UDAR Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Păi dacă merge e OK ! Spor la lucru în continuare , sper să ne prezinți și nouă rezultatele finale . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 (editat) Nu e nevoie sa asteptam pana cand termin eu proiectul, pentru ca mai dureaza ceva. UIta-te in video, si observa ca sursa nu oscileaza atat de mult. Cred ca am fost inteles gresit. Nu scade tensiunea pe bornele de alimentare motor. Adica, scade. Dar ma refeream la tensiunea generata de motor. Principiul e altfel. Simplificat e cam asa. Pentru un sens de rotatie: mentinem T4 activ prin D9 tot timpul, adica vom avea masa prin T4; D9 = HIGH livram un puls de 100-250uS spre T1 de initiere pentru a invartii motorul; D6 = LOW decuplam alimentarea motorului; D6 = HIGH asteptam 5ms pentru comutarea din controler citim prin ADC tensiunea generata de motor, care este deja la masa iar borna [+] prin R9 ajunge in ADC. daca tensiunea tine spre zero = STALL livram un alt puls de 20ms pentru a mentine motorul in turatie. D6 = LOW repetam de la pasul 3 Adevarat ca tipul asta de citirea blocarii motorului nu este foarte in regula. Dar pentru anumite aplicatii e foarte ok, dupa parerea mea. Schema mai trebuie imbunatatita. In video nu am modificat tensiunea de intrare dar nu sufera din cauza asta. Cat timp merge uC merge si tarasenia. OBS: diodele de care spuneai, nu erau diode. erau 2 leduri ca sa observ in Proteus schimbarea polaritatii. Motoarele imi dadeau eroare din cauza randarii. Sau ceva de genul. Editat Ianuarie 5, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 5, 2020 Partajează Postat Ianuarie 5, 2020 Da, am înțeles ideea . Nu știu cât de practică este dar de funcționat se pare că funcționează. Spor la treabă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum