Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termopane ce nu etanseaza la ferestre.

gsabac

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gsabac

8

• adrian_pic

7

• Sharky

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Administratorul blocului a adus constructorul termopanelor pe santier si a constatat ca ferestrele si montura gealan sunt ca in documentatie

si nu l-a interesat acel luft de inchidere, s-a facut ca nu il vede, ba a mai spus ca a montat zeci de mii de ferestre si nu s-a plans nimeni.

@gsabac

Link spre comentariu

Nu cred ca o cunoaste...daca blocul a fost "reabilitat" in mod cer vorbim de subcontractori...la doua trei subcontractari ca sa-si piarda urma......am trecut si noi anul asta prin astfel de batai de joc.....sub egida "reabilitarilor" pe banii primariei. Lucru prost facut, cu forta de munca necalificata....cel mai probabil platita la negru.....noi sa fim sanatosi. Sarbatori Fericite!!!!

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu
La 22.12.2019 la 18:56, gsabac a spus:

La acest tip de fereastra, cu deschiderea ambelor geamuri la mijloc, nu vad decat urmatoarele solutii:

- deformarea garniturilor interioara si exterioara la cald sau decuparea unor portiuni din ele;

- eliminarea limbilor de plastic din interior si exterior, care impiedica etansarea ramei ferestrei pe garnitura.

- poate or fi 2 sau mai multe tipuri de capace sau garnituri mai bune.

Chestia care ma determina sa fac ceva, este faptul ca la o luna de la montare a patruns apa cu praf de santier,

chiar in dreptul unde garnitura nu etanseaza, blocul este in reabilitare si este mizerie din belsug.

Deasemenea datorita interstitiului se aude latratul cainilor si zgomotul strazii.

@gsabac

Daca intra apa ,nu este o problema deorece in toc exista gauri !(picurator in limbaj popular)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Asta stim cu totii, mai ales ca intra foarte putina apa, dar in timp se aduna mizerie pe interior, in afara de neplacerile de zgomot si curent de aer.

Am studiat capacele ferestrelor din partea superioara si acele doua limbi de plastic sunt mai mici si nu ajung la garnitura,

acolo etansarea este mai buna, dar totusi este o fanta in dreptul tocului pe partea exterioara de 2x30mm, buna pentru ventilatie.

Mai este o problema, chiar daca scurtez limbile de plastic din partea inferioara, suportul lor iese in afara vreo 2mm,

preseaza pe garnitura si trebuie o forta foarte mare ca sa etanseze corect. Cred ca nu rezista piesa de inchidere, de aluminiu,

din partea de jos, daca o reglez asa, deci mai trebuie piliti si acei 2mm din suport. Am sa fac o poza.

Chestia neplacuta este ca am platit suplimentar 900 de lei pentru 3 ferestere duble la apartament, asta ca sa ii fie usor sotiei sau

mie sa spalam geamurile si acum trebuie sa mesteresc ferestrele fara un model confirmat de practica.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Eu am recomandat latoata lumea sa nu-și monteze ferestre duble. Inclusiv la mine am pus și un stil între geamuri. 

Cauta exact producătorul profilelor și vezi cu recomanda ei montajul. 

Link spre comentariu

Domnilor,varianta de geam cu amandoua ochiurile de geam mpbile si cu stalpul de mijloc fix va scapa de orice neplacere.

Alegeti varianta de fereastra inainte de achizitionare dupa o analiza detaliata beneficii vs inconveniente.

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Numai recomandări și sfaturi, când raul a fost făcut. Poate oamenii n-au avut de ales și s-au trezit cu lucrarea rău făcută. Cum orice problema are o rezolvare, bănuiesc asta se așteaptă, nu sfaturi și recomandări. E târziu pt asa ceva. Dacă acel capac la profil mai mult încurcă, atunci dat jos, refăcut etanșeitatea geamului, și pe urma rezolvata și problema profilului. Sunt sigur ca trasnaia aia de capac poate fi prins în cel puțin trei moduri, după ce se înlătură porțiunea care încurcă la închis. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, valivoi a spus:

Domnilor,varianta de geam cu amandoua ochiurile de geam mpbile si cu stalpul de mijloc fix va scapa de orice neplacere.

Un stalp pe mijloc intre cele doua geamuri arata oribil...mai ales cand ferestrele sunt deschise! Nici la geamurile vechi cu tocaria din lemn nu era stalp pe mijloc. Dupa parerea mea este complet inestetic, chiar daca-i mai "sanatos" asa.

Acum am REHAU....cu o structura foarte bine inchegata...si asta dupa ce m-am fript in tinerete cu niste termopane ieftine de proasta calitate.

In legatura cu subiectul de fata...trebuie procedat cu a zis @sesebe......trebuie sa existe o rezolvare, nu cred ca producatorul profilului a gandit o astfel de greseala. Greseala s-a strecurat la asamblarea lor....lipsa experientei si-a spus cuvantul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am facut modificari si probe pe o ferestra si sunt prezentate in poze.

Fereastra originala

1051148052_fereastragealan.thumb.jpg.a883ca356e629f4a87f11682720b19fb.jpg

Fereastra modificata partial

616513732_piesaintermediara.thumb.jpg.659a33c680d26bcae42deeec7e7ae84e.jpg

Vedere laterala

1056985871_toculferestreimodificat.thumb.jpg.41b31a7d3c9d8bf768ea10199436e33a.jpg

Noua pozitie a zavorului.

1685292487_pozitionareainchideriigeamului.thumb.jpg.32213dbe648a5e6830c1c24f4099e995.jpg

Am si primele rezultate, garniturile s-au presat, etanseaza in partea lor de jos si in exterior s-au apropiat la 0,5mm,

iar zgomotul masinilor si al cainilor aproape nu se mai aud.

As continua cu pilirea zonei iesite in afara si montarea cu HS a unor limbi de inox de 0,5mm si late cat cele originale.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
1 oră în urmă, gsabac a spus:

Vedere laterala

1056985871_toculferestreimodificat.thumb.jpg.41b31a7d3c9d8bf768ea10199436e33a.jpg

Unde scrie : "iesitura de 2mm care preseaza garnitura. Ar trebui inlaturata" trebuie decupat in ea 2 milimetri. 

Acum cu aceasta poza realizez ca in total erau vreo 4 milimetri care impedicau geamul sa preseze garnitura. S-a indepartat prelungirea capacului dar mai este nevoie inca de 2 milimetri. 

Dupa indepartarea (inca a) celor 2 milimetrii (se vede clar ca rama geamului este mai in spate) se poate reveni cu pozitia zavorului la cea initiala (acum sigur cand invartiti manerul pentru a inchide geamul depuneti ceva forta - cred ca trebuie sa si impingeti in rama - si in timp va ceva manerul) si totul va fi perfect. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Rezultatul final este in poza.

rezultate.thumb.jpg.06666028418e17388685d1c331f03071.jpg

S-ar putea si mai bine daca s-ar putea mari forta de apasare rezultata din zavor ( nu rezista piesele de plastic si de aliaj aluminiu),

sau daca garniturile sunt noi si elastice.  Fereastra modificata are 6 ani, dar am mai modificat inca 4 ferestre de noi, cu o idee asemanatoare

si sunt multumit de rezultat.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

A T E N T I E !!!!!!

Am montat anul trecut tamplarie Qfort la toata casa. Profil 5 camere cu 3 randuri de geam.Valoare lucrare 48600 lei!!!!

A venit iarna…..Sufla vantul pe la usi…. Au venit de 3ori sa le regleze….Dureaza 3-4 zile si dupa, curentul e la fel. A venit vara…..Geamurile nu sunt calde.FRIG la propriu,dupa 4 ore de soare…..

DECI, NU MERITA BANII !!!!!

Cine are urechi sa auda, va tine cont !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări