Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PFC de putere mare - 5000W (5KW) la 180Vac

cristi7521

Postări Recomandate

Poze cu montajul:
https://imgur.com/a/lzIkyyf
Dimensiunea pcb-ului este 240 x 130 mm.
PFC a fost calculat asa cum am scris in titlu pentru o putere de 5000W la o tensiune a retelei de 180V, tensiunea de iesire din PFC este 410V.
Curentul maxim tras din retea a fost de 28.5A, tensiunea retelei a scazut de la 232V la 202V.
Am incercat sa mai pun rezistente de sarcina, dar tensiunea de iesire a inceput sa scada, curentul consumat din retea a ramas acelasi, deci a intrat in limitare.
Rezulta o putere maxima consumata de 5750W.
Pentru 180V si acelasi curent de 28.5A se obtin 5130W putere consumata , deci o putere utila de aproximativ 5000W, asa cum a fost calculat.
Montajul a fost facut de test, nu cred ca se poate trage dintr-o retea monofazata o asemenea putere in regim continuu, am folosit cablu de 2.5mm (aproximativ 23m) de la tablou la montaj si se incalzea destul de bine. Nici pcb-ul nu cred ca duce mult timp acest curent, grosimea stratului de cupru fiind de de 35 um.Bineinteles, traseele de putere sunt dublate cu sarma de Cu de 1.5mm2.
Cred ca o sa il folosesc la un invertor de sudura, cand o sa am timp o sa ii fac unul pe masura.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări