oroles Postat Decembrie 28, 2019 Partajează Postat Decembrie 28, 2019 Va salut cu stima! Sunt mai nou pe forum si as dori sa stiu daca exista cineva care a lucrat cu generatorul de functii FeelTech FY-6900 sau vreun aparat asemanator. La rubrica CQ-YO exista cineva care postase ca si-ar fi cumparat un generator asemanator, dar nu mai stiu ce model si desi am pus o intrebare prin PM, n-am primit nici un raspuns. Experienta mea cu produsele chinezesti e zero si as avea nevoie de suportul altor forumisti care au folosit sau folosesc astfel de echipamente. Exista cineva care detine si foloseste FY-6900 , sau vreun model inferior / asemanator ? Ati avut probleme cu aceste echipamente ? Functioneaza corect sau nu ? Ar merita sa cumpar asa ceva ? Iata cateva intrebari de baza pentru care v-as ramane indatorat daca mi-ati oferi ceva raspunsuri ... Multumesc anticipat si va urez un 2020 cu sanatate si realizari in tot ceea ce v-ati propus ! Oroles Link spre comentariu
yo3fhm Postat Decembrie 28, 2019 Partajează Postat Decembrie 28, 2019 Buna dimineata Oroles, Am fost surprins de postarea ta, deoarece tatal meu s-a aratat interesat de acelasi tip de generator si incepusem sa sap si eu dupa informatii, atat legate de aparatul in sine cat si legate de trucurile de achizitie de la chinezi. Acum 1 oră, oroles a spus: La rubrica CQ-YO exista cineva care postase ca si-ar fi cumparat un generator asemanator, dar nu mai stiu ce model Cred ca te referi la @Marele Savant A pomenit in doua locuri despre generatorul sau : - in topicul "Filtru SSB 10.7 MHz in scara" (22.03.2019) - in topicul "Filtru SSB/CW cu rezonatoare ceramice" (09.07.2019) Iata si poza din primul topic citat: Este vorba de un generator FY-3200 de la acelasi producator chinez - FeelTech , fost FeelElec. Acum 1 oră, oroles a spus: as dori sa stiu daca exista cineva care a lucrat cu generatorul de functii FeelTech FY-6900 sau vreun aparat asemanator. [...] Experienta mea cu produsele chinezesti e zero si as avea nevoie de suportul altor forumisti care au folosit sau folosesc astfel de echipamente. Nici eu nu am experienta cu produse de genul asta. Singurele pe care le-am manevrat au fost niste generatoare ieftine care exista in laboratoarele pentru studentii de la electronica - niste Instek SFG-2110. Ca design si functionalitate, sunt OK - arata si fac ceea ce scrie in specificatii. Dar ca fiabilitate, cel putin modelul 2110 a avut mari probleme. Cam toate au cedat dupa vreo 2 ani de utilizare. Crapa ceva in ele si nu mai accepta nici comenzi de la tastatura, raman blocate pe una dintre formele de unda generate si cam aia e tot. Am sapat un pic pe net si am gasit informatii nu foarte incurajatoare . De exemplu, in cazul lui FY-3200 , iata ce se scrie pe EEVBLOG : https://www.eevblog.com/forum/testgear/feeltech-fy3200-psu-upgrade/msg965575/#msg965575 Citat " I've got one of these popular DDS signal gens, the FT3200 - mine's the full 24MHz unit. As a lot of people have discovered, the switching power supply inside it suffers a lot of mains leakage. I measured about 95Vac between its "ground" outputs and earth mains, and it seems capable of supplying nearly 1mA of current! " Nu mai vorbesc de mai noul FY-6900, obiectul care ne intereseaza pe noi . Pe acelasi EEVBLOG e un intreg topic scandalos : https://www.eevblog.com/forum/buysellwanted/re-feelelec-new-arrival-fy-6900-signal-generator/ Tipul care posteaza "din partea firmei" (userul "feeltech" ) e luat rau de urechi de cativa useri, printre care cel mai vehement mi se pare beanflying . Exemple: Citat You are the MANUFACTURER of the product and the failures start and end with you with your reseller being in the middle with generally zero technical skills or knowledge. Then to blame them for your poor product is worse than pathetic! Using them as sacrificial pawns is beyond pathetic. Citat After 4+ YEARS YOU were still producing units with sub par power supplies and were no doubt very aware of that fact! 90V of floating supply is So many other threads but I won't bother adding them all here. Completely inadequate and PATHETIC response to some of YOUR CUSTOMERS directly and or via resellers not being able to come together to resolve major failures of FY6600 units. https://www.eevblog.com/forum/repair/reflashing-or-resetting-a-feeltech-fy6600-signal-generator/ In a similar manner I won't bother to list all examples but trust me they are MANY! Members of this Forum were left with non functioning units. True some were resolved but most went unsolved! And in the main FY6600 thread so many partial failures of displays or certain waveforms and yet no upgrade or remedy path to repair them! Interesant e ca userul care a deschis topicul respectiv (pe 25.07.2019) avea numele feeltech , iar pe aceasi data apare ceva mai tarziu cu numele FeelElec ... Ultima postare din pag.8 a topicului de mai sus nu e incurajatoare nici ea : Citat Everything is ok inside, but device doesn't work properly ( « Last Edit: Yesterday at 10:09:49 am by us0ta » Totusi, unele postari nu sunt atat de vehemente si cred ca merita studiate, pentru a face o balanta intre "good" si "bad" Userul Johnny B Good are unele postari care ar trebui examinate mai indeaproape, de ex. cea de pe pag.2 a aceluiasi topic: https://www.eevblog.com/forum/buysellwanted/re-feelelec-new-arrival-fy-6900-signal-generator/msg2572587/#msg2572587 In fine, o sa incerc sa citesc toate postarile astazi, sa-mi fac o idee despre ce probleme ar fi vorba. L-as ruga si pe colegul @Marele Savant sa ne povesteasca despre experienta sa cu chinezii si cu FY-3200, iar pe alti colegi forumisti ii rog frumos sa posteze daca au informatii care ar putea fi utile in contextul achizitiei unui astfel de echipament. Din ceea ce am citit pana acum, trag o singura concluzie - ca e chestie de noroc. Daca chinezul a asamblat corect si n-a baut prea mult rachiu de orez, atunci e posibil ca aparatul care va sosi sa fie OK . Daca nu... nici nu vreau sa ma gandesc! In speranta ca apelul meu va primi raspuns si pentru Oroles, va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut si va urez toate cele bune ! 73 de Cezar YO3FHM Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 O seară plăcută și La Mulți Ani! De aproximativ trei ani am modelul mai vechi FeelTech FY3200S, l-am achiziționat cu 150 RON+poștă, nou în cutie, și nu mă pot plânge de el. Chiar face cele specificate de producător. Are un raport preț/calitate chiar bun. Am măsurat distorsiunile aparatului Sin 10VPP: @10KHz 10,001VPP, generatorul afișează 11.16VPP THD=0.4713%, @1KHz 10.007VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4757%, @100Hz 10.006VPP, generatorul afișează 10,84VPP THD=0,4583%. Ți chiar dacă nu se obișnuiește, din curiozitate am măsurat și la @20Hz 10.013VPP, generatorul afișează 11,03VPP THD=0,4953%. Producătorul specifică în manualul de utilizare: ”Sine wave distortion ≤0.8% (reference frequency 1kHz)” http://gotronik.pl/img/FY32xxS Series User's Manual V1.4.pdf Cel puțin al meu, zic, că se comportă onorabil. Singurul capitol la care ”e pe lângă”, este afișarea amplitudunii. Da la acest preț, se poate ierta. Cu respect Ferencz Csaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum