Bogdan Tulearca Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Sunt incepator in electronica si doresc sa imi cumpar un osciloscop. Imi poate recomanda cine unul mai de buget ? Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 (editat) Salut, Vezi ca se mai vand din cand in cand pe forum E102 pe la 150-200lei. Pentru inceput daca osciloscopul e functional e bun. De asemenea mai poti cauta pe olx.ro, uite ca asta : https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-e-0102-IDd6M4A.html#b1f3a92abe Pe olx.ro am vazut si un Philips la 400lei, acolo gasesti mai multe . Succes! Editat Decembrie 21, 2019 de Craciun Link spre comentariu
Bogdan Tulearca Postat Decembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Bine,multumesc! Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Uite si un hameg in stare foarte buna: https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-hameg-303-4-30mhz-IDd7VqV.html#2facc1e448 Link spre comentariu
Bogdan Tulearca Postat Decembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2019 (editat) E un pic scump pentru mine, putem vorbi in PM? Editat Decembrie 21, 2019 de Bogdan Tulearca Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Salut, Putem sa vorbim si pe PM daca vrei Link spre comentariu
Dan57 Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 Iti ofer un osciloscop 2X10 Mhz. Chinezesc la 200 lei. Din pacate nu am decat o sonda pentru el. Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Intre un tektronix si un rusesc nou,ce sa aleg?Preturile nu difera.Multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Îl alegi pe ăla mai performant și cu "șansă" de defectare mai mica. Tind sa spun tektronix dar nu ai precizat model și stare actuală. Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Tektronix 463 folosit si rusulC1-118A nou.Multumesc! Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 (editat) Eu as alege Tek-ul doar daca e in stare buna de functionare. Altfel reparatia poate fi destul de costisitoare si scumpa. Din experienta mea pentru un prim osciloscop as recomanda japoneze gen Hitachi, Kenwood, iwatsu eventual Hameg. Toate sunt destul de simple atat ca utilizare cat si ca depanare in caz de eventuale probleme. Sunt mult mai potrivite decat un Tek vechi. Pe de alta parte recomanda sa va feriti ca de dracu de cele romanesti iar cele rusesti doar daca sunt la un pret de 100 - 200 ron . Altfel nu merita bataia de cap. Editat Decembrie 26, 2019 de djvas 2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 (editat) Ca tot veni vorba, prefer sa repar 10 romanesti vs 1 rusesc... Nu trebuie luat un osciloscop simplu, cu caracteristici minime. Daca e o scula decenta, se poate descurca si un incepator si o poate folosi si dupa ce trece de faza asta. Important e sa fie unul fiabil. Acum mai mult ca oricand nu-i trebuie o interventie intr-o astfel de scula. Nici eu nu i-as recomanda unul romanesc, decat daca are garantia ca a fost revizuit, a facut baie de electrolitici si a fost pus la punct. In felul asta, sunt robuste si de cursa lunga, dar cam depasite. Altfel, e plina piata de oferte. Un dublu spot pana pe la 50MHz cred ca i-ar ajunge pe cativa ani. Dupa aia mai vede. Am uitat sa precizez, musai analogic. Digitalul s-ar putea sa-l trosneasca pana trece de faza de inceput. Editat Decembrie 26, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Depinde si ce vrei sa faci cu osciloscopul respectiv. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Rusul pare sa nu faca uz de componente greu de gasit. Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Vreau sa achizitionez unul,sa lucrez cu el,nu e vorba de bani,e treaba ca vreau un analogic,bunisor,intr-un buget de sa zicem,pina in 1500,chiar si sh,dar nu petarde rupte.De aia pomenisem de rusul ala NOS.Eu nu am probleme la depanare aparaturi rusesti.Important e sa nu iau vreunul reparat pe vreun genunchi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum