Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termopane ce nu etanseaza la ferestre.

gsabac

Postări Recomandate

Păi nu te înţeleg, vrei ca vara să ai căldură de la soare prin geamurile tripan, sau răcoare ?

Hai că treaba cu uşile prin care bătea vântul e o chestie, dar de ce să fie geamurile cu trei foi calde vara ???

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gsabac

8

• adrian_pic

7

• Sharky

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Termopane termopane.

Ajutati un biet coleg habarnist in acest domeniu sa nu ia tzeapa.

Am 2 geamuri de inlocuit unul de 2600x2600 cu usa balcon si altul de 2600x1100 cu geam pe mijloc.

Vreau cea mai buna izolare termica posibila, dar repet doar termica, lumina sa lase cate de multa.

In special pe cel de balcon. celalalt hai sa zicem ca e ok daca e un pic mai "opac".

Am primit niste oferte unul cu salamander, alta cu profil geneo, sticlele sunt :

44mm:warmEdge,F4,Low4,Low4,Ar,Ug=0,6W/mp.K
52mm, Low E4+F4+Low E4+Ag WEdge Ug: 0.50 W/m²K TL: 0.00 % Sg: 0 Ψ: 0.040 W/mK

Ce sticla sa caut? Am inteles ca cea care blocheaza soarele blocheaza si lumina, deci nu e tocmai ok.

Momentan am niste jafuri care abia se inchid calumea si cu extra garnituri puse de mine.

N-ai ce regla la ele ca-s jaf de jaf, iremediabile.

Nu ma deranjeaza sa platesc in plus fiind o cheltuiala cu bataie lunga, as putea sa o numesc chiar investitie cat timp nu va mai bate vantul prin geam.

Multumesc!

Link spre comentariu

Dacă vrei izolare termică bună alege profilul cu mai multe camere şi geam cât mai mic, dar ieşi mai scump.Geamul e mai ieftin decât plasticul.Dacă ţii neapărat să ai geam mare, pune tripan, cu trei foi de sticlă.

Link spre comentariu

Musai sticla, ca sa intre lumina. Camera e cam umbrita doar dimineata intra ceva.

Clar straturi cu cat mai multe dar sticla va fi multa pt lumina.

Dar low e si 4s ma ajuta la ceva cat timp nu bate soarele? Dar argonul?

N as vrea sa pun geam anti soare cand de fapt nu am soare...si sa mai si opreasca lumina pe deasupra.

Ar fi mega tzeapa.

Actualizare:

Oferta primita buna 1035E weka, 750E gealan. Omul insista ca si gealan e bun ca weka nu merita banii, ca tot aia e. Nu stiu ce sa zic.

Dimensiunile de mai sus, masurate de om la fata locului, deci sunt validate.

2600x2600 cu usa balcon si altul de 2600x1100 cu geam normal ambele oscilobatante.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Doar update, am mers pe solutia la o mie euro.

Se vede diferenta intre 3 sticle si 2.

In camera birou am 2 sticle si condenseaza apa. Pe geamurile noi nimic.

Din pacate mi a pus omul 4s ca altfel imi bat joc de profil dupa spusele lui.

In camera neexpusa la soare cam intuneca, adica e diferenta intre geamul fix si geamul deschis.

Nu mi a umflat pretul dar el spunea ca 4s tine mai bine caldura in casa.

Diferenta intre nou si vechi era ca la cele vechi caram rama balconului de unu singur. La cel nou era nevoie sa o caram 2 sau 3 daca e sa o cari comod.

De rigiditate nici nu mai zic...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

În Neamț nu știu,dar dacă ajungi în Bacău găsești accesorii de termopan la Bittbau,în curte la Comat,vis-a-vis de Jandarmerie.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Recomand Rehau Euro70, dupa 9 ani, nicio problema, izoleaza perfect.Pe geam era o eticheta de hartie pe care scria "Vispesti glass".Probabil fabricate in RO, doar ramele sunt(posibil) nemtesti.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
La 22.12.2019 la 13:50, doru3160 a spus:

Și eu am Gealan de prin 2004 și n-am avut astfel de probleme. Am doar un geam care se deschide din doua sau trei, după caz. Feroneria e ca noua, și mult mai solida fata de ce-am văzut recent montat pe tâmplărie din aluminiu. 

Iaca s-o facut de 20 ani. Coafura rezista. Chiar nu ma gandeam ca o sa faca atata timp serviciu. Ma bate gandul vara asta sa pun ceva nou, mai eficient. Dar daca e la o adica, gealanul se comporta foarte bine. Nu am schimbat nimic la feronerie, si merge impecabil. Chederele din cauciuc au rezistat si ele foarte bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări