Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte H - schema corecta sau nu

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

10

• sesebe

3

• validae

3

• Liviu M

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e nevoie sa asteptam pana cand termin eu proiectul, pentru ca mai dureaza ceva.

UIta-te in video, si observa ca sursa nu oscileaza atat de mult.

Cred ca am fost inteles gresit. Nu scade tensiunea pe bornele de alimentare motor. Adica, scade. Dar ma refeream la tensiunea generata de motor. Principiul e altfel.

Simplificat e cam asa.

Pentru un sens de rotatie:

1. mentinem T4 activ prin D9 tot timpul, adica vom avea masa prin T4; D9 = HIGH
  2. livram un puls de 100-250uS spre T1 de initiere pentru a invartii motorul; D6 = LOW
  3. decuplam alimentarea motorului; D6 = HIGH
  4. asteptam 5ms pentru comutarea din controler
  5. citim prin ADC tensiunea generata de motor, care este deja la masa iar borna [+] prin R9 ajunge in ADC. daca tensiunea tine spre zero = STALL
  6. livram un alt puls de 20ms pentru a mentine motorul in turatie. D6 = LOW
  7. repetam de la pasul 3 

Adevarat ca tipul asta de citirea blocarii motorului nu este foarte in regula. Dar pentru anumite aplicatii e foarte ok, dupa parerea mea. Schema mai trebuie imbunatatita. In video nu am modificat tensiunea de intrare dar nu sufera din cauza asta. Cat timp merge uC merge si tarasenia. 

OBS: diodele de care spuneai, nu erau diode. erau 2 leduri ca sa observ in Proteus schimbarea polaritatii. Motoarele imi dadeau eroare din cauza randarii. Sau ceva de genul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări