Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CRT LG model CF-21F60X

ROBEERT

Postări Recomandate

Serie sasiu/mainboard: MC-84A

Descriere defect: Buna seara tuturor si la multi ani. Am primit acest TV la reparat si are  traful de linii defect. Acest trafo linii are urmatorul indicativ:

-1352.5053 ( Eldor ) si este echivalent cu HR8963 si cu HR80056. Acum problema este ca nu se gasesc nici unul din aceste HR-uri si nici Eldor-ul. Daca mai are careva vreo idee cam ce traf mai pot pune care sa-l si gasesc. Configuratia trafului este in poza de mai jos. Pana sa pun un traf universal sau sa adaptez un alt traf oarecare, poate mai tine careva minte cam ce trafuri au mai mers puse pe acest sasiu. Acest traf scoate si o tensiune de +45 volti. Asta nu ar fi o problema ca inseriez o bobina pe oricare traf cu infasurarea de 26 volti pana ajung la +45 volti, sau fac o bobina pentru acest +45 volti. O atentie sporita trebuie la infasurarea de filament ca sa nu prajesc filamentul tubului. Cu facutul modificarilor se pierde mult timp, dar in ultima instanta nu am de ales. Deci poate isi aminteste careva cam ce alt traf mai pot pune pe acest sasiu.

Multumesc.

HR8963.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

5

• dan-a2

1

• validae

1

• LAKY

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 ore, dan-a2 a spus:

Are la Pancota dar dupa 20 ianuarie !!

Il gasesc la Pancota doar cu precomanda. Aceasta dureaza inca doua saptamani dupa 20 ianuarie. Putin si ma apuca Martisorul cu acest TV in atelier. :rade:

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara tuturor. TV rezolvat. Nu m-a mai apucat martisorul pana redeschide depozitul de la P-n-ota. Am adaptat traful cu un HR7880 si TV-ul si-a revenit la viata, chiar are un tub foarte bun ( nu spalaceala de culori, focalizare ok, contrast, ok, etc ). Singurele chestii care au trebuit facute la aceasta adaptare au fost urmatoarele:

-feedbackul AFC furnizat din pinul 10 al trafului original l-am tras din pinul de filament al trafului HR7880 si am rezolvat problema cu sincronizarea pe orizontala.

-am intrat in service meniu ca sa reduc dimensiunea pe cadre.

-am jonglat condensatorul care este in serie cu deflexia orizontala pentru ca aveam dimensiunea pe linii prea mare.

Cam asta a fost tot. Deci, TV-ul a iesit boboc. Merge ca la carte.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Sunt curios cât o să mai fie folosite aceste CRT-uri, în condiţiile ieftinirii masive a televizoarelor LCD (LED) de mărime mică/mijlocie.Adică în locul unui CRT cu diagonala de 50cm şi rezoluţie antică, poţi cumpăra un LCD de aceeaşi diagonală, dar HD şi consum infim (sub 50% din CRT) la circa 300-400 Lei....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Sunt curios cât o să mai fie folosite aceste CRT-uri, în condiţiile ieftinirii masive a televizoarelor LCD (LED) de mărime mică/mijlocie.Adică în locul unui CRT cu diagonala de 50cm şi rezoluţie antică, poţi cumpăra un LCD de aceeaşi diagonală, dar HD şi consum infim (sub 50% din CRT) la circa 300-400 Lei....

Fiti sigur ca le numar pe degetele de la o mana cate CRT-uri imi intra pe an in atelier. De exemplu un 11AK30 nu am mai reparat " de la colectivizare " :rade:.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 10.01.2020 la 11:37, ROBEERT a spus:

Fiti sigur ca le numar pe degetele de la o mana cate CRT-uri imi intra pe an in atelier. De exemplu un 11AK30 nu am mai reparat " de la colectivizare " :rade:.

Pentru domnul Robert o întrebare! 

Ma puteți ajuta cu schimbatul baretelor cu led la un TV samsung 49k6372?

Ce preț? 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, LAKY a spus:

Pentru domnul Robert o întrebare! 

Ma puteți ajuta cu schimbatul baretelor cu led la un TV samsung 49k6372?

Ce preț? 

Desigur ca se poate. Eu de preferat schimb ledurile ca ajunge mai ieftin. Trebuie sa veniti cu TV-ul la mine sa-l vad. Aveti nr. meu de telefon in mesaj privat. Acum am cautat modelul. Am impresia ca este din acela " simpatic ", adica curbat: https://tv-review.ro/despre-samsung-49k6372-concluzii/

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări