Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion P2010MT

marian_valcea

Postări Recomandate

Buna ziua am si eu un televizor Orion P2010MT sasiu  PT92-90 caruia nu ii se mai aprinde ledul de stand-by se aud mici sunete chit-chit, l-am desfacut si am gasit in scurt finalul de lini BU2508DF l-am inlocuit cu 2SD2499 a mers cam 3 ore dupa care iarasi aceeasi problema tranzistorul de pe lini in scurt. Tensiunile le-am masurat sunt ok, B+ putin marita 120V ce sa mai verific ca am verificat toti condensatori din sursa si cei de pe langa finalul de lini.

profilo-telra_chassis_pt92.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

2

• marian_valcea

2

• validae

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Dacă are condensator de cuplaj electrolitic pe traseul bazei finalului de linii şi nu l-ai schimbat, nu ai făcut decât să remediezi un efect, nu şi cauza defectării.Măsoară cu ESR-metru toţi electroliticii şi dacă nu ai aşa cava, schimbă-i petoţi cei critici....altfel ai nevoie de mulţi tranzistori de ars.

Edit: am descărcat schema şi am observat că nu are electrolitic în baza finalului linii.Dar rămâne observaţia privind ceilalţi electrolitici.La vechimea acelui şasiu....

Editat de validae
Link spre comentariu

Se reface lpiturile in baleiaj orizontal , se verifica condul de recuperare ,poate fi si finalul ,, stift ''  !!

Ar fi bine sa tineti sursa sub observatie mai mult timp  (bec in locul finalului )  sa vedeti daca nu o ia razna !!

Link spre comentariu

Finalul cred ca a fost unul destul de bun provenit din recuperari de pe alte placi de monitoare crt, ramane sa verific maine restul de condensatori ( dispun de un multitester lcd ) dupa care sa refac lipiturile si sa vad cum se comporta. Ce bec pot folosi in locul finalului unul de 220V 60W este bun?

Link spre comentariu
Acum 9 minute, marian_valcea a spus:

Finalul cred ca a fost unul destul de bun provenit din recuperari de pe alte placi de monitoare crt, ramane sa verific maine restul de condensatori ( dispun de un multitester lcd ) dupa care sa refac lipiturile si sa vad cum se comporta. Ce bec pot folosi in locul finalului unul de 220V 60W este bun?

Da , e bun !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări