Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Back loaded horn cu teava pvc

Citea Florin

Postări Recomandate

Va salut , vreau sa va arat un proiect experimental si surprinzator ca sunet  ,in lipsa de ocupatie mai ma joc si eu , difuzorul este de 6 inch philips fullrange vintage , un sunet foarte natural .

O seara faina.

Link spre comentariu

Poti sa spui si asa , pentru un bas mai frumos se mai poate adauga ceva tevi , seamana cu hornu pe bas ca liniaritate. Difuzorul a fost antifazat , propun pentru cei ce au incinte asemanatoare (vtp sau back loaded horn) sa faca acest lucru :)  poate va suna mai pufos basu.

Editat de Citea Florin
Link spre comentariu

Am ascultat in Ungaria, la o expozitie, ceva asemanator, cu difuzor de 6,5 inch Tannoy coaxial.Dar capatul tubului sau iesirea de bas ca sa-i zic asa era de forma unei spirale.Adica asa ne-a povestit proprietarul.Asemenea melcului de la masina de macinat carne dar cu crestere exponentiala.Era de departe cel mai bun sunet de acolo.Era o camera imensa iar basul acopera acea camera.Basul era adevarat, jos bine de tot.Sper sa gasesc poza.

celeeeeee.jpg

Link spre comentariu

Experimental am facut , pentru un bas ok macar 3 tevi la 1m sa folosesti cum am facut si eu, am incercat si cu difuzor de 4 inch , rezultate foarte bune am avut pe bas.

Eu am folosit : 1 dop 160 , 1 ram 160/90 , 1 ram 160/45 , 2 cot 160/90 ,  1 cot 160/45 si 3 tevi de 160 la 1m.

Mai conteaza si distanta fata de podea macar vreo 30 cm sa ai , nu am folosit nici un burete sau material sa absoarbe pe interior ( am incercat si nu am mai avut bas).

Logica e oarecum sa faci in trepte.

Editat de Citea Florin
Link spre comentariu

Dopul este folosit la prinderea difuzorului , nu este obturat .

Ce dimensiune are difuzorul pe care vreti sa il folositi?

Editat de Citea Florin
Link spre comentariu

Am facut sus o lista cu ce piese am folosit , piesele de pvc au mufa cu garnitura , pentru a le imbina usor poti folosi sapun lichid sau detergent de vase.

In ordine am pus : teava , ramificatie la 90 grade , cele 2 coturi la 90 grade , ramificatie la 45 grade , in jos teava si pe ramura la 45 am pus cotul la 45 si in continuare teava.

Dopul este doar pentru adaptarea difuzorului. Recomand inversarea fazei la difuzor. Este foarte simplu de facut , spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări