oroles Postat Ianuarie 17, 2020 Partajează Postat Ianuarie 17, 2020 Va salut si va urez La multi ani ! Imi cer scuze ca n-am mai aparut, mai ales ca eram foarte interesat de subiect, dar pur si simplu nu am mai avut timp. Am urmarit cele postate de dvs. toti si va multumesc mult pentru pareri si sugestii, nu ma asteptam la toate amanuntele citite ! As vrea sa cumpar si eu un generator asemanator, dar mai astept sa vad daca dl. Cezar @yo3fhm mai posteaza vreo noutate legata de modelul cumparat ! Multumiri si toate urarile de bine! Oroles Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2020 Buna seara, La multi ani si dvs. ! Nu am mai avut timp sa postez despre generator, altfel ceva noutati ar fi. Pregatesc un material mai organizat. Pana atunci, pot sa mentionez ca am verificat incarcarea formelor de unda arbitrare definite de utilizator si ca spre suprinderea mea (pentru un aparat cumparat la pretul asta!), facilitatea respectiva e OK si chiar functioneaza bine! Formele de unda arbitrare le-am generat cu ajutorul softului original al generatorului si cu Octave (asemanator MatLab). Voi reveni pe masura ce voi mai strange date. Numai bine, Cezar 1 Link spre comentariu
Electro Postat Iulie 27, 2020 Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) On 1/11/2020 at 11:12 AM, yo3fhm said: Revin pentru a va anunta ca ieri mi-a sosit generatorul FY-6900. Incerc sa impartasesc celor interesati primele mele impresii. ..... Per total si pana in momentul de fata sunt foarte multumit de achizitie, pentru costurile implicate ( 93.14 USD cu totul). Alte impresii, cu alta ocazie, ca deodamdata e week-end si ma asteapta si altele ! L-ati utilizat pentru alinierea in AM si FM a radiourilor? A fost usor de utilizat? Cum ati procedat? Editat Iulie 27, 2020 de Electro Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iulie 27, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2020 (editat) Acum 3 ore, Electro a spus: L-ati utilizat pentru alinierea in AM si FM a radiourilor? A fost usor de utilizat? Cum ati procedat? Buna dimineata, Nu l-am utilizat in acest scop, pentru ca pana acum, am folosit altele ( am mentionat aici ). Sunt sigur ca poate fi utilizabil, dar nu am masurat nivelul minim de la iesire, care nu cred ca poate fi reglat in trepte de ordinul microvoltilor. Daca ar fi sa il folosesc in acest scop, probabil ca as introduce un atenuator reglabil calibrat (pentru intrari cu Z standard de 50 sau 75 ohmi), iar ptr receptoarele comerciale cred ca ar fi suficient un cuplaj slab. Atentie - metoda cu atenuatorul reglabil atasat ar putea da si chicsuri, ptr ca traseul de RF poate avea scapari care sa "insele" masuratorile, asadar va trebui sa acordati atentie in aceasta situatie, in cazul in care va ganditi la masuratori de sensibilitate ;-) Toti parametrii de modulatie se pot regla foarte usor, atat pentru AM cat si pentru FM ; la fel si setarea unui sweep. Combinat cu un osciloscop si un detector atent executat (personal, as prefera detectie fara prag), FY-6900 poate constitui nucleul unui instrument de vobulare pe care il puteti folosi pentru reglajul filtrelor nepretentioase (cam tot ce intra in componenta unui receptor comercial de larg consum si nu doar acestea). Mentionez ca nu l-am folosit in acest scop, dar am facut-o cu alte doua aparate echivalente , provenite de la doi producatori diferiti - un HP si un WaveTek model 29 (la fel ca si acestea, FY-6900 ofera la spate o iesire de trigger). Cu stima, Cezar YO3FHM Editat Iulie 27, 2020 de yo3fhm 2 Link spre comentariu
Electro Postat Iulie 28, 2020 Partajează Postat Iulie 28, 2020 11 hours ago, yo3fhm said: Toti parametrii de modulatie se pot regla foarte usor, atat pentru AM cat si pentru FM ; la fel si setarea unui sweep. Combinat cu un osciloscop .... FY-6900 ofera la spate o iesire de trigger). Cred ca il comand si eu. Azi :). Imi place ca are parametrii de modulatie in AM si FM, respectiv sweep cu trigger. In afara de metoda vizuala de aliniere cu sweep si trigger la osciloscop, nu cunosc altele, nu am experienta in aliniere. Intrebari: 1. Atenuator reglabil calibrat? Aveti un model/schema? Eu ma gandeam la cuplaj (in AM crocodil pe izolatie conductor antena sau printr-o capacitate mica, in FM prin infasurari de conductor pe tub). 2. "detector atent executat (personal, as prefera detectie fara prag)" la ce va referiti? Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iulie 28, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2020 1 oră în urmă, Electro a spus: Cred ca il comand si eu. Azi :). Eu am comandat de pe BangGood, din simplul motiv ca exista pe stoc undeva in UK, a venit intr-o saptamana. 1 oră în urmă, Electro a spus: Intrebari: 1. Atenuator reglabil calibrat? Aveti un model/schema? Eu ma gandeam la cuplaj (in AM crocodil pe izolatie conductor antena sau printr-o capacitate mica, in FM prin infasurari de conductor pe tub). M-am referit la asa ceva: https://www.surplussales.com/RF/RFAtten-5-2.html Eu am cumparat unul de ocazie, cu vreo 60 EUR, de la targul din Friedrichschaffen, prin intermediul unui amic; are doua comutatoare, in pasi de cate 10dB si in pasi de cate 1dB. Nu v-as recomanda sa incercati realizarea manuala a unui astfel de atenuator, ptr ca nu veti obtine performantele unuia industrial. Daca doriti sa aliniati doar receptoare comerciale, cuplajul slab pe care l-ati sugerat e o solutie foarte ieftina si buna. 1 oră în urmă, Electro a spus: Intrebari: 2. "detector atent executat (personal, as prefera detectie fara prag)" la ce va referiti? M-am referit la redresarea fara prag, tintind de fapt catre un detector logaritmic cu circuite specializate, cum ar fi AD8307 sau AD8310. Un bun exemplu il puteti gasi in cadrul proiectului "Wobbler by OK1UTS" , ca upgrade la realizarea lui OM3CPH : https://qsl.net/om3cph/dds/ok1uts/detector/detector.html Wobblerul lui OM3CPH a fost prezentat si pe ELForum, dar si pe radioamator.ro . 1 Link spre comentariu
Electro Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 On 7/28/2020 at 1:55 PM, yo3fhm said: Eu am comandat de pe BangGood, din simplul motiv ca exista pe stoc undeva in UK, a venit intr-o saptamana. Sunt tare multumit de generator! Pentru atenuator, am construit asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum