Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucureșteni, "adoptați" un senzor

Postări Recomandate

"Prin intermediul platformei online echipa proiectului va distribui incepand cu luna februarie 2020 senzori individuali de masurare a PM-urilor catre cetatenii care doresc sa adopte un senzor, sa-l monteze si sa-l mentina in functiune pe o perioada de cel putin 18 luni. Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerlive.ro in timp real.

Metodologia de preluare a unuia dintre senzori va fi disponibila in curand, pe site.

Platforma se gaseste online, in varianta beta, pana la 1 Martie 2020, timp in care echipa proiectului va continua sa deruleze teste si va strange sugestii de la utilizatori pentru imbunatatirea calitatii serviciului."

Link spre comentariu

Apropo de poluare, chiar e nasol, vara de exemplu e crimă și pedeapsă să respiri aer. În parcuri gen Morarilor mai e cum e, dar cum ieși se simte nasol,o pâclă împutită. De exemplu atunci când mă întorc după o perioadă lungă de la țară se simte repede aerul de București. 

Parte proastă e că în loc de a se planta copaci se defrișează

http://mobile.hotnews.ro/stire/23391895

Link spre comentariu

Eu ma intreb altceva: Oare cati din cei care se vaita si se inspaimanta de poluarea din oras isi propun ca de 3 ori pe saptamana sa isi lase masina acasa si sa merga cu transportul in comun la servici?

Oamenii au devenit asa de comozi ca pana si duminica, la Biserica sau la cimitir se duc cu automobilul... chiar daca acolo nu au unde sa-l parcheze...

Toate chestiile astea cu poluarea... raman vorbe in vant pana cand INDIVIDUL nu constientizeaza ca si el singur poate sa faca ceva...

Link spre comentariu

Probabil nu sunt cel mai in masura sa comentez dar sincer sa fiu transportul public din Bucuresti(si nu numai) abia face fata in situatia curenta, va imaginati ce haos ar fi daca majoritatea celor care folosesc automobilul personal pentru deplasare ar folosi transportul in comun? Injuraturi ca nu sunt mai multe autobuze/tramvaie pe traseu si nervi ca cetateanul nu a prins loc in mijlocul de transport deja exista. Ar trebui sa se faca investitii destul de mari infrastructurii transportului in comun ca sa se efectueze cu succes trecerea de la masina personala si sa asigure un trafic suficient de fluid si eficient ca sa determine oamenii sa aleaga transportul in comun, zic si eu, dar asta este deja alt subiect si nu vreau sa deviez de la specificul topicului.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Probabil se va ajunge (la un moment dat)să se impună restricţii de circulaţie prin centrul oraşelor, atunci când poluarea va fi insuportabilă.Deja în unele ţări se practică, aşa cum s-a practicat în trecut şi la noi, dar atunci era din cauza raţionalizării combustibililor.Dar istoria se repetă inevitabil, nu cred că petrolul e regenerabil....

Link spre comentariu

Asta s-a extins deja in toata lumea si functiuoneaza de mai multi ani:

https://www.uradmonitor.com/ Din cite stiu eu este dezvoltata de un Timisorean.

O perioada s-au dat senzori free, acum nu mai stiu cum e.

Dece credeti ca ceva de genul cum este in articolul din link ar fi mai bun? Cit timp este ceva monitorizat si controlat de autoritati eu nu voi avea incredere in rezultatele declarate. Stiu cazuri de senzori montati de autoritati si care la orele de virf de trafic sint blocati si nu masoara.

Link spre comentariu

"Citiți articolul până la capăt ..." 

Extras din articol:

"Senzorii utilizati in cadrul aerlive.ro se numesc uRADMonitor Industrial, au un design compact si capabilitatea de a transmite date, in timp real, la distante mari de pana la 8 km in mediul urban. Statiile sunt produse de compania timisoreana Magnasci si sunt instalate in peste 1500 locatii in toata lumea. Datele inregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare si zilnice."

NU, nu este vorba de reclama la IKEA. O să se găsească imediat careva să spună că asta e: "hipstereală", "hastag rezist", "statul paralel", "corporații", "PSD" ...

Nu credeți nimic din diferitele linkuri postate pe internet! Dar incercati să priviți starea de sănătate (fizică și psihică) a noastră și a celor din jurul nostru, încercați să vedeți indiferența față de natură, încercați să vedeți adevăratul fără "ajutorul" altcuiva.

Nu militez pentru absolut nimic, nu fac parte dintr-un partid sau ONG și nu am mai participat la campanii de strângere a deșeurilor din școala generală.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Îmi cer scuze, aveți dreptate. 

Senzorii aia chiar sint faini. Am văzut un prototip incipient acum mulți ani și chiar și la stadiul de prototip promitea multe. 

E bine dacă autoritățile s-au decis sa utilizeze datele de la rețeaua uRADMonitor și vor și sa o îmbunătățească. 

Aici nu are nici o treaba hipstereala și ar trebui combătută orice încercare de deviere a discuției pe direcția asta. 

Link spre comentariu

Din pacate Romanul este tare snob si nu prea gindeste pentru viitorul lui si al copiilor lui.

De nenumarate ori am vazut oameni care au plecat cu masina 100 metri pina la chiosc dupa tigari. Daca ideea de a merge pina in piata cu masina, sa cumperi niste legume, fructe, piine, etc (a se intelege cosul zilnic), o mai pot intelege, ca este incomod cu 2-3 sacosi (desi nu este deloc incomod, doar lene si comoditate), sa te duci cu masina pina la chiosul de vis-a-vis, ca sa iti iei un pachet de tigari, nu o pot intelege...

Tare imi este ca o sa ajungem intr-o epoca gen Mad-Max, cit de curind.

Sint curios, presupunind ca de miine, ar disparea printr-un absurd, orice firimitura de titei, daca toti magnatii care detin sute/mii de tone de dolari/euro, ar investi in energie verde, sau ar sta precum Jabba sa crape in ei si sa se laude cu averile colosale si i-ar durea la bascheti de ceea ce se intimpla, majoritar din cauza lor si a lacomiei lor...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Se scrie sacoșe nu sacoși, la fel se citește :rade:

Senzori..... rahat cu perje! 

Să nu se mai taie copacii aiurea, dezvoltatorii imobiliari să fie obligați să planteze un nr de copaci, taxe babane pe diesel, dezvoltarea transportului în comun pe electric, firmele de construcții să fie obligate să monteze perdele antipraf, praful fiind o mare problemă în orașe. Cu toate că nu o suport pe Vrâncioaia Sârmă în Cur, sunt de acord cu taxa Oxigen. Eu locuiesc ba în oraș, ba la periferie, la periferie am noroc că pădurea Băneasa este la 50m de mine, se simte aer mai curat,în special dimineața mai puțin praf. Când stau în oraș.... praful trebuie șters de două ori pe zi. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Dece credeti ca ceva de genul cum este in articolul din link ar fi mai bun? Cit timp este ceva monitorizat si controlat de autoritati eu nu voi avea incredere in rezultatele declarate. Stiu cazuri de senzori montati de autoritati si care la orele de virf de trafic sint blocati si nu masoara.

Cât timp aparatul vine fara un certificat de verificare metrologica, valorile afisate sunt doar cifre oarecare. Asa ca este bun doar ca indicator de zero

La noi senzorii masoara numai la orele de vârf. Ca sa fie motiv de pedepsit boborul care a îndraznit sa sprijine economia indigena cumparând dizal (mai ales la ultimul program rabla).

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări