yo3fhm Postat Decembrie 28, 2019 Partajează Postat Decembrie 28, 2019 Am observat azi dimineata ca Oroles , colegul nostru, a deschis un topic in sectiunea "Aparate de masura", intitulat " Sfat achizitie generator FY-6900 " , cerand sfaturi referitoare la achizitonarea acestui model. Intrucat si eu sunt interesat de acelasi model (pe care tatal meu si-l doreste si as vrea sa i-l ofer drept cadou), am postat cateva randuri acolo, fiind aproximativ in aceasi situatie: lipsa experientei cu echipamentele achizitionate de la chinezi. Deoarece pana la ora asta n-am observat vreo reactie si ptr ca topicul pare "ingropat" in zgomotul altor postari, revin in aceasta sectiune, adresand colegilor de aici (radioamatori sau nu) rugamintea ca daca au folosit sau folosesc generatoare asemanatoare (sau poate chiar de acelasi tip), sa ne expuna , daca sunt amabili, parerea lor. Ar fi bine de stiut cat sunt de fiabile, daca ati avut sau nu probleme cu ele, daca ati descoperit ciudatenii, daca socotiti ca merita sau nu achizitionarea lor si daca le evaluati ca fiind echipamente pe care sa te poti baza sau nu. O privire sumara asupra unor postari pe care le-am gasit pe cunoscutul forum EEVBLOG (vedeti linkuri in celalalt topic), m-au pus pe ganduri. Si pe Oroles la fel . Totusi, sunt obisnuit sa vad si partea plina a paharului. Stiu ca exista multi agitatori care vor cu tot dinadinsul sa discrediteze marfurile chinezesti ieftine, desi o buna parte dintre acestea isi merita banii. Avand in vedere circumstantele expuse si faptul ca pana in prezent, n-am primit vreun raspuns direct de la cineva, va rog ca daca ne puteti impartasi din experienta dvs. cu astfel de echipamente, sa ne sprijiniti postand ceea ce cunoasteti deja ! Cu multumiri, Cezar YO3FHM Link spre comentariu
yo3fhm Postat Decembrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2019 Acum 48 minute, yo8tot a spus: Pe scurt sunt foarte multumit de generator. E pe departe cel mai folositor instrument pe care il am. Dupa multimetru. [...] - foarte versatil, in combinatie cu intrarile din spate. Nu am explorat decat o mica parte din functii. [...] Dar in final conteaza la ce il folositi. Mai ales daca stiti exact care sunt minusurile. Buna dimineata si La multi ani ! Multumesc mult pentru raspunsul detaliat si amabilitate ! Minusurile le-am aflat (in principiu ) doar de aici, si nu sunt tocmai incantatoare : https://www.eevblog.com/forum/buysellwanted/re-feelelec-new-arrival-fy-6900-signal-generator/?PHPSESSID=s474onurr32ls8jb05t17phle7 Fata de cele mentionate de dvs. (care oricum se regasesc si in postarile din thread-ul mentionat), ar mai fi : 1) probabilitatea ca aparatul sa nu functioneze ; 2) prezenta unui clock jitter de 4ns cand genereaza forma dreptunghiulara ; Citat As for the type of jitter, it can only be the 4ns clock jitter rather than the typical 200ps rms jitter that afflicts all waveforms regardless. The DDS-inherent 4ns issue has been altered by interpolation--just look at the square wave inching its way across the screen at the end of the above video. A quick check shows that the issue of a 10MHz square wave having a 48ns upper and 52ns lower section has been replaced by a 10MHz square wave that has equal periods measured at the zero-crossover point, but now has a 5ns rise and 8ns fall. It seems pretty clear that they are using an interpolation method where instead of 12 high (+) samples followed by 13 low ones (-), they use 12 high, a zero and then 12 low. Cleverly simple, but now a 10.000001MHz square wave shows three different rise times--so that the jitter is only low if you are using the zero crossover as your trigger point--and even then, there seems to be an occasional 4ns stray waveform. My guess is that "Magic Pulse" is a half-baked simple linear interpolation method and that it will create as many issues as it solves. 3) n-am inteles de nicaieri daca exista cineva care a reusit sa incarce forme de unda arbitrare in acest generator (forme generate anterior, de exemplu, cu MatLab). Optiunea exista in manual, din cate am vazut, dar n-am gasit nici o sectiune de help in acest scop. Dvs. ati incercat ? 4) upgrade-urile firmware se pot face doar de la versiunea 1.3 in sus , ori pentru asa ceva ori gasesti un exemplar cu 1.3 instalat, ori daca nu - trebuie sa ceri chinezului un cip inscriptionat pe care trebuie sa-l inlocuiesti pe placa (!!!! ). Citat Dear Customer, Our latest version is 1.3, and 1.3 supports online upgrade. Now that you have the latest version, you do not need to upgrade. If you want to upgrade version 1.2, we need to mail you the chip. If the latest version is released and needs to be upgraded online, we will send the upgrade package to the customer, and will not release binaries. Citat Just ensure you know the revision number before purchasing it, 1.2 and before can't have software upgrades, that "feature" was only released in 1.3 5) sursa de alimentare ar avea ceva probleme (subdimensionata si cu anumite probleme de izolare, uneori un cablu din interior este iesit din conector) Citat apart from typical coil whining from the power supply, it does not work at all. Citat They asked me to look inside and indeed it was a loose connector. The connector between mainboard and power supply. I also looked at the 'ground cable' and apart from the mentioned lack of insulation level, it is also dangling on a single thread of the internal strings. So that's going to be replaced like in the video and I will also add some shrink tube on the other mains joints just to be sure. This ground wire is really a safety issue, since it can come loose quite ease during transport and touch one of the mains points. Deocamdata cam astea ar fi nelamuririle... Daca aveti ceva pareri/informatii referitoare la ele, va multumim anticipat ! Cu stima, Cezar YO3FHM Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 Mi-a adus mosul ceva asemanator. Un Joy-IT JDS6600. Sa vedem cum evolueaza. Din câte stiu, exista ceva aproape identic, dar la pret dublu, de la Siglent. Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 O seară plăcută și La Mulți Ani! De aproximativ trei ani am modelul mai vechi FeelTech FY3200S, l-am achiziționat cu 150 RON+poștă, nou în cutie, și nu mă pot plânge de el. Chiar face cele specificate de producător. Are un raport preț/calitate chiar bun. Am măsurat distorsiunile aparatului Sin 10VPP: @10KHz 10,001VPP, generatorul afișează 11.16VPP THD=0.4713%, @1KHz 10.007VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4757%, @100Hz 10.006VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4583%. Ți chiar dacă nu se obișnuiește, din curiozitate am măsurat și la @20Hz 10.013VPP, generatorul afișează 11,03VPP THD=0,4953%. Producătorul specifică în manualul de utilizare: ”Sine wave distortion ≤0.8% (reference frequency 1kHz)” http://gotronik.pl/img/FY32xxS Series User's Manual V1.4.pdf Cel puțin al meu, zic, că se comportă onorabil. Singurul capitol la care ”e pe lângă”, este afișarea amplitudunii. Da la acest preț, se poate ierta. Cu respect Ferencz Csaba Link spre comentariu
oroles Postat Ianuarie 1, 2020 Partajează Postat Ianuarie 1, 2020 Buna seara, la multi ani tuturor ! Scuze ptr raspunsul meu intarziat, dar am plecat cu familia intr-o mica vacanta de sarbatori si semnal nu prea e in zona. Multumesc mult pentru pareri si pentru postari, le-am citit cu atentie si ma gandesc in continuare la ce am de facut. Cum spunea si colegul YO8TOT, trebuie sa ma gandesc bine la ce vreau sa fac cu aparatul respectiv. Oricum , daca vor mai fi colegi amabili care sa-mi impartaseasca parerile si experientele dumnealor cu astfel de echipamente, le raman indatorat ! S-aveti un an cat mai bun si cu multa sanatate ! Oroles Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 1, 2020 Partajează Postat Ianuarie 1, 2020 La 31.12.2019 la 19:43, franzm a spus: Mi-a adus mosul ceva asemanator. Un Joy-IT JDS6600. Sa vedem cum evolueaza. Din câte stiu, exista ceva aproape identic, dar la pret dublu, de la Siglent. Ai cumva un link cu cel de la Siglent? Multumesc! Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 2, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) La 31.12.2019 la 22:20, csu a spus: De aproximativ trei ani am modelul mai vechi FeelTech FY3200S, l-am achiziționat cu 150 RON+poștă, nou în cutie, și nu mă pot plânge de el. Chiar face cele specificate de producător. Are un raport preț/calitate chiar bun. @10KHz 10,001VPP, generatorul afișează 11.16VPP @1KHz 10.007VPP, generatorul afișează 10,84VPP @100Hz 10.006VPP, generatorul afișează 10,84VPP @20Hz 10.013VPP, generatorul afișează 11,03VPP Producătorul specifică în manualul de utilizare: ”Sine wave distortion ≤0.8% (reference frequency 1kHz)” Cel puțin al meu, zic, că se comportă onorabil. Singurul capitol la care ”e pe lângă”, este afișarea amplitudunii. Da la acest preț, se poate ierta. Buna dimineata si La multi ani , atat dvs. cat si tuturor celorlalti colegi sau cititori din afara forumului @csu : Dl. Ferencz, multumim pentru postare si amanunte, foarte binevenite pentru viitoarele decizii de achizitionare. Vad ca diferentele intre nivelul afisat de aparat si cel masurat la iesire sunt intre 8 si 11% (aprox.) , ceea ce pentru un instrument de hobby e acceptabil. @yo8tot : Multumesc frumos pentru amabilitatea de a posta informatiile pe care le-ati oferit ! Foarte utile, de asemenea, mai ales ca sunt impartasite din experienta dvs. directa cu aparatul respectiv ! La 31.12.2019 la 19:43, franzm a spus: Mi-a adus mosul ceva asemanator. Un Joy-IT JDS6600. Sa vedem cum evolueaza. Din câte stiu, exista ceva aproape identic, dar la pret dublu, de la Siglent. Acum 16 ore, mac01 a spus: Ai cumva un link cu cel de la Siglent? @franzm & @mac01 : Dl. Franzm, ma bucur ca ati postat modelul generatorului dvs., pentru ca astfel avem mai multe referinte. Iata mai jos o chestiune buna de retinut : https://tech.scargill.net/feeltech-6900-signal-generator/ Citat I notice that the Sweep functions on the earlier versions (e.g. FY6600 and JDS2900) are lacking certain features. In any sweep mode the oscillator does not reset to the start frequency but resumes sweeping from the previous stop frequency. It would seem, that the only way to reset the sweep is to completely turn the unit off and then back on. The log sweep function on my FY6600 is not even close to true log and differs depending on sweep direction however the JDS2900 has an excellent log-sweep mode (true and precise log down to fractional Hz). The FY6600 has excellent distortion with most harmonics below -80dB at 1.5 volts. However the JDS2900 is poor in this respect with most harmonics barely below -45dB at any output level (0.1Hz to 25 kHz). How nice it would be to have a single generator that combined the best of both of these. Does anyone know if these problems have been fixed on the FY6900 or later versions of the FY6600, FY6800, JDS2000 etc.? Nu stiu de unde a scos autorul postarii respective, ca "FY6600 has excellent distortion with most harmonics below -80dB at 1.5 volts" , pentru ca in manualul sau, scrie acelasi lucru ca si la FY-6900: Harmonic Suppression: ≥50dBc(<1MHz); ≥45dBc(1MHz~20MHz) .... adica aproximativ la fel cu JDS2900. Ca sa raspund si intrebarii puse de Mac01, nu va ascund faptul ca azi noapte, dupa ora 0, la "nervi", am plasat o comanda pe site-ul AgeSys pentru modelul Siglent SDG-1062X : Probabil ca ceva asemanator cauta si Mac01. Si pentru ca noaptea e un sfetnic bun, am citit cu atentie specificatiile, apoi diversele review-uri si marturii ale altor utilizatori . La final, am mai stat de vorba cu un foarte bun amic si am pus in balanta valoarea de intrebuintare in comparatie cu valoarea de achizitie , avand in vedere permanent comparatia pe specificatiile producatorilor si cele citite pe diversele medii . Am tras linie si dupa un destul de lung proces de cantarire, am decis ca nu merita sa investesc aproape 400 USD in plus pe Siglent, fata de pretul la care pot achizitiona FeelTech-ul (FeelElec, de fapt). Adica, aprox. 100 USD. Ca atare, am trimis mail de anulare a comenzii. Bineinteles, am luat in calcul si riscurile aferente unei achizitii de la chinezi si de asemenea, toate riscurile legate de functionarea aparatului si de eventuala posibilitate de a ramane cu ochii in soare in cazul in care as primi (printr-un ghinion absolut) un aparat complet nefunctional. Ma refer la modelul FY-6900, obiectul acestui thread: In cadrul acestei hotarari , am inclus si cele pe care le puteti vedea in articolul de mai jos, din care voi cita cateva parti : https://www.eevblog.com/forum/testgear/fy6800-vs-fy6900/25/ Citat I notice that they've added a cooling fan to this model. Not so much a 'luxury item' as an essential component that should have been part of the earlier models' features from the start. With the FY6800's mains inlet socket upgrade from the cheap and nasty C8 connector that had afflicted the FY6600 to a C14 connector giving access to a protective earth pin for use as a high resistance "Static Drain" connection to eliminate the half live mains leakage without introducing ground loop issues, that takes care of two of the many modifications that had to be applied to the FY6600, Although the ground loop issue Feeltech introduced by strapping the BNC shield connections directly to the protective earth still needs a simple resistor mod to correct this mistake, at least the hard work of the original modification needed in the case of the FY6600 has already been done, reducing it to a simple matter of adding a 1 to 10 k resistor to eliminate the ground loop issue and still keep the benefit of half mains live voltage leakage suppression (a 10KR is enough to drop the half mains live leakage potential of circa 110v on a 230v supply to just half a volt). If they've finally taken this opportunity to fix their 86 ohm attenuator pad 'skoolboy howler' by updating the BOM to replace just six smd resistors to correct it to a 50 ohm attenuator, this could well be the icing on the cake that might persuade some FY6600 owners (especially those with a 15, 20 or 30 MHz specced model) to "upgrade". However, if Feeltech stay true to form, this remains an unlikely prospect. The Siglent SDG1032X Signal Generator is £360 from their UK agent with the SDG1062X another £80 to get the version that most closely resembles the 60MHz sine wave frequency spec of the FY6600-60M and the FY6800-60M models. As for the Rigol DS1022 in that shoot out video, that sucks even more the the Siglent did which fell short in so many ways against the trusty Feeltech products we've all come to know and love/hate. That shoot out video was such an eye opener as to just how good a bargain these Feeltech signal/function generators actually are, I thought I'd provide a link to it as a reminder to those who nitpick criticise the FY66/68, forgetting completely that even brand named kit with prices that start at a minimum of five times higher have their own shortcomings and limitations which make the Feeltech kit superior in some aspects of their specifications (eg the inability to produce square wave outputs at 20Vpp beyond 5 and 10 MHz for the Rigol and Siglent respectively versus the FY6600 and 6800's 20MHz limits). Mind you, I wasn't impressed by the reviewer's use of a 70MHz BW 'scope and an unterminated BNC cable in his test setup. Let's face it, the most intractable issue with the FY series of signal generators is their 4ns jitter on pulse and square waves which, quite frankly, are more a cosmetic issue in 'scope traces rather than of any real consequence to a properly designed digital process which should cheerfully take such modest amounts of jitter in its stride. De asemenea, am aruncat o privire pe articolul in care au fost comparate Rigol DS1022 , Siglent SDG1032X si Siglent SDG1025: https://core-electronics.com.au/tutorials/function-generator-shootout-dg1022-vs-sdg1025-vs-sdg-1032x.html Referitor la "harmonic distorsions" , la SDG1032X sunt cele mai mici , se poate vedea si din specificatiile incluse in datasheet-ul aparatului : La SDG-1062X sunt mentionate urmatoarele , referitoare la forma de unda sinusoidala: https://mediacdn.eu/mage/media/downloads/SDG1000XDatasheet-en1.pdf Harmonic distorsion -60 dBc 0 dBm, 0~10 MHz ( included ) -50 dBc 0 dBm, 10~30 MHz ( included ) -40 dBc 0 dBm, 30~60 MHz Total Harmonic Distortion 0.075 0 dBm, 10 Hz ~ 20 kHz ... iar in cazul formei dreptunghiulare : Jitter (rms), Cycle to cycle = 300 ps + 0.05 ppm of period (1 Vpp, 50 Ω load) De asemenea, la Siglent, versus Rigol, in avantaj mai vin display-ul si ergonomia meniurilor, precum si softul EasyWave, care permite definirea unor semnale cu forma de unda specificata prin ecuatiile care le descriu (la Rigol, UltraWave nu permite aceasta facilitate). Sa vedem acum ce spun specificatiile de la FeelElec FY-6900 : Harmonic Suppression ≥50dBc (<1MHz); ≥45dBc (1MHz~20MHz); Total Harmonic Distortion: <0.5% (20Hz~20kHz, 0dBm) Intr-adevar, FY-6900 e cu cel putin 10dBc mai slab la acest parametru, prin comparatie cu competitorii sai. Totusi, un generator de functii nu e un generator RF dedicat si multi stiu ce vreau sa spun. Dar poate fi folosit (in tandem cu un osciloscop si cu o sonda log) ca generator de vobulare pentru filtre si de asemenea, merge si ca generator pentru alinierea circuitelor unui receptor. Si nu numai. Asta, cu conditia ca ceainizul de la capatul firului sa aiba un minimum de decenta. Am stat si m-am gandit ca FeelElec vrea sa vanda. Si vinde pe medii precum AliExpress, BangGood, Amazon si altele. Daca va face treaba de mantuiala si-si va bate joc de clienti, va avea suficient de multe voturi negative ca sa fie eliminat din piata. Si nu cred ca-i convine ! In plus, din tot ceea ce am citit ca postari cu iz negativ, cele mai multe voci vehemente au fost doar ale catorva utilizatori. Cativa, nu 10-20 ! Nu uitati de dispersia parametrilor si de faptul ca nici un exemplar nu va fi identic. Asadar, nici problemele nu pot exista in fiecare exemplar, cu exceptia unui bug de productie. In concluzie, ma voi mai invarti putin in jurul cozii si cred ca voi comanda FY-6900, dar nu fara a arunca o privire la aparatul amintit de @franzm : Joy-IT JDS6600 . Foarte interesanta diferenta de preturi ! CONRAD = 155 EUR https://www.conrad.com/p/joy-it-jds6600-mains-powered-0-hz-60-mhz-2-channel-sinus-triangle-rectangle-pulse-noise-lorentz-curve-1874708 BANGGOOD = 75 USD (!) https://www.banggood.com/JUNTEK-JDS6600-DDS-Signal-Source-Dual-Channel-Arbitrary-Wave-Function-Generator-Frequency-Count-p-1148682.html?ID=530531&cur_warehouse=CN Interesanta , de asemenea, similitudinea design-ului celor doua aparate : Inchei aici, cu rugamintea ca daca vedeti lucrurile in mod diferit, sa postati, in folosul tuturor celor care ar dori sa achizitioneze un model sau altul. Nu vreau sa se inteleaga ca as predica pentru marfurile chinezesti ieftine si nici ca as incuraja achizitia de chinezarii mai scumpe. Imi pasa doar de banii mei si daca nu e cazul sa investesc mai mult decat ar fi necesar (pentru scopurile pe care mi le propun !) , atunci prefer sa ma limitez la un echipament mai putin pretentios, daca isi va face treaba. Pana acum, vad ca testimonialele celorlalti colegi nu au fost vehemente, ci chiar realiste - lucru care e imbucurator. Cu multumiri si urari de bine, un 2020 care sa va aduca toate realizarile pe care vi le doriti, sanatate si buna dispozitie ! Toate cele bune, Cezar YO3FHM [Later edit, 12:12] Chiar acum citeam review-uri pe AliExpress si dialogurile dintre vanzator si clienti Am hotarat sa revin si sa editez prezenta postare, pentru a adauga testimonialul unui client care pare ca ar fi din SUA si care a atins niste puncte care m-au interesat in mod special si pentru care m-am conversat direct cu echipa de la FeelElec ( posibilitatea de a incarca forme de unda arbitrare generate de utilizator ) : Citat The last 2 days I have been testing the functions of my FY6900 generator with a 12 bits oscilloscope. The instrument has lots of controls, and built-in functions, so serious testing took some time. I am very happy with the results. The specifications are fulfilled within the given limits. The generator came with software to control it through an USB connection. The computer control works fine. The software also allows you to draw your own waves, and to store them as arbitrary wave which works also well; another plus for the FY6900. The manual was a good help, not to long, but clear; that is the next plus. I am most satisfied with this instrument, its software and documentation, and its very reasonable price. Thank you FEELELEC for your balanced equipment, and documentation. I expect it to be highly useful for the next years in my workshop. 28 Sep 2019 14:17 De asemenea, mentionez ca raspunsul celor de la vanzari (in E-mail-ul primit) a inclus si foaia cu protocolul de comunicatie seriala ( Host Computer Communication Protocol Specification Rev 1.8) , care contine si comenzile aferente *si* toate exemplele necesare programarii ! Consider ca asta e un mare plus, pentru cei care doresc sa automatizeze diverse masuratori. Editat Ianuarie 2, 2020 de yo3fhm Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 @mac01: Din pacate n-am link. Am primit cândva o oferta de la batronix dar, ca si Cezar, am zis ca nu merita sa dau atâtia ban pentru un moft. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 2, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Gata, in seara asta am comandat generatorul (FY-6900). Dar nu pe AliExpress, pentru ca acolo n-am gasit oferte mai rapide de 12 zile , folosind DHL la un pret de shipping de aprox. 19 USD. Mentionez inca odata ca pana astazi, n-am mai cumparat vreodata de la chinezi ! Voi mentiona cateva aspecte din mica mea aventura cu chinezii, pentru cei care poate se afla in aceasi situatie cu mine. Cei care au deja experienta, poate n-ar strica sa ne mai "lumineze" putin, daca e nevoie. Am facut o statistica pe 8 magazine de pe AliExpress, in functie de pretul initial, eventuale reduceri, rating, nr. de followers, feedback-ul utilizatorilor, optiunile de livrare (nr zile si costuri). - preturile de vanzare ale aceluiasi produs variaza intre 88 si 100 USD , iar durata shipping-ului prin China Post se estimeaza intre 29-51 zile (fara tracking si asigurare!) ; - singura optiune ceva mai acceptabila a fost livrare prin DHL, la aprox. 19USD, durata estimata intre 12 si 22 zile (cu tracking, dar fara asigurare). Totalul estimat pentru achizitie a fost intre 107 si 115 USD, fara reducerea de 3% pe care o dadeau printr-un cupon. Apoi am vizitat BangGood si mi-a placut ce am vazut. Ca atare mi-am facut un cont si am obtinut : - pret de vanzare cu reducere de bun venit, 93.99 USD ; - livrare prin EU Standard Shipping Register, 2.27 USD, termen de livrare intre 2-5 zile ( am ales livrare din UK, cea mai rapida si mai ieftina) - asigurare , 1.88 USD - cupon de reducere 5 USD TOTAL = 93.14 USD Ramane de vazut ce se va intampla dupa sosirea in Romania. Conform celor de aici : https://madalinliviu.ro/taxe-vamale-si-tva-pentru-produsele-din-china-non-ue-2017/ Citat Taxele vamale sunt calculate de către vameș, atunci când pachetul ajunge în vamă. Ca fapt informativ, taxele vamale nu vor depăși niciodată 5%, acesta fiind procentul maxim care poate fi adăugat. Trebuie menționat faptul că taxe vamale sunt adăugate doar pentru comenzile a calor valoare depășește 150$, până în această sumă veți plăti doar TVA, iar până în 10$ nu veți plăti absolut nimic. Cam atat deocamdata, va mai tin la curent cu alte noutati pe masura ce vor aparea - bune sau rele. 73 de Cezar Editat Ianuarie 2, 2020 de yo3fhm Link spre comentariu
yo2mhj Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Eu am cumparat de pe Banggood foarte multe produse,intotdeauna am fost foarte multumit. Adica,ce au promis,asta au livrat.. La un singur colet a trebuit sa merg la posta vamala unde am platit doar 19% TVA conform facturii printate... In rest,desi au fost multe chestii peste cei 10 euro,au venit in cutia postala. Din punctul meu de vedere nu taxele si produsele de pe Banggood sunt o problema ci programul postei vamale care este frustrant... Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 2, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 Acum 28 minute, yo2mhj a spus: Din punctul meu de vedere nu taxele si produsele de pe Banggood sunt o problema ci programul postei vamale care este frustrant... Salut ! Intr-o discutie recenta cu Dan YO3GGX, si el mi-a confirmat aceleasi lucruri despre BangGood . In plus, de la el am aflat ca se poate evita indeplinirea formalitatilor vamale de catre beneficiar, precum si livrarea coletului la o adresa anume, daca se incheie cu Posta Romana o intelegere prin care iti asumi plata a vreo 20 lei/actiune (din cate vad acum pe site-ul lor) : https://www.posta-romana.ro/a761/servicii-destinatari/comisionariat-vamal/comisionare-vamala-persoane-fizice-si-juridice/comisionare-vamala-persoane-fizice.html Imi permit sa citez pentru cei care nu au rabdare sa dea click si sa vada tot : Citat C.N. Poşta Română S.A îndeplineşte, în baza Autorizaţiei nr. 626/2013 emisă de Direcția Generală a Vămilor – A.N.A.F., formalităţi vamale în numele utilizatorilor de servicii poştale, în calitate de comisionar în vamă care derulează activități de curierat rapid. Serviciul consta în efectuarea de către C.N. Poșta Română S.A., în calitate de reprezentant direct al destinatarului în vamă, a formalităților vamale în vederea punerii în liberă circulație a trimiterilor poștale sosite pe numele acestuia , acestea constand în prezentare la vamă, depozitare, declarare la vamă, plata drepturilor de import în numele destinatarului (taxe vamale, TVA și/sau accize). Prin utilizarea acestui serviciu, nu este necesară prezența dvs. în nici o etapă a vămuirii, respectiv deplasarea până la o subunitate poștală cu asistență vamală pentru efectuarea formalităților vamale la import în prezența autorităților vamale. După efectuarea formalităților vamale în numele dvs. de către C.N. Poșta Română S.A. - comisionar vamal, distribuirea trimiterii se efectuează la adresa înscrisă de expeditor pe trimitere sau la sediul subunității poștale de care aparține aceasta. Serviciul de Comisionariat vamal este disponibil în prezent persoanelor fizice care împuternicesc C.N. Poșta Română S.A. să îi reprezinte în vamă, având domiciliul: la nivelul Mun. Bucureşti şi Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor tuturor categoriilor de trimiteri poştale (trimiteri EMS, colete poștale şi trimiteri de corespondență format pachet mic); în afara Mun. Bucuresti și Jud. Ilfov, în cazul destinatarilor trimiterilor EMS și coletelor poștale. C.N. Poșta Română S.A. intenționează să extinda în cursul acestui an serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondență format pachet mic domiciliați la nivelul întregii țări. [...] Tariful perceput pentru prestatiile vamale este de 20 lei (TVA inclus)/trimitere - pentru pentru trimiterile import ce au valoare mai mare de 10 euro, pentru care se întocmeşte Declaratia vamala - curierat rapid. Ma gandesc serios sa apelez la acest serviciu, pentru ca in schimbul a 20 lei, scap de stat la coada, de nervi si de completat hartii. Semnez si la revedere. Poate ca cele de mai sus sa fie utile si altora ! Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 2, 2020 Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) Eu am comandat din America produse iar vamuirea s-a facut automat de catre firma de curierat. La ridicarea coletului din fata portii mele am platit o suma in plus, la vremea respectiva undeva la 30-40 de lei....iar plata coletului am facut-o prin card. Dupa cate stiu daca pachetul ajunge din UE nu se mai plateste tva si taxe vamale...nu stiu cum mai sta treaba cu Anglia care dupa cum stim cu totii s-a retras din UE....iar generatorul am inteles ca vine din Anglia. Am vazut ca ar fi o problema cu sursa de alimentare la acest model....?! Editat Ianuarie 2, 2020 de mac01 Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 2, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2020 (editat) 1 oră în urmă, mac01 a spus: Dupa cate stiu daca pachetul ajunge din UE nu se mai plateste tva si taxe vamale...nu stiu cum mai sta treaba cu Anglia care dupa cum stim cu totii s-a retras din UE....iar generatorul am inteles ca vine din Anglia. Am vazut ca ar fi o problema cu sursa de alimentare la acest model....?! Salut! Cu UK, cred ca ai dreptate. Eu am amintit chestiile legate de vama si TVA cu China, pentru ca gasisem informatia respectiva. Nu pentru cei care deja practica sportul asta de mult ! Despre sursa acum. La modelele vechi, am vazut ca s-au mentionat niste probleme referitoare la electroalimentare si la incalzire. Nu am citit cu atentie sa inteleg ce se incalzeste - placa de baza in sine, sau sursa. Se mentiona doar ca "running very hot" si chestia asta a fost confirmata de YO8TOT in postarile de mai sus. Probabil ca sursa e subdimensionata - chestie care nu ma mira, dar n-am gasit inca reclamatii ale vreunui user suparat. Sper sa nu fiu eu primul ;-) La 30.12.2019 la 0:45, yo8tot a spus: Eu am de doi ani un FeelTech FY6600. Versiunea de 60MHz. [...] Si cateva dezavantaje: - se incalzeste foarte tare. Fiecare ora de functionare ma astept sa fie ultima. Desi inca traieste dupa cateva zeci de ore acumulate. Mai am si un HP8642A si un generator Marconi pe care le umple praful de cand am luat chinezaria asta. De cele mai multe ori nu am nevoie de zgomot de faza mic sau nivele de uV. Si imi place mai mult un aparat de 500g. Unul din aparatele profesionale mentionate mai sus are avertizare "2 man lift". Iar al doilea face galagie ca aspiratorul. @yo8tot : Confirm cele pe care le spui! Am pe masa un HP8647A care face si el ceva zgomot, dar nu chiar asa de rau. Ventilatorul e vinovat, desigur. Mai am si un Marconi din ala de 20Kg, cred ca e acelasi model (TF2002AS). L-am dus la tatal meu, ptr ca in micul balcon pe care l-am "rechizitionat" pentru shack-ul radio, nu mai era loc si pentru el. Despre butucul asta era vorba sa fie dus de 2 "mani" ? (poza nu-mi apartine) Vad ca inglișmanu' din clipuri are un site pe care a fost baiat generos si a pus la dispozitie si gerberele placilor pe care le-a conceput pentru sursa proiectata de el: https://sdgelectronics.co.uk/fy6900-signal-generator-power-supply-modifications/ Si zice asa : Citat In this article, the power supply module for the FY6900 is replaced with a custom-designed PCB with DC-DC converter modules followed by a linear regulator stage for improved noise performance. The original power supply module incorporated into the FY6900 generator is a generic ultra-low cost design. There are some immediate design aspects that would result in the power supply not passing UK approvals for safety and given that this unit may be powered up for considerable lengths of time. Probabil ca a vrut sa fie sigur ca nu ia foc sau ca nu buleste alte echipamente. Si nu vad nimic rau in asta. Doar ca, intr-adevar, implica niste costuri in plus. Deocamdata, sa vad eu dracovenia in functiune, si apoi voi posta toate impresiile si eventualele modificari ! Editat Ianuarie 2, 2020 de yo3fhm Link spre comentariu
yo3fhm Postat Ianuarie 11, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 (editat) Revin pentru a va anunta ca ieri mi-a sosit generatorul FY-6900. Incerc sa impartasesc celor interesati primele mele impresii. 1) Referitor la procesul de cumparare si livrare. Interesant e ca termenul de livrare a fost chiar devansat ! L-am cumparat de pe BangGood si termenul estimat era pe 12.01.2020, iar avizul l-am gasit ieri dupa amiaza in cutia postala. Dupa ce am ridicat coletul (care a venit ca "recomandata externa"), am vazut pe ambalaj o eticheta care preciza ca "destinatarul n-a fost gasit la domiciliu", ceea ce ma duce la ideea ca generatorul a ajuns la oficiul postal zonal cu o seara inainte sau in aceasi dimineata (ca sa aiba timp cei de la posta sa faca avizarile). De pe site-ul BangGood l-am comandat din UK (ca optiuni, as mai fi avut China si CZ, dar ar fi fost un pic mai scump, iar din China ar fi durat mai mult). Timpul estimat pentru livrare a fost de 2-5 zile lucratoare, incepand cu data de 03.01.2020 (cand a fost "shipped" ). Am pus ziua de 3 (in care am efectuat comanda) drept zi "moarta" , ptr ca era vineri ora 15 si in cel mai bun caz, ar fi plecat spre avion. Asadar, numarand din 06.01.2020 (luni), a durat fix 5 zile lucratoare. In ciuda faptului ca am platit livrare cu asigurare si tracking, informatiile despre tracking nu au fost disponibile pentru intervalul dintre momentul in care coletul apare ca "shipped" si momentul in care a ajuns la mine. Asta, in ciuda faptului ca la sosire, am constatat ca pachetul purta eticheta de la Deutsche Post / Frankfurt! Acord o bila alba pentru respectarea termenului de livrare (probabil ca multi dintre cei care au mai cumparat astfel de produse, vor zambi , spunandu-mi ca a fost un caz fericit ! hi ) dar raman in continuare dezamagit de faptul ca n-am avut informatii de tracking. Ma asteptam sa vad traseul prin care coletul a ajuns la mine. La posta, oficianta nu m-a intrebat nimic (dupa cum cred ca ar fi fost si normal). Coletul a venit din UK, fara sa aiba insemnele BangGood pe el. Nu am platit nimic, am semnat si am plecat linistit. 2) Mod de ambalare , prezentare, primul contact cu aparatul. A venit ambalat intr-o cutie de carton , bine infasurat in mai multe folii cu bule de aer. Aparatelul e usor, latimea panoului frontal e doar cu putin mai mare decat cea a unei fete de casetofon auto (se poate vedea in urmatoarele poze), asadar daca ar fi fost trantit, ar fi avut protectie suficienta. Cutia de carton a venit infasurata in plasticul standard folosit de toti curierii, impreuna cu etichetele adaugate pe traseu, de la furnizor si pana la oficiul postal local. In interior am gasit un certificat de garantie sub forma de carte de vizita si o foaie cu specificatii tehnice. Generatorul e livrat cu cablu de alimentare 220V standard PC, un cablu BNC-BNC cu lungimea de aprox. 30cm, un set de 2 cabluri BNC - crocodili si un cablu USB pentru conectare la PC. Cablurile aparatului au fost impachetate intr-un compartiment separat, asigurat de o bucata de carton in forma de U. Voi testa cablurile de semnal pe VNA, sa vedem ce atenuare au si cam pana la ce frecventa le pot folosi. Asa se prezinta aparatul , proaspat iesit din invelisul protector : Aici puteti vedea comparatia latimii panoului frontal , in raport cu fata detasabila a unui CD/MP3 player auto : Aici se poate vedea generatorul pornit, la prima punere in functiune. Mentionez ca power-on test-ul dureaza foarte putin (cam 5 sec.) si ca la prima pornire, dupa cum a spus si YO8TOT, amplitudinea semnalului pe iesire este de 5V. Dar daca se stabileste un alt nivel de iesire iar generatorul este oprit din butonul ON/OFF aflat in partea stanga (cel iluminat in culoare roz), la repornire se va regasi ultimul nivel setat. In cazul in care alimentarea generala este taiata din intrerupatorul aflat pe spatele cutiei, atunci la o noua pornire nivelul va avea 5V, asadar recomand atentie la ce aveti pe iesiri, intrucat ambele canale sunt si ele pornite concomitent. In poza de mai jos, generatorul e setat pe 60MHz sinus. Forma de unda si spectrul semnalului de iesire (60 MHz) pentru canalul A, citite pe osciloscop. Frecventa citita de Rigol a fost de 59.9983 MHz, deci cu o diferenta de 1.7KHz fata de valoarea stabilita din butonul generatorului. Mentionez ca nu am verificat calibrarea osciloscopului, dar voi face asta intr-o etapa ulterioara, folosind un generator sincronizat prin GPS ca sursa de referinta. De asemenea, intentionez sa conectez GPSDO-ul la intrarea de referinta a generatorului FY-6900, disponibila pe spate. Chiar sunt curios sa vad care vor fi diferentele ! Mentionez ca osciloscopul meu e unul simplu si nu e echipat pentru masurarea THD, dar voi incerca sa extrag forma de unda capturata si sa ii masor THD-ul prin aplicatii existente pe PC. Ajuns aici, chiar as fi dorit sa-l intreb pe colegul Ferenz @csu cu ce echipament a efectuat masurarea THD-urilor formelor de unda afisate in postarea dansului de mai sus ? La 31.12.2019 la 22:20, csu a spus: Am măsurat distorsiunile aparatului Sin 10VPP: @10KHz 10,001VPP, generatorul afișează 11.16VPP THD=0.4713%, @1KHz 10.007VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4757%, Ferencz Csaba Este un echipament de sine stator, sau conectat la PC ? In imaginea de mai jos, urmata de un videoclip, se poate vedea un test demonstrativ pentru FM. Am setat generatorul FY-6900 sa furnizeze un semnal sinusoidal de 1Hz, pe care l-am aplicat pe intrarea de modulatie externa a generatorului RF HP8647A . Ultimul, are ca sarcina sa genereze un purtator cu frecventa de 300 KHz, care este modulat cu 1Hz. Deviatia e setata la +/- 75 KHz (broadcast). Scopul setarilor de mai sus a fost ca sa se poata vedea efectiv, atat in domeniul timp cat si in frecventa, "batzaiala" tipica a semnalului FM. Si iata cum apar : Am tinut pornit timp de 3 ore generatorul FY-6900, fara sa simt ca s-ar fi incalzit in mod deosebit. Partea de dedesubt a cutiei are o zona in care am simtit un nivel de temperatura putin crescut fata de temperatura mainii, dar nimic ingrijorator. Cutia are o degajare realizata pentru montarea unui ventilator, dar nu am simtit aer cald care sa iasa pe acolo si nici vreun miros specific componentelor incinse. Recunosc ca nu am testat generatorul pe sarcina de 50 ohmi, inca. Voi face si acest test printre altele si voi reveni cu alte precizari. Forma de unda sinusoidala pare (ochiometric vorbind) corect generata pana la 60MHz, dar nu am avut timp sa ma uit cu atentie pe osciloscop si nici la spectrul semnalului in sine. Ce se vede in clipul de mai sus, e semnalul de 300Khz modulat FM cu 1Hz, deci discutam de altceva. In schimb, am incercat sa vad cum sta la capitolul formei de unda dreptunghiulare. Si am constatat ca pana la 30MHz, e acceptabil, dar de la 32MHz in sus, adio dreptunghi ... Ramane sa mai sap si sa mai trag concluzii. Carcasa e realizata dintr-un plastic ieftin, la fel si manerul. Lasa impresia unei realizari ieftine si nu foarte solide. Dar estetic, nu arata deloc rau si e curat, nu pare genul poros care sa se impregneze cu mizerie. Ramane de vazut in timp. Se mai pot adauga niste elemente de aderenta din cauciuc pe marginile carcasei si poate si pe maner. Butoanele functioneaza destul de bine, mai putin cel rotativ, care e realizat de toata jena, dar asta e... nu se poate si in caruta - si in teleguta. Per total si pana in momentul de fata sunt foarte multumit de achizitie, pentru costurile implicate ( 93.14 USD cu totul). Alte impresii, cu alta ocazie, ca deodamdata e week-end si ma asteapta si altele ! Editat Ianuarie 11, 2020 de yo3fhm Link spre comentariu
csu Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 Acum 38 minute, yo3fhm a spus: Mentionez ca osciloscopul meu e unul simplu si nu e echipat pentru masurarea THD, dar voi incerca sa extrag forma de unda capturata si sa ii masor THD-ul prin aplicatii existente pe PC. Ajuns aici, chiar as fi dorit sa-l intreb pe colegul Ferenz @csu cu ce echipament a efectuat masurarea THD-urilor formelor de unda afisate in postarea dansului de mai sus ? La 31.12.2019 la 22:20, csu a spus: Am măsurat distorsiunile aparatului Sin 10VPP: @10KHz 10,001VPP, generatorul afișează 11.16VPP THD=0.4713%, @1KHz 10.007VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4757%, Ferencz Csaba Este un echipament de sine stator, sau conectat la PC ? Este un Instrustar ISDS205X, se comportă rezonabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum