Mircea Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 E stiut ca e mana omului peste tot. Amazonul fiind incendiat de Di Caprio, Australia de Dundee. Restul este dezinformare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Acum 2 ore, Thunderer a spus: Cata filozofie pe acest topic... Da' de romanca incendiata pe masa de operatie nu se filozofeaza nimic? Tot razbunarea naturii? Resetul, aducerea la zero... adanc, cu suflet spus... Așa se întâmplă când mergi la pomul lăudat! Eu de două ori am fost consultat de catre "profesoru'" cutare.... în viața mea nu mai merg decât la medici simpli! (dacă și când va fi cazul). Acum 5 minute, Thunderer a spus: E stiut ca e mana omului peste tot. Amazonul fiind incendiat de Di Caprio, Australia de Dundee. Restul este dezinformare. "Autorităţile, acuzate pentru această nenorocire, încearcă să găsească explicaţii şi vinovaţi. Construcțiile ilegale în pădure, care au blocat căile de acces, au contribuit la una dintre cele mai mari tragedii din istoria țării, a recunoscut ministrul apărării. Potrivit presei elene, patru indivizi au fost interogaţi, fiind bănuiți că ar fi pus intenţionat focul, ca să facă loc pentru construcţii noi. " Grecia... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Problema incalzirii globale s-a tot vehiculat de ceva ani,de catre oamenii de stiinta, dar nimeni n-a zis nici pîs. Ba unii chiar au facut bășcalie! Cind unii dintre noi, au manifestat, pentru a lua masuri impotriva incalzirii globale, unii i-au luat la mișto. Uite ca oamenii de stiinta si cei care au manifestat, impotriva incalzirii globale, au avut dreptate. Problema e, cum sa faca sa ''dreaga'' busuiocu'! E usor a strica ceva, dar mult , mult,mai greu e repari stricaciunea. Editat Ianuarie 2, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Tot oamenii de știință au zis că se trezesc vulcanii... poate fi adevărată treaba asta! Poate și de aceea se topesc așa de repede ghețarii, mă gândesc cu frică la momentul când va erupe Yellowstone! Că există poluare e clară treaba. Dar se zice că nu a mai fost așa cald de 140 de ani, atunci era poluare, întreb așa? Eu zic că sunt cicluri influențate și de alte lucruri nu doar poluarea e factorul. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 37 minutes ago, maresaldeflota said: ... în viața mea nu mai merg decât la medici simpli! Bine zis, confirm. 37 minutes ago, maresaldeflota said: Potrivit presei elene, patru indivizi au fost interogaţi, fiind bănuiți că ar fi pus intenţionat focul, ca să facă loc pentru construcţii noi. " Grecia... Da' ce, la noi cum sunt scurgeri de gaze... si apoi rasar cladiri ca ciupercile dupa ploaie. NB: Grecii sunt foarte creativi, in multe domenii. Sa nu deviem, caci nu mai terminam subiectul anul asta. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 5 hours ago, rinaldoparaipan said: Eu cred ca ne-am trezit cam tarziu ca ne-am batut joc de planeta. Plus ca unii mai mari conducatori-ala cu parul portocaliu- neaga fenomenul incalzirii globale. Si totusi, e bine sa reglam mai bine tirul, daca tovarasul Xi permite. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Ce reprezinta graficul? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Contributia la poluarea planetei. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Ajunge sa vezi cam in ce mod s-a bagat china in acordul de la paris, ceva gen: domne, noi ne asumam ca incercam sa nu crestem cifrele de co2 in urmatorul deceniu. Speram sa reusim. Apoi trump e naspa ca iese din asa intelegere, in timp ce statele unite si-a inchis destule, ma rog nu neaparat din motive de poluare. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) 16 hours ago, NICA said: Eu nu cred ca in Australia au fost omorate 500 de milioane de animale. Posibil sa nu existe la total atatea. Cu tot cu sobolani. Este bine sa te informezi inainte sa scrii ceva. https://en.wikipedia.org/wiki/Fauna_of_Australia 18 hours ago, rinaldoparaipan said: Ce naiba facem cu planeta asta? Ne-am batut joc de ea zeci de ani, era normal sa apara si efectele negative. Poluare fara precedent cumulata cu despaduriri la fel de fara precedent, duc exact la asta. Am zis candva ca pe termen foarte lung ne paste un viitor similar cu Venus, unele documentare confirma viitorul asta pentru planeta, si cauza fundamentala fiind chiar cantitatea imensa de CO2 pe care il tot degajam in atmosfera. Ce se intampla acum este doar inceputul daca nu se iau masuri drastice si concertate. Personal nu mai urmaresc stiri despre incendiile tot mai extinse de vegetatie, sunt prea deprimante, atatia oameni nevinovati prinsi la mijloc, atatea milioane de animale sacrificate... Editat Ianuarie 3, 2020 de Marian Link spre comentariu
yo3fkc Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Eu cred ca si dinozaurii au murit tot din cauza poluarii cauzate de homo sapiens ! Dar , deh , cand nu mai ai impotriva cui sa sustii ca lupti si motive sa ii jupesti pe toti de bani ( Razboiul Rece s-a terminat de mult ) , orice tema este buna ! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 (editat) Incalzirea globala, e reala, dar cum e prezentata acum, e exact ce spune YO3fkc mai sus. Intreb, incalzirea globala a dat foc padurii Amazonului? Incalzirea glovala a dat foc in Australia? Codoiul degajat in aceste incendii depaseste de sute de ori pe cel degajat de auto si industrie. Planeta se schimba, cu sau fara voia si contributia noastra. Mi-ar fi placut sa vad, in rotocolul ala frumos colorat, care este contributia vulcanilor, de exemplu. Ce se intimpla acum in Australia e un dezastru din toate punctele de vedere, dar nu pus pe seama incalzirii globale. Editat Ianuarie 3, 2020 de icar 2 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 41 minute, icar a spus: Mi-ar fi placut sa vad, in rotocolul ala frumos colorat, care este contributia vulcanilor, de exemplu. Intr-un sistem se analizeaza doar interactiunea unor anumiti factori care pot fi controlati (sau reglati). Eruptia unui vulcan inca nu poate fi impiedicata. Un vulcan erupe cand vrea muschiul lui si i se falfaie de CO2-ul degajat sau pagubele cu care vine la pachet pentru ca el poate "supravietui" incalzirii globale. Populatia planetei insa nu poate supravietui in orice conditii, cum o poate face un vulcan deci este obligata sa ia masuri si de aceea se analizeaza doar contributia negativa provocata de oameni si cum si mai ales daca este suficienta (sau eficienta) reducerea acesteia. S-ar putea ca deja sa fie prea tarziu! Incendiile din 2019 au fost in multe locuri si nu peste tot a fost mana criminala (nu cred ca incendiile din iulie din Alaska sau din Siberia au avut ca origine mana criminala). Si in padurea amazoniana focul nu a cuprins doar teritorii braziliene, insa doar ei s-au opus ajutorului international oferit. Noi ne lamentam si ii condamnam pe altii dar nu facem nimic pentru padurea noastra care cade de ani de zile sub securea unor golani. Se pot incheia tratate internationale pentru interventia in caz de incendiu, se pot semna tratate care sa oblige marii poluatori sa diminueze treptat poluarea. Problema este ca cei bogati trebuie sa suporte costurile (care sunt foarte mari pentru reducerii poluarii) deci au tot interesul sa nu doresca semnarea unor tratate si sa mai impinga rahatul cat mai mult in viitor. Link spre comentariu
yo3fkc Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Acum 13 minute, adrian_pic a spus: Noi ne lamentam si ii condamnam pe altii dar nu facem nimic pentru padurea noastra care cade de ani de zile sub securea unor golani. Alta basina hipsterist-boschetarista ! Ia de aici realitatea , pe cifre nu pe lamentari cutzofile : Statistica paduri RO.pdf Link spre comentariu
vioara Postat Ianuarie 3, 2020 Partajează Postat Ianuarie 3, 2020 Natura se razbuna dar loveste in cele mai slabe specii sau indivizi, din pacate nu va fi un efect de auto vindecare, vor supravietui tot cei cu bani adica cei care au cea mai mare amprenta de carbon. Link spre comentariu
Postări Recomandate