Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modare Avanti Micro

elektronu85

Postări Recomandate

Va salut! Înainte de toate, as vrea sa precizez că sunt începător intr-ale undelor. Pentru inceput(și din necesitate) mi-am achiziționat o statie CB Avanti Primo(nu știu cât de bine am făcut, mai ales că ulterior am înțeles că e aceeași platformă ca la multe alte stații), principalul motiv fiind mărimea și evident prețul f bun. Statia o folosesc cu doua antene, tot de la Avanti. Inițial aveam o Avanti Volo 75, însă parcă nu prea sunt mulțumit de ea la recepție. Așa că de curand am cumpărat încă o antena Avanti Volo 160, cu care inca nu am apucat să mă joc prea mult.... Statia are putere comutabila 4-8W emisie, momentan am folosit-o doar pe LP, mi se pare suficient... Oricum daca o sa simt nevoie de putere de emisie marita, se poate adăuga oricând și foarte ușor un amplificator potent. Menționez că aș vrea să folosesc statia(mai mult pe recepție) și în mod staționar, din casa, îmi place să ascult banda! Acum întrebările mele la care v-as fi f recunoscător dacă mi-ați putea răspunde.

1. Pentru cei care au aceasta statie, sau modele echivalente: care sunt setările corecte pentru recepția cea mai calitativă? Din ce am mai citit pe ici colo am înțeles că e mai bine cu RFG dezactivat... că e mai bine. Mai exact ce face reglajul ăla de gain că eu unul nu am reușit să înțeleg....

2. Pentru folosire staționara, cu timpul am de gând să îmi achiziționez o antena de bază, însă momentan as vrea să folosesc o antena din cele cu talpa magnetica amplasată undeva in exterior la care sa montez un cablu coaxial mai lung. Apropo de aspectul asta, eu nu am înțeles încă foarte bine cum se calculează lungimea feederului(cablului coaxial). Știu că lungimea cablului este data de sfertul lungimii de unda, iar în cazul benzii CB lungimea ideala a cablului e de 3,94 m sau pe acolo undeva... Însă nu știu cum se calculează în cazul în care am nevoie de o lungime mai mare, se pot folosi numai multiplii pari ai standardului sau se pot folosii și multipli impari? In cazul meu estimez lungimea cablului undeva pe la 12 m și de asta întreb....

3. Exista în comerț în tara noastră module suplimentare pentru Roger beep? Se prinde cineva să monteze un asemenea modul în statia mea, sau mă poate îndruma cum sa o fac eu? Despre ecou nu sunt convins că e folositor însă bipul ăla de la sfârșitul transmisiei mie chiar mi se pare util. De fapt, chiar, ce rol are ecoul ăla pe care îl vor multi pe stații CB?

Mulțumiri multe deocamdată!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elektronu85

1

• grosu99

1

• Barbaro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va salut ! si " la multi ani" in noul an 20'20 .Daca i-mi permiteti ,va sugerez sa renuntati la antena auto in mod stationar ,drumul asta va va face sa renuntati. Daca nu aveti spatiu ,cu o teava de cupru construiti o antena magnetica acordata cu un condensator variabil , si o sa aveti rezultate ,cu dezavantajul unei benzi inguste (de refacut acordul din variabil destul de des).Atentie in tx la contactul cu antena,pen'ca circula tensiuni periculoase pe acolo .Pentru exterior puteti incepe cu o antena 'fish pole' daca locuiti intrun apartament ,altfel daca aveti acces la un spatiu exterior generos incepeti cu un 'long wire'.Am auzit o vorba in cercurile de radioamatori ," pentru 100 euri investiti in aparatura radio ,investeste 500 euri in antena ". Cu o pioneza nu reusiti miracole.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări