Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio casette CD player Dual

laur_electricman

Postări Recomandate

Va salut,am un radio casette CD player Dual cu problema de citire CD. Bag CD-ul,astept cateva secunde sa se incarce,imi apare numarul de melodii de pe CD apoi cand dau play imi afiseaza numarul 1 sta ceva mai mult si imi scrie ,,Er'' Am curatit blocul optic cu o bucatica de vata,a citit o melodie apoi pauza,s-a dus...imi apare acel ,,Er'' Se mai poate face ceva in acest caz?

Editat de laur_electricman
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur_electricman

2

• bmwh548

1

• validae

1

• mac01

1

Top autori în acest subiect

Suflă bine cu aer comprimat uscat blocul optic şi prin interior, praful nu se depune numai pe lentila exterioară.Apoi, poţi încerca să reglezi cu mare grijă trimerul de focalizare de pe capul de citire, e un potenţiometru subminiatură care trebuie manipulat cu mare grijă, acţionând la zecime de milimetru într-un sens sau altul şi apoi testând iar cu CD-ul, până reuşeşti....sau nu.

Eu am reuşit să recuperez astfel câteva unităţi ce practic nu mai citeau deloc, dar e o muncă de Sisif, poate dura şi peste o oră şi nu e garantată reuşita.Acea calibrare se face de obicei cu echipament de test dedicat, nu ,,în orb,, dar e uneori singura cale de urmat.

Sper totuşi că nu ai CD-uri murdare sau zgâriate, fiindcă cel mai des de acolo vin astfel de probleme.....încearcă şi cu ceva CD-uri noi sau în stare perfectă, testate şi pe altă unitate.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 37 minute, validae a spus:

Suflă bine cu aer comprimat uscat blocul optic şi prin interior, praful nu se depune numai pe lentila exterioară.Apoi, poţi încerca să reglezi cu mare grijă trimerul de focalizare de pe capul de citire, e un potenţiometru subminiatură care trebuie manipulat cu mare grijă, acţionând la zecime de milimetru într-un sens sau altul şi apoi testând iar cu CD-ul, până reuşeşti....sau nu.

Eu am reuşit să recuperez astfel câteva unităţi ce practic nu mai citeau deloc, dar e o muncă de Sisif, poate dura şi peste o oră şi nu e garantată reuşita.Acea calibrare se face de obicei cu echipament de test dedicat, nu ,,în orb,, dar e uneori singura cale de urmat.

Sper totuşi că nu ai CD-uri murdare sau zgâriate, fiindcă cel mai des de acolo vin astfel de probleme.....încearcă şi cu ceva CD-uri noi sau în stare perfectă, testate şi pe altă unitate.

Am un CD nou,cu el am testat,va multumesc pentru sfat,am sa incerc,sper sa reusesc.

Editat de laur_electricman
Link spre comentariu

Daca citeste CD-ul inseamna ca blocul optic este bun....se pare ca deplasarea blocului optic are de suferit. Uita-te la mecanica si vezi sa nu fie imbacsita cu mizerie, verifica motorasele...curata mecanica si unge cu ulei fin.

Editat de mac01
Link spre comentariu

De aceeasi parere. Daca citeste informatiile de baza (numar de melodii) si incearca redarea nu cred ca e la blocul optic problema. As umbla la el doar in ultima instanta. Vaselina de pe ghidaje se "usuca" in timp si daca nu ruleaza usor mecanica probabil intra in protectie. Curatat totul si vaselina proaspata (personal as evita uleiul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări