Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Grafica LCD + touch

informer

Postări Recomandate

Va salut.

Am de facut un proiect care mi-e oarecumva strain din punctul de vedere al interfetei cu utilizatorul.

Cateva cerinte ar fi:

- LCD color 7 - 10".

- Touch screen insensibil la eventuale picaturi de apa.

- Display rezistent deoarece userii nu vor fi neaparat dintre cei mai "blajini". Ma gandesc la ceva in genul celor folosite la ATM-uri... sigur nu o tableta pusa pe post de afisaj de care daca te sprijini cu degetu`, risti sa treci prin ea... :) .

- Gama larga a temperaturilor de functionare, estimez de pe la -10C la un 60C, cu soarele batand pe carcasa.

M-ar interesa o recomandare pt:

- display.

- pachetul de grafica cu care pot simula pe ecran un afisaj cu segmente de dimensiuni mari + cateva butoane, FARA sa m-apuc sa scriu functii incepand de la setarea unui pixel (ceva gen Visual GLCD de la MikroE - pe care-l stiu doar dintr-o descriere sumara de pe site... :) ).

Multumesc!

Editat de informer
Link spre comentariu

VTFT este inclus in compilatoare de ceva vreme. V-GLCD e mai arhaic.

Nu te sfatuiesc catre TFT-uri eBay caci sunt foarte imprevizibile. Am lucrat cu cateva TFT-uri eBay cu controller ILI9341 si cu Mikromedia 18FJ, nu se compara calitatea touchscreenului. Nu am incercat la temperaturi sau picaturi.

Editat de Thunderer
Am pus textul in romana
Link spre comentariu
Acum 13 minute, Thunderer a spus:

Nu te sfatuiesc catre TFT-uri eBay caci sunt foarte imprevizibile. Am lucrat cu cateva TFT-uri eBay cu controller ILI9341 si cu Mikromedia 18FJ, nu se compara calitatea touchscreenului. 

Imi pare rau dar nu prea inteleg daca TFT-urile de pe eBay le recomanzi sau nu si cine cu cine nu se compara?!? :)

Mai concret, daca ai fost multumit de vreunu` de 7 - 10", poti sa-mi dai un link la acel model?

Link spre comentariu

Cele de pe eBay nu au touch-uri previzibile in operare. Scuze.

Mikromedia este un produs Mikroe.

Eu am cumparat de la BuyDisplay.com. Documentatie disponibila, shipping rapid.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
Acum 9 minute, vijelie02 a spus:

Aruncati o privire si aici: https://nextion.tech/

Da, aveti dreptate, alea au inclusa si "smart-eala", ar fi destul de usor de interfatat si nu-s f. scumpe... da` n-am gasit deocamdata prea clar cat is de "outdoor"/rezistente... mai caut. 

Multzam!

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 5 minute, vijelie02 a spus:

Am gasit eu:

Se pare ca ar fi  o prima optiune pt. teste.

(intentionez sa strang vreo 3-4 variante pt. teste comparative.)

Multzam!

Editat de informer
Link spre comentariu

Am eu display-ul de mai sus (nextion 7") cu touch capacitiv. La atingere pare destul de solid cel putin mult peste TFT-urile simple, pe fata cum se vede si in gif-ul postat exista o rama din plastic si presiunea de atingere cade pe ea si nu pe display in sine, acuma nu am incercat nici sa ma las cu greutatea proprie peste ea cu 2-3 degete. De miscat se misca super bine, refresh-ul se face destul de rapid chiar si cu poze full screen si nu apar probleme de flicker. Pe partea de touch este ok atat timp cat butoanele sunt de o dimensiune rezonabila gen cel putin cat jumtatatea degetului, la dimensiuni mai mici sunt momente cand da rateuri si trebuie sa apesi de 2 ori. Tot pe partea de touch am observat ca nu prea ii place pielea uscata, atat timp cat ai mana hidratata merge ok si la butonase de dimensiune mai mici insa cu pielea mai uscata la elemente mai micute cum ar fi un slide bar sau butonase mai mici nu prea se descurca decent si trebuie  atins de 2-3 ori sa detecteze insa telefonul nu avea nici o problema in detectarea atingerilor asta in idea in care ma gandeam ca am pielea atat de uscata in unele momente in care chiar este o problema pentru touch.

Link spre comentariu

Multzam Bandi.

N-o sa fie cazu` de butoane prea mici sau slidere, au sa fie 5 butoane cat de mari au sa incapa pe langa simularea de afisaj cu segmente pe 4 digiti.

Ma bate gandu` ca daca-i la alegere sa optez pt. touch rezistiv... si ca-s io de moda mai veche  :) da` mai mult ca-i mai imun la picaturi de apa, "paraziti electrici " si... manusi. :)

Nu-i o chestie "de finete", ii o treaba relativ "badarana" pt. un face lift la ceva ce era facut cu butoane mecanice si afisaj 7 segmente cu LED-uri. 

Editat de informer
Link spre comentariu
Acum 22 ore, informer a spus:

...Ma gandesc la ceva in genul celor folosite la ATM-uri...

Vezi ca si alea de ATM sunt de doua feluri: normale sau rezistete la vandalizare. Cele normale nu rezista la pumnul aplicat de beizadeaua beata care constata ca nu mai are bani de jucat la pacanele.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am scris intr-un alt topic, am uitat de asta... :) 

I-am propus clientului 3 variante pt. LCD:

https://nextion.tech/

https://en.kinco.cn/productdetail/f104ecan92.html

https://4dsystems.com.au/

A ales 4DSystems in principal din motive de aprovizionare usoara si stabila (colaboreaza cu TME).

Personal, din ce-am citit, am deocamdata o parere buna despre producator si oferta lui... cu exceptia pretului, fiind varianta cea mai scumpa dintre cele 3... dar poate ca se justifica, vom vedea.

Am sa fac teste cu un LCD de 7" cu touch rezistiv. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări