Vizitator Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Cea mai simpla demodulare care imi vine in minte este cu un modul din RTP, se intra cu 10.7 MHz, are cuart pe 10.245 MHz, face conversie la 455, demoduleaza, are si sq... Presupun ca stiti de gluma, dar parca tot as folosi asa ceva... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Acum 1 oră, VAX a spus: si de la MBR (4 lei) mai multe info despre acesta firma daca se poate! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Acum 4 ore, nanopico a spus: Cea mai simpla demodulare care imi vine in minte este cu un modul din RTP Este bun modulul respectiv, dar putini radioamatori mai au disponibile. Eu am demolat cateva zeci de module, pentru tranzistoare (in special pentru BF115). Nu aveau pe ele cuartul de 10,245 MHz. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Acum 5 ore, Marele Savant a spus: mai multe info despre acesta firma daca se poate! Am gasit pe net emblema firmei, dar nu stiu cum se numeste si din ce tara este. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 (editat) Sescosem. Slab d-le profesor. Noi (ma iertati ca ma includ în aceasta categorie), la început, de la astia am luat lumina în domeniul semiconductoarelor. http://info.electronicwerkstatt.de/bereiche/bauteile/ic_logo/#S http://rtellason.com/semiconductorlogos.html https://www.westfloridacomponents.com/mm5/graphics/manufacturer-logos.pdf http://www.cs.unc.edu/Research/msl/logos/logolist.htm https://fidestec.com/download/Fidestec - Logos semiconductores 2013.pdf Editat Ianuarie 4, 2020 de franzm Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Acum 2 ore, franzm a spus: Sescosem. Slab d-le profesor. N-am prea lucrat cu semiconductoare de la SESCOSEM, mai mult cu americanesti si nemtesti, pe langa cele rusesti si autohtone. M-a si lasat memoria, ca in trecut le stiam emblemele. Sescosem este firma serioasa, francezii nu se joaca cand fabrica ceva. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 Iar celebra siglă de producător ”MBR” este de fapt o prescurtare pentru Major BRands - adică vânzătorul vrea să spună că nu sunt ”chinezisme” . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 4, 2020 Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 iezact! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 La 04.01.2020 la 12:59, UDAR a spus: Iar celebra siglă de producător ”MBR” este de fapt o prescurtare pentru Major BRands - adică vânzătorul vrea să spună că nu sunt ”chinezisme” . Aveti stofa de comerciant, cunoasteti limbajul lor. Bine ca ne lamurirati, ca nu dadeam de "firma MBR" pe tot netul. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2020 (editat) Acum 7 ore, RST a spus: 3. 2SC3355 ( low noise VHF/UHF ) 100 bucati - 9 lei cu transport inclus https://www.aliexpress.com/item/1824148248.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2de82d1004RIYi&algo_pvid=b86e12c4-0dac-4268-b601-e4427637b904&algo_expid=b86e12c4-0dac-4268-b601-e4427637b904-2&btsid=7e1453e0-f12e-4d38-bf6c-55e128e7318c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53 Am la sertar cateva 2SC3355. Mi s-au parut mai "nervoase" BFR-urile. Am avut si 50 de 2SC3357, pe care le-a aruncat nevasta-mea cand a facut curatenie la mine in camera (erau in pungulita de la magazin). Urasc SMD-urile, sunt prea mici. Editat Ianuarie 6, 2020 de VAX Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 14, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2020 Cei care sunteti tineri si cu vederea buna, cumparati tetrode MOSFET de tipul BF998, o basca intreaga, cat timp se gasesc la pret de pomana (fara lumanare). Cumparati cu sutele, cum am procedat eu cu BF963, sa i le iau de sub nas lui @RST. Am cumparat BF963 (NF=1,5dB) pentru ca nu se mai fabrica decat SMD-uri, cu care eu nu lucrez (nu vad, n-am rabdare). BF998 este superior lui BF963, are NF=1dB la 1 GHz. Tot de acolo am luat si multe BF167 (capsula metalica), cu numai 0,25 lei/bucata, care inca pot fi utile (amplificatoare cu AGC/RAA) in domeniul de frecventa 20-100MHz. Am mai cumparat sute de diode varicap UIF, cu terminale din sarma (tot la pret de lichidare de stoc), ca nu aveam multe. Pentru aplicatii FIF/VHF se pun mai multe in paralel. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 14, 2020 Partajează Postat Ianuarie 14, 2020 Acum 13 minute, VAX a spus: ...cumparati.... Cumparati cu sutele, cum am procedat eu cu BF963, sa i le iau de sub nas lui @RST. Si ce sa facem cu ele? Sa ne bucuram ca i le-am luat de sub nas lu cutare sau cutare? Macar sa ne fi recomandat BF904, special conceput pentru tensiuni de lucru mici. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 14, 2020 Partajează Postat Ianuarie 14, 2020 Acum 1 oră, VAX a spus: Cei care sunteti tineri si cu vederea buna, cumparati tetrode MOSFET de tipul BF998, o basca intreaga, cat timp se gasesc la pret de pomana (fara lumanare). Cumparati cu sutele, cum am procedat eu cu BF963, sa i le iau de sub nas lui @RST. Am cumparat BF963 (NF=1,5dB) pentru ca nu se mai fabrica decat SMD-uri, cu care eu nu lucrez (nu vad, n-am rabdare). BF998 este superior lui BF963, are NF=1dB la 1 GHz. Tot de acolo am luat si multe BF167 (capsula metalica), cu numai 0,25 lei/bucata, care inca pot fi utile (amplificatoare cu AGC/RAA) in domeniul de frecventa 20-100MHz. Am mai cumparat sute de diode varicap UIF, cu terminale din sarma (tot la pret de lichidare de stoc), ca nu aveam multe. Pentru aplicatii FIF/VHF se pun mai multe in paralel. puneti o poza cu sutele alea de tranzistoare si diode? nu ca nu credem, doar asa sa ne clatim ochii cu ele. Desigur, daca nu le-ati epuizat deja! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 14, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2020 Nu vreau sa-l fac sa sufere pe @RST. Stiu ca iubeste mult tranzistoarele BF963. Acum 2 ore, franzm a spus: Si ce sa facem cu ele? Sa ne bucuram ca i le-am luat de sub nas lu cutare sau cutare? Macar sa ne fi recomandat BF904, special conceput pentru tensiuni de lucru mici. Construiti clone ale montajelor cu pentode, ca la asta merg de duduie. Evident ca adaptate la tensiunea de lucru a FET-urilor. Pentru hobby, pentru educarea copiilor/nepotilor, pentru multe altele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum