si nu am mai avut bas). Logica e oarecum sa faci in trepte. Editat Ianuarie 7, 2020 de Citea Florin Link spre comentariu
doru77 Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Deci capatul tevii din fata este obturat? Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 (editat) Dopul este folosit la prinderea difuzorului , nu este obturat . Ce dimensiune are difuzorul pe care vreti sa il folositi? Editat Ianuarie 7, 2020 de Citea Florin Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Atunci piesele de pvc sa fie de 20 cm (diametrul exterior al tevi). Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Ceva detalii constructive mai multe, se poate? Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Am facut sus o lista cu ce piese am folosit , piesele de pvc au mufa cu garnitura , pentru a le imbina usor poti folosi sapun lichid sau detergent de vase. In ordine am pus : teava , ramificatie la 90 grade , cele 2 coturi la 90 grade , ramificatie la 45 grade , in jos teava si pe ramura la 45 am pus cotul la 45 si in continuare teava. Dopul este doar pentru adaptarea difuzorului. Recomand inversarea fazei la difuzor. Este foarte simplu de facut , spor la treaba. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Multumesc, OK asta am inteles, voiam ceva lamuriri la cum se imbina tevile. In poza vad doar un U intors si nu inteleg la ce trebuie ramificatiile. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Daca se poate pune o poza din lateral, ca sa vedem toate piesele si imbinarile. Multumesc. Link spre comentariu
Citea Florin Postat Ianuarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Poza din lateral nu pot face , am explicat piesa cu piesa cum se imbina , 9 piese sunt in total. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum