Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licenta win 10 for refurbished PC.

marius75

Postări Recomandate

Salut. Acum 2 ani am cumparat un PC refurbished cu WIN 10 preinstalat si licenta, a  mers bine pana acum o luna, cand s-a ars placa de baza. Am incercat eu o reparatie pe genunchi acasa, evident ca n-am reusit, am cumparat alt PC ceva mai performant si am pus in el HDD cu win 10 preinstalat, si-a luat singur driverele placa video, etc. merge ok, doar ca de curand a aparut un mesaj in coltul dreapta jos "activate windows, go to setings". Am intrat la setari, acolo spune ca licenta este folosita de un alt pc (ma gandesc ca e vorba de fostul PC cu placa de baza arsa, ramas in arhiva lor ca ultimul PC cu aceea licenta). Am tastat din nou seria de la licenta, a disparut mesajul din coltul dreapta, dar la setari scrie tot ca win nu este activat.

Calculatorul merge bine.

Intrebarea mea a legata de acesta licenta, daca se poate muta de la un PC la altul, o data cu HDD sau este doar pentru acel PC (placa de baza) cu care a fost vanduta? Multumesc.

LE: de fapt mesajul spune ca licenta a fost folosita deja de un alt PC. (cel ca s-a ars placa de baza).

14.jpg

.

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

3

• Bandi Szasz

2

• Mircea

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Depinde de tipul licentei, doar cele retail pot fi transferate. Daca PC-ul a venit cu el preinstalat sunt sanse destul de mari sa fie OEM (netransferabile), in mod normal tipul licentei se verifica  deschizand o fereastra de comanda (cmd) si se scrie:  "slmgr -dli"  (fara ghilimele) dupa care apare o fereastra cu starea licentei si versiunea acestuia insa nu stiu daca comanda respectiva merge si in cazul in care licenta nu este activata corect pe PC. In cazul in care e Retail si nu mai aveti acces la PC-ul vechi atunci se poate transfera doar cu ajutorul lor, ori trimis email ori sunat la telefon la reprezentanta din Ro si explicat situatia sa dezactiveze iei de pe server PC-ul vechi ca sa puteti activa pe cel nou.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns. Cred ca este licenta OEM. Nu stiam ca nu e transferabila...pana la urma e vorba de un singur PC, adica nu rulez cu doua in acelasi timp, iar HDD este acelasi. Intre timp am urmat pasii de la Activation> troubleshoot, mi-am facut cont la microsoft si am vazut ca are si optiunea de reactivare WIn dupa o schimbare majora de hardware (placa de baza in special), dar pana acum am primit mesaj ca nu se poate reactiva ca nu sunt serverele lor disponibile si sa revin dupa o perioda.

Ce se poate intampla daca nu reusesc sa reactivez Win? Adica acum merge calculatorul. Daca e vorba doar ca PC-ul e mai expus la virusi, oricum nu tin nimic de valoare in acest PC.

LE: Am verificat si codul de la eroare si este (si) pentru situatia cand se face o schimbare majora hardware.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Posibil sa permita atunci si pt OEM, eu stiam ca nu se pot transfera dar are sens sa fie totusi posibil in caz de defectiune, trebuie incercat. Se poate folosii si fara activare, primele 30 de zile sunt considerate zile de proba dupa care o sa se aplice niste restrictii cum ar fi anularea update-urilor, nu se mai pot descarca anumite programe din windows store, o sa apara jos in colt mesajul care anunta ca nu este activata, etc... insa se poate folosii linistit in continuare daca oricum nu folositi servicii microsoft.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

windows 10 se poate folosi pe perioada nedeterminata cu update-uri cu tot daca nu te deranjeaza displayul negru si mesaje periodice sa te indemne sa-l activezi.

Licenta refurbished NU este transferabila, e legata de echipamentul cumparat odata cu ea.

E 20 de lei o cheie noua pe ebay, cumpara de acolo daca vrei neaparat.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri.

O sa mai incerc zilele urmatoare, poate reusesc o reactivare, dar nu tin neaparat. Update a facut chiar astazi, pe mine chiar ma enerveaza cu atatea update, daca le restictioneaza imi face un bine, intr-o vreme chiar eu i-am dat sa nu mai faca update. De pe windows store n-am descarcat nimic, iar mesajul din coltul drepta jos e alb, pe fond alb (asa am background-ul in zona aia), eu am vazut mesajul acum cateva zile, dar banuiesc ca e acolo de cand am schimbat PC-ul. Dac va evorba doar de ata, nu e problema, eu credeam ca imi blocheaza calculatorul, am patit mai demult cu un win XP, cand l-am legat la net, mi-a aparut GENUINE pe ecran si n-am mai putut face nimic pe acel calculator pana n-am instalat alt WIN xp "bun".

.................

Display negru nu am observat, poate doar pentru o secunda inainte sa booteze de pe HDD. Eu credeam ca licenta "nu e transferabila" se refera ca nu pot sa instalez pe mai multe PC-uri acelasi serial/key cum era cu XP cand aveam pe 3-4 pc-uri Win de la acelasi CD. Sa vad daca e cazul sa cumpar o licenta, mai ma gandesc, daca merge si asa, nu prea-i vad rostul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări