Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop incepator

Bogdan Tulearca

Postări Recomandate

Salut,

Vezi ca se mai vand din cand in cand pe forum E102 pe la 150-200lei.

Pentru inceput daca osciloscopul e functional e bun.

De asemenea mai poti cauta pe olx.ro,  uite ca asta : https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-e-0102-IDd6M4A.html#b1f3a92abe 

Pe olx.ro am vazut si un Philips la 400lei, acolo gasesti mai multe .

Succes!

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Eu as alege Tek-ul doar daca e in stare buna de functionare. Altfel reparatia poate fi destul de costisitoare si scumpa.

Din experienta mea pentru un prim osciloscop as recomanda  japoneze gen Hitachi, Kenwood, iwatsu eventual Hameg. Toate sunt destul de simple atat ca utilizare cat si ca depanare in caz de eventuale probleme. Sunt mult mai potrivite decat un Tek vechi. Pe de alta parte recomanda sa va feriti ca de dracu de cele romanesti iar cele rusesti doar daca sunt la un pret de 100 - 200 ron . Altfel nu merita bataia de cap.

Editat de djvas
Link spre comentariu

Ca tot veni vorba, prefer sa repar 10 romanesti vs 1 rusesc...:rade:

Nu trebuie luat un osciloscop simplu, cu caracteristici minime. Daca e o scula decenta, se poate descurca si un incepator si o poate folosi si dupa ce trece de faza asta. Important e sa fie unul fiabil. Acum mai mult ca oricand nu-i trebuie o interventie intr-o astfel de scula.  Nici eu nu i-as recomanda unul romanesc, decat daca are garantia ca a fost revizuit, a facut baie de electrolitici si a fost pus la punct. In felul asta, sunt robuste si de cursa lunga, dar cam depasite. Altfel, e plina piata de oferte. Un dublu spot pana pe la 50MHz cred ca i-ar ajunge pe cativa ani. Dupa aia mai vede. Am uitat sa precizez, musai analogic. Digitalul s-ar putea sa-l trosneasca pana trece de faza de inceput.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Vreau sa achizitionez unul,sa lucrez cu el,nu e vorba de bani,e treaba ca vreau un analogic,bunisor,intr-un buget de sa zicem,pina in 1500,chiar si sh,dar nu petarde rupte.De aia pomenisem de rusul ala NOS.Eu nu am probleme la depanare aparaturi rusesti.Important e sa nu iau vreunul reparat pe vreun genunchi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări