Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termopane ce nu etanseaza la ferestre.

gsabac

Postări Recomandate

Am studiat termopanele Gealan si am constatat ca de noi au un defect de constructie, sau poate eu sunt prea putin familiarizat cu toate cerintele.

Practic am constatat ca la ploaie intensa care bate in geamuri, in unele situatii se strecoara apa intre geamuri, dar si zgomotul de afara, datorita unui spatiu efectiv de circa 2 mm intre tocul geamului si garnitura, aceasta de noi, dar la axul balamalelor etanseaza perfect.  Asa arata poza la toate ferestrele Gealan. click pentru marire.

1227157782_Distantalainchideregeamuritermopan.thumb.png.4161281c224dd29b9b4029bddb4a1271.png

Unii constructori si montatori spun ca au montat zeci de mii de ferestre si nu s-a plans nimeni, voi ce parere aveti?

Cum se poate remedia acest defect ?

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gsabac

8

• adrian_pic

7

• Sharky

3

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce vad in poza, capacul de la profilul din mijloc vad ca are o proeminenta in jos care nu lasa rama geamului monil sa ajunga pana la garnitura. Deschideti geamul si faceti o poza din interior sa vedem cei cu acel capac cu proeminente. Daca la balamale etanseaza bine => este clar ca ceva impiedica geamul sa se icnhida perfect (nu atunge rama de cauciuc negru). 

Acum 1 oră, gsabac a spus:

Unii constructori si montatori spun ca au montat zeci de mii de ferestre si nu s-a plans nimeni, voi ce parere aveti?

Nu am reusit sa vad zeci de mii de ferestre dar la maica-mea toate sunt puse prost, la mine la fel, la socrii e dezastru (de doua ori au dat banii si tot aiurea sunt si le-am zis ca arunca banii pe fereastra ca nu va iesi bine), la ce prieteni mai am la fel (unele nici nu permit manerului sa fie paralel cu ferestra ci se opriste intr-o pozitie oblica). Eu nu stiu insa daca am vazut vreo fereastra termopan care sa nu prezinte probleme. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Din ce vad in poza, capacul de la profilul din mijloc vad ca are o proeminenta in jos care nu lasa rama geamului monil sa ajunga pana la garnitura. Deschideti geamul si faceti o poza din interior sa vedem cei cu acel capac cu proeminente. Daca la balamale etanseaza bine => este clar ca ceva impiedica geamul sa se icnhida perfect (nu atunge rama de cauciuc negru). 

Nu am reusit sa vad zeci de mii de ferestre dar la maica-mea toate sunt puse prost, la mine la fel, la socrii e dezastru (de doua ori au dat banii si tot aiurea sunt si le-am zis ca arunca banii pe fereastra ca nu va iesi bine), la ce prieteni mai am la fel (unele nici nu permit manerului sa fie paralel cu ferestra ci se opriste intr-o pozitie oblica). Eu nu stiu insa daca am vazut vreo fereastra termopan care sa nu prezinte probleme. 

Asa este sunt 2 limbi de plastic groase de 1,5mm, una pe interior si una pe exterior, in dreptul inchiderii, care apasa pe cheder si nu da voie sa se apropie garnitura, care este noua si perfecta si asta la tot blocul, de curand anvelopat, dar si la termopane mai vechi. Poze maine pe lumina.

1915214459_Distantalainchideregeamuritermopan.thumb.png.4a779ea10a40613ba6a2acdb16419d1e.png

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Trebuie sa fie demontabile acele distanțiere. Mai mult ca sigur geamurile au fost reglate "pentru vara" (exista o piesa din feronerie care se reglează diferit vara sau iarna), iar acele distanțiere țin un pic distanțat canatul mobil față de garnitură. Vara sunt utile, dar iarna trebuie scoase și reglat canatul sa preseze pe garnitură. (reglajul pentru iarnă). E cam moft aceste reglaje în functie de anotimp, marea majoritate sunt reglate pentru iarna.

Eu mi-am montat singur doua ferestre termopan și n-am probleme cu ele. 

Link spre comentariu

Nu sunt distantiere, fac parte din structura ferestrei si nu se pot demonta, se vede in poza. La acea inchidere nu exista nici un reglaj si de fapt sunt 2 limbi, una pe exterior si una pe interior, care se interpun intre rama geamului si garnitura, iar ca efect oricat de tare ai forta ferestrele nu se pot apropia.

Am promis o poza, click pentru marire.

1952156185_fereastragealan.thumb.jpg.718298f95f0dc6d2f3dc611f693ee14f.jpg

Fereastra are vreo 5 ani, daar si ferestrele din 2019 sunt la fel.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Garnitura este din cauciuc sau o imitatie de cauciuc (plastic mai flexibil)? La socrii garnitura aia nu pare a fi cauciuc si odata cu scaderea temperaturii devine si mai rigida. 

La maica-mea l-am auzit pe meserias zicand: Doamna trebuie sa impingeti un pic mai tare in geam ca sa se inchida! La care nu m-am abtinut sa intreb: pai aveti geamuri pentru halterofili si pentru oameni normali? Cum poate dom'le maica-mea sa impinga cum impingi tu? (Ala tinea in picior in spate cand se opintea sa inchida geamul!!!!)

Deci .... la termopane .... viata bate filmul!!!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Am Qfort dar n-am avut vreo problema de genul dvs.Nu stiu exact cu ce profile lucreaza dar sunt ok.Cel mai bine stau,de aceea sunt si mai scumpi,la feroneria de calitate.Am si un noname la bucatarie insa nici cu acesta n-am avut probleme de izolare/etansare.

Foarte ciudata chestia la geamul Gealan.Ar trebui sa existe o explicatie logica.Poate cineva are vreo idee,date,care ne-ar lamuri.Sunt si eu curios.Grosul problemelor la termopane il constituie aparitia condensului.E plin netul...

Link spre comentariu

La ferestrele unde se deschid ambele foie de geam se pune la geamul din stanga cum te uiti din interior inca un profil pe exteriorul ramei ce are rol de etansare. Acest profil are puse sus si jos doua capace din plastic. In cazul de mai sus, capacul de jos are o prelungire care vin dupa rama de jos a geamului pentru ca sa nu cada (capacul de sus nu are nevoie de asa ceva ca nu are cum sa cada). Acesta prelungire desi are doar 1,5 mm impiedica geamul ca calce perfect pe toata suprafata de jur imprejur pe rama de cauciuc. Daca ar fi fost o garnitura super moale ar fi lasat sa intre prelungirea capacului in garnitura, dar mai ales acum iarna cand totul devine mai rigid. Se putea prinde capacul cu niste suruburi si sa nu mai aiba prelungirea aceea si treaba ar fi fost rezolvata, dar la este mai simplu la firma de termopane sa puna capacul ii da un pumn sa intre (ca el trebuie sa intre fest) si gata treaba. 

image.thumb.png.5f4c17c5f26105d66374c08d35f94b17.png

P.S. Eu deja sunt lamurit ca in Romania este bine sa eviti modelul de fereastra cu ambele foi care se deschid. Ca sa il inchizi toti iti spun ca trebuie sa impingi in geam si apoi sa invarti manerul. Arata mai taranesc cel cu o singura foaie de geam dar sunt mult mai putine probleme. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Și eu am Gealan de prin 2004 și n-am avut astfel de probleme. Am doar un geam care se deschide din doua sau trei, după caz. Feroneria e ca noua, și mult mai solida fata de ce-am văzut recent montat pe tâmplărie din aluminiu. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, gsabac a spus:

Nu sunt distantiere, fac parte din structura ferestrei si nu se pot demonta, se vede in poza. La acea inchidere nu exista nici un reglaj si de fapt sunt 2 limbi, una pe exterior si una pe interior, care se interpun intre rama geamului si garnitura, iar ca efect oricat de tare ai forta ferestrele nu se pot apropia.

Am promis o poza, click pentru marire.

1952156185_fereastragealan.thumb.jpg.718298f95f0dc6d2f3dc611f693ee14f.jpg

Fereastra are vreo 5 ani, daar si ferestrele din 2019 sunt la fel.

@gsabac

Am fost sa ma uit si eu pe la cateva termopane si din ce am vazut eu in 3 locuri desi profilul avea capacul de jos nu era spatiu de 2mm intre geam si garnitura de etansare. As fi vrut sa fac poza .... dar nu mi-a iesit ca nu m-am putut opri. Nu parea taiat nici din garnitura pe care calca capacul ala. 

Ma gandesc ca geamul se opreste in ceva de pe la feroneria de inchidere de nu ajunge sa calce geamul perfect pe garnitura exterioara. Oricum ar fi (mai ales dupa ce am vazut cu ochii mei ca exista si fereastra care sa calce cum trebuie pe garnitura exterioara desi avea capacul pe profilul din mijloc) eu zic ca este o greseala de montaj. In 3 locuri geamurile erau inchise bine (fara spatiu ).  

Link spre comentariu

La acest tip de fereastra, cu deschiderea ambelor geamuri la mijloc, nu vad decat urmatoarele solutii:

- deformarea garniturilor interioara si exterioara la cald sau decuparea unor portiuni din ele;

- eliminarea limbilor de plastic din interior si exterior, care impiedica etansarea ramei ferestrei pe garnitura.

- poate or fi 2 sau mai multe tipuri de capace sau garnituri mai bune.

Chestia care ma determina sa fac ceva, este faptul ca la o luna de la montare a patruns apa cu praf de santier,

chiar in dreptul unde garnitura nu etanseaza, blocul este in reabilitare si este mizerie din belsug.

Deasemenea datorita interstitiului se aude latratul cainilor si zgomotul strazii.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
Acum 44 minute, gsabac a spus:

La acest tip de fereastra, cu deschiderea ambelor geamuri la mijloc, nu vad decat urmatoarele solutii:

- eliminarea limbilor de plastic din interior si exterior, care impiedica etansarea ramei ferestrei pe garnitura.

@gsabac

Asta as face eu. Nu as taia garnitura, as incerca sa decupez plasticul ala si sa gasesc o solutie sa nu cada capacul ala. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări