adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) 1 oră în urmă, yo3fkc a spus: Alta basina hipsterist-boschetarista ! Ia de aici realitatea , pe cifre nu pe lamentari cutzofile : Statistica paduri RO.pdfUnavailable Fisier Unavailable dar nu te obosi, realitatea o vad din masina! Citat Potrivit datelor de la Inventarul Forestier Naţional, din România sunt tăiaţi, anual, 38,6 de milioane de metri cubi de lemn. Din această cantitate, doar 18,5 milioane de metri cubi reprezintă tăierile legale, pentru care se plătesc taxe, restul de 20 de milioane de metri cubi fiind arbori extraşi fără nicio formă legală, în mare parte din pădurile proprietate privată. Citat Analiza Frames arată: "Situaţia din zona exploatărilor forestiere şi prelucrării lemnului tinde să se agraveze de la an la an, pe măsură ce cererea de export de lemn din România creşte semnificativ, iar autorităţile întârzie să ia măsurile necesare combaterii fenomenului tăierilor ilegale". Si bomboana de pe coliva: Citat Oficialul este de părere că fostul Guvern a încercat să ascundă faptul că sub mandatul lui au fost tăiaţi peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizaţie: "Probabil că, dacă nu ar fi existat succesul moţiunii de cenzură şi înlocuirea Guvernului Dăncilă, şi astăzi ministerul ar fi negat existenţa acestor cifre. Eu, ca ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, nu numai că accept datele din acest studiu, dar am decis să-l sprijin pe domnul Marin Gheorghe (n.r. directorul Inventarului Forestier) cu toate resursele financiare şi logistice pentru a derula şi ciclul III al Inventarului Forestier Naţional. Editat Ianuarie 3, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) 1 oră în urmă, yo3fkc a spus: Alta basina hipsterist-boschetarista ! Asta poti sa i-o spui mamei tale, nu mie! Eu cand am emis o parere m-am informat din mai multe surse. Erai la curent de informatia asta: Citat "O statistică recentă, dată publicităţii de Greenpeace, estima că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. În absenţa unei legislaţii care să limiteze dispariţia «aurului verde», cu autorităţi preocupate doar la nivel declarativ de starea pădurilor, defrişările masive, legale sau ilegale, s-au accentuat în ultimii ani. Editat Ianuarie 3, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 După doar 3 pagini s-a ajuns deja la jigniri! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 3 hours ago, yo3fkc said: Eu cred ca si dinozaurii au murit tot din cauza poluarii cauzate de homo sapiens ! Ascunsul capului in nisip precum strutul, nu rezolva nimic. Negarea realitatii, oricat de vehement s-ar face, nu schimba realitatea. 3 hours ago, icar said: incalzirea globala a dat foc padurii Amazonului? Nu, acolo omul in prostia lui infinita a facut-o, se distrug prin incendii intentionate zone imense de padure amazoniana din interese meschine. Adica omul distruge in maxim cateva zeci de ani ceea ce natura a cladit in mii de ani. 3 hours ago, icar said: Incalzirea glovala a dat foc in Australia? Nu, dar nu numai ca il intretine, ci a si creat conditiile aparitiei lor. Incalzirea globala creaza tot mai multa vegetatie uscata care intretine incendiile. Incalzirea globala amplifica efectul negativ al vantului in contextul incendiilor de vegetatie. Incalzirea globala prelungeste seceta... .... 3 hours ago, icar said: Codoiul degajat in aceste incendii depaseste de sute de ori pe cel degajat de auto si industrie. Am mari ( foarte mari ) indoieli ca ar fi asa, dar chiar sa fie asa, de asta tot omul se face vinovat in mod indirect. 3 hours ago, icar said: Mi-ar fi placut sa vad, in rotocolul ala frumos colorat, care este contributia vulcanilor, de exemplu. Asta e un argument total fals care tot revine. La fel de fals precum argumentul vanatorilor care sustin ca daca se vor interzice vanatorile multe specii de animale vor disparea din cauza ca nu mai sunt vanate ( o tampenie impotriva oricarei logici ). S-au publicat studii care arata ca vulcanii contribuie cu o mica parte la emisiile anuale totale de CO2 la nivel mondial. Studiile se gasesc destul de usor pe gugle, dar e mai simplu sa aruncam vina pe natura decat sa ne asumam noi ceva. 3 hours ago, icar said: Ce se intimpla acum in Australia e un dezastru din toate punctele de vedere, dar nu pus pe seama incalzirii globale. Tocmai ieri se anunta la stiri de catre autoritatile de acolo ca datorita temperaturilor foarte mari anuntate de meteorologi pentru perioada imediat urmatoare, incendiile au toate sansele sa se extinda si mai rau, iar temperaturile alea foarte mari ( fara precedent ) sunt datorate tocmai incalzirii globale. Dar din nou, de ce sa ne asumam ceva?... 2 hours ago, yo3fkc said: Alta basina hipsterist-boschetarista ! Nu stii ce spui, sau stii dar refuzi sa accepti acea realitate care ne pune pe primul loc la mare distanta in UE la defrisarile ilegale, pe primul loc la reducerea suprafetei impadurile in ultimile zeci de ani. Dl @miticamy pusese la un momentdat o imagine pe cat de deprimanta pe atat de reala, suntem de rasul curcilor in toata lumea la capitolul asta si tu zici ca de fapt nu exista? Ce tare Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Problema este ca cei bogati trebuie sa suporte costurile (care sunt foarte mari pentru reducerii poluarii) deci au tot interesul sa nu doresca semnarea unor tratate si sa mai impinga rahatul cat mai mult in viitor. Iara noi îi ajutam din rasputeri, fie pentru ca suntem saraci si n-avem încotro, fie din înconstienta si comoditate. Ceva publicatii: http://www.fin.ase.ro/ABC/fisiere/ABC7_2018/lucrari/14.pdf http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uploads/2014/07/Starea-pădurilor-în-anul-2017.pdf Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) Acum 10 minute, franzm a spus: http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uploads/2014/07/Starea-pădurilor-în-anul-2017.pdf Imi pare rau dar dupa ce am citit: Citat fostul Guvern a încercat să ascundă faptul că sub mandatul lui au fost tăiaţi peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizaţie: "Probabil că, dacă nu ar fi existat succesul moţiunii de cenzură şi înlocuirea Guvernului Dăncilă, şi astăzi ministerul ar fi negat existenţa acestor cifre. Eu, ca ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, nu numai că accept datele din acest studiu, dar am decis să-l sprijin pe domnul Marin Gheorghe (n.r. directorul Inventarului Forestier) cu toate resursele financiare şi logistice pentru a derula şi ciclul III al Inventarului Forestier Naţional. si Citat Greenpeace, estima că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. În absenţa unei legislaţii care să limiteze dispariţia «aurului verde», cu autorităţi preocupate doar la nivel declarativ de starea pădurilor, defrişările masive, legale sau ilegale, s-au accentuat în ultimii ani. imi este greu sa cred ca astea nu sunt minciuni: Citat Faţă de situaţia existentă la 31.12.2016, suprafaţa fondului forestier naţional a înregistrat o creştere de 6 mii ha, în principal datorită unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 P.S. Guvernul dancila parca a blocat pretul la gaze pentru 3 ani, nu? ... insa factura de regularizare de ce spune contrarul? Editat Ianuarie 3, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acuma, depinde ce se întelege prin padure si cum se numara (vezi Ghiţa Pristanda). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) Nu cred ca este vreun fals, mai apare si in alte locuri: Editat Ianuarie 3, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Si uite-asa, Ionica & Co. se pisa si pe Constitutia austriaca si anexele ei. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) De pisat pe constitutia austriaca se pisa austriecii care se prezinta cu von, ca nu cred c-a inventat Iliescu particula von din numele alora: Citat Da nach dem Wortlaut des Gesetzes nur den betreffenden Personen selbst das Führen eines Adelstitels untersagt ist, die Erwähnung von Adelsbezeichnungen durch Dritte jedoch nicht, Si pana la urma, de ce l-ar durea pe Iliescu la basca de constitutia austriaca? PS Suntem off-topic. Editat Ianuarie 3, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Si cand realizezi ca Bardeau e tot una cu şindrila. Cum naibii sa fii mandru ca te cheama Ionel al Şindrilei. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) Daca-r fi real raportul publicat, n-ar fi chiar foarte rau. Sper ca de acum incolo autoritatiile statului sa-si faca datoria asa cu trebuie. Editat Ianuarie 3, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 16 minute, GEO 53 BN a spus: Daca-r fi real raportul publicat, n-ar fi chiar foarte rau. Sper ca de acum incolo autoritatiile statului sa-si faca datoria asa cu trebuie. Eu sunt realist si putin optimist dar tot nu vad cum autoritatile statului isi pot face datoria. Taierile ilegale nu s-au oprit odata cu schimbarea guvernului. N-au devenit someri peste noapte hotii. Padurari impuscati sau batuti sunt dar n-am auzit inca de hoti impuscati sau batuti de padurari. Abia atunci am sa stiu ca legea este impotriva hotilor. Un lucru bun care s-a facut imediat dupa ce a gazut fostul guvern a fost reinarmarea cu pistoale automate a padurarilor dupa ce le-au fost retrase in ianuarie 2018 de psd in scopuri "ecologice". Insa mai trebuie si ceva dotare pentru padurari ca sa se poata lua la tranta cu banditii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 1 minut, adrian_pic a spus: Insa mai trebuie si ceva dotare pentru padurari ca sa se poata lua la tranta cu banditii. Mai mult decat AKM si cateva incarcatoare nu le trebuie. Intai sa-i ciuruie si pe urma sa-i intrebe daca mai vor sa fure, eventual cateva focuri de avertisment. Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) Da ...păi dacă o luăm așa ...o să ajungem să nu mai putem trece printr-o pădure ...că o să dai de unul de-ăsta ”supărat” care o să te facă ciur.... Totuși ...or fi ei pădurari , dar să le dai arme fără nici un control asupra faptului cum folosesc uzul de armă, e total aiurea... Așa ar vrea și polițiștii să fie înarmați până în dinți ...să folosească armele din dotare ...și pe urmă, vor vedea ei dacă cel ciuruit e sau nu vinovatul! De regulă, cel mort ”e vinovat” ... Editat Ianuarie 3, 2020 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate