Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucureșteni, "adoptați" un senzor

Postări Recomandate

Acum 12 minute, doru3160 a spus:

Daca nu l-as cunoaste cat de cat, as spune ca asta e...dar stiind ca e un baiat capabil care vrea sa faca ceva in tara lui, e pacat sa-i taiem macaroana cu stereotipuri de felul asta, e romanesc, nu e bun, dar habar nu avem despre ce e vorba in propozitie.  Altfel si tinerii capabili care mai vor sa faca ceva aici, pot spune, ia mai dati-va in plm, ca plec la altii care stiu sa aprecieze valoarea, si voi stati pe prispa precum dulaii batrani si minunati-va cum altii fac si la noi nu se leaga nimic.

Lasă că am văzut eu și tineri care habar n-au de nici unele dar pretenții cu carul...

De fapt, ei vor să ia totul de-a gata...fără prea multă muncă aici în țară ...iar dacă nu, au un motiv să plece și să muncească pe bune, undeva în țările calde!

Deci, ei vor un șut în fund ca să se apuce de muncă  la alții  ....sau să lenevească pe aici, prin vre-un birou călduț...cam astea sunt ”așteptările” celor tineri !

Din păcate, nu avem tineri care să muncească (în primul rând) pentru binele comun...ci doar tineri egoiști care își vor doar binele lor ...fără să le pese de binele altora.

Și de aici, toată hoția care se întâmplă în țara asta de 30 de ani încoace!

Toți se întreabă ce le oferă țara ...dar nici unul nu întreabă, ce ar putea oferi ei țării!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 26 minute, elmar a spus:

Lasă că am văzut eu și tineri care habar n-au de nici unele dar pretenții cu carul...

Iar n-ai treaba? Asa iti mai place sa deschizi discutii fara nici o legatura cu ce vorbim aici, ca nici nu stiu cum s-o iau. Ori te-ai nascut asa, ori ai devenit pe parcurs.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Iar n-ai treaba? Asa iti mai place sa deschizi discutii fara nici o legatura cu ce vorbim aici, ca nici nu stiu cum s-o iau. Ori te-ai nascut asa, ori ai devenit pe parcurs.

Mă miram eu să te abții  de la jigniri...probabil că așa ”te-ai născut” ...nu!?

Link spre comentariu
Acum 32 minute, elmar a spus:

Mă miram eu să te abții  de la jigniri...probabil că așa ”te-ai născut” ...nu!?

Păi dacă te tot bântuie demonul trollingului, strici inevitabil orice topic în care intervii.Observaţia care ţi s-a adus (pe bună dreptate) era de la un moderator, cred că ai trecut milimetric de o banare serioasă.....nu vreau să încep prima săptămână din an dând o sancţiune, deşi o cam meriţi.

Link spre comentariu

Padurile alea sunt cam terminate si nu ajuta decat sa vina ursul prin oras printre blocuri.

Ambuteiajele sunt multe ore pe zi in toate zonele si aerul devine irespirabil, groapa de gunoi fermenteaza si da uneori un miros de balegar pe suprafete mari din oras. 

Cele mai poluate orase romanesti sunt Bucuresti Brasov si Iasi. Nici macar Cluj sau Timisoara  care au o dezvoltare mai mare nu sunt asa poluate.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan a spus:

Personal nu mi-am permis, din punct de vedere financiar, să cumpăr un astfel de produs finit (modelul cu numele INDUSTRIAL).

Nici eu, dar am sa iau modelul cel mic pentru praf. Am un fost coleg care acum e la IQAir unde este sef de proiect în cadrul R&D. O sa-l iau putin la întrebari. Modelul lor este mai scump decât cel românesc (SMOOGIE).

Editat de franzm
Link spre comentariu

In zona in care locuiesc eu(Bucurestii Noi) senzorul ala se strica garantat:rade: in prima seara/noapte cand se gasesc aia de la Stericycle sa incinereze ceva resturi din spitale...langa groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, cu emanatii masive de hidrogen sulfurat, amoniac si alte gaze!

In jurul orei 18:00, cand se inghesuie mii de masini sub Podul Constanta, iar e smog-nor de gaze de esapament.

La ce bun sa colectati, monitorizati, etc, date legate de poluare? Oricum nu va face nimeni ceva pentru reducerea poluarii...vax romanika, bad lands!

Link spre comentariu

Asta cu "ce rost are sa monitorizam" e echivalentul in depanare / electronică cu "ce rost are sa măsurați tensiunea in punctul x, oricum aparatul e defect".

Nu inteleg de ce aia din statiile de epurare / tratara a apelor fac analize, oriucum pană la consumator apa trece prin tevi vechi.

Link spre comentariu

Bun, adopt un senzor, asa, si? La ce ajuta? Ca stiu eu ca sunt depasite limitele? Pot sa spun asta fi fara mii de lei cheltuiti. Atita timp cit nu se intelege ca un consum exagerat, un consum impus societatii artificial, duce la poluare, nu am facut nimic. Pe noi parintii ne unvatau sa avem grija de orice e in jurul nostru. Acum...

Sistemul intoarce spatele celor care spun ca asa nu se mai poate, dar acelasi sistem moare de grija incalzirii globale. Fariseism. 

Citi dintre voi nu se duc cu masina, doua strazi mai incolo, dupa piine sau tigari?

Senzorii sunt buni atita timp cit iei si masuri la ceea ce indica ei, altfel...frectie la picior de lemn. 

Stefan, imi pare rau, dar argumentele tale sunt fix pe linga.

Pai masurarea in punctul x, o faci TOCMAI pentru a REPARA stricaciunea. Ori, atita timp cit se fac masurari, se gaseste defectul dar...NU SE REPARA, vorbim despre altceva. In cazul apei, masurarile le faci TOCMAI pentru a dovedi ca tu esti OK! Masurari se fac in Bucuresti de zeci de ani, dar doar pentru a avea hienele din presa, stiri de senzatie.

Cit am lucrat la institut,  daca un senzor arata ceva in neregula, cautam IMEDIAT defectul, remediam si totul era OK, nu stateam sa ne uitam la ce indica senzorul si ridicam din umeri a paguba! Crezi ca daca mai erau zece senzori in plus, ajuta la remedierea cauzei?

Editat de icar
Link spre comentariu

oare cum or fi alea `'jigniri imaginare'' ?

senzorul e fix o frectie, eu nici nu cred ca incearca sa faca bani cu asa ceva. telul este sa faci bani cu softul si imi pare mult mai credibila ideea asta cata vreme colegi de-ai lui urad au vandut un soft asemanator in canada pe  bani frumosi.

nimeni nu se va sinchisi de valorile masurate, posesorii or sa stea mai putin pe afara, daca pot, iar poluatorii ar sa zica ca nu au certificate de calibrare anuala, care costa si o sa-i doara la basca.

acum vreo >15 ani erau posturi bune pe la garda mediului sau cum i-o mai zice. la mine in municipiu erau 2 sau 3, mai dadeau cate o amenda pe luna pe platforma industriala, inca mai erau combinate care scoteau fum si in rest frecau menta. Aia nu stiu daca plateau sau nu, oricum sisteme noi de filtrare costau imens in comparatie cu amenda.

Link spre comentariu

Eu cred ca un numar mare de senzori impreuna cu o cit mai larga prezentare in presa a rezultatelor, facuta zi de zi ar pune presiune pe autoritati! dar o presiune sustinuta, nu doar cu anumite ocazii. Nu cred ca se va face asta deoarece ar putea avea ceva efecte si asupra circulatiei auto si ce posesor de masina/cazan isi doreste asta?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări