Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Allview corupere imagine

robert1000

Postări Recomandate

Va salut cu mult respect!

Mi-a adus cineva un tv lcd 26" allview, sursa celebra 17pw22-4, main mb22-2, display v260b1-L01, t-con v260b1-c01. 

Simptomele se vad in poze. Petele acelea nu-s prezente mereu, apar cateva minute, mai dispar, etc. Dupa parerea mea ar fi din t-con, dar unul costa 100lei, ceea ce e cam mult.

Idei, pareri? multumesc!

20191220-105020.jpg

Link spre comentariu
Acum 18 minute, yokoono a spus:

Pai raspunsul este, ca si defectul, "clasic". Corectorul gamma. Stil AS15/17/F/G.

Stiu de tv-urile samsung, dar acesta nu are acest integrat. 

Link spre comentariu
Acum 41 minute, adydep a spus:

Am v260b1-c03 .Daca ți se potrivește,dă-mi adresa in privat și ți-l trimit.Costa 50 lei+posta.

IMG_20191220_123855.thumb.jpg.fd1ddabbdf0ab5d2198093038b0898c6.jpg

E de la alt model de display si mi-e ca e pinout-ul diferit la mufa si stric display-ul. 

Contine alte ic pe alocuri, nu e identica...soclurile sunt identice.

Editat de robert1000
Link spre comentariu
Acum 3 ore, yokoono a spus:

Poate se numeste altfel. Dar pentru 50 de lei nu mai merita munca.

Are niste integrate pentru gama pe care nu le-am gasit in Ro. Le are prin Hongkong vad:)))

Dar nu sunt de tipul as15 sau echivalentele...e ceva diferit.

Schimb panglica lvds si vedem ce se intampla, ca tot am una.

N-as da 100 lei + curier pe t-con, adica 125-130 lei ca sa iau eu 150:)) nici chiar asa...

Sunt niste preturi nesimtite la dezmembrari tv.

Mai sunt la vanzare t-conuri acelasi cod, dar sunt de samsung si au alta mufa la lvds...nu le-a placut conectorul coreenilor, se pare. Mereu au modificat ei ceva!!!

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Eu am gasit la un defect asemanator intr-un Samsung (fara AS15), modicati parametrii R,G,B in service mode.

Cum sa repari tv-ul asta fara 250 lei?! mai ieftin doar daca nu-i nevoie de modul Tcon.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, petreelectronic a spus:

Eu am gasit la un defect asemanator intr-un Samsung (fara AS15), modicati parametrii R,G,B in service mode.

Cum sa repari tv-ul asta fara 250 lei?! mai ieftin doar daca nu-i nevoie de modul Tcon.

La sat toti care vin, incep cu "sa nu coste mult...televizorul merge, doar ca ....  e putin stricat. "

Altii cica : "el e bun, doar ca nu se vede. Dar se aprinde ledul! cred ca e o siguranță!"

Cand ii aud pe astia cu "e o siguranță arsa":))

Dar cel mai tare caz, greu de uitat e urmatorul : vine cineva cu un crt, eu intreb, ce simptome are si-mi zice ca nu se mai vede din cauza ca e ars ledul de standby. Daca inlocuiesc ledul, va merge:))

Am reparat unuia tv de 80 led, trasnit. Deci sursa plina de piese carbonizate, tuner ars, etc. Isi mai bagase cineva nasul si s-a lasat pagubas, ca arata prea rau placa.

Si a facut figuri si la 150 lei. Abia abia a ridicat tv-ul.

Si 90% reactioneaza asa. 

Dar cand e vorba de masina, dau zeci de milioane. Asta e...

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Pe T-con sunt 2 integrate hx8904tb si jungla. A avut careva probleme cu t-con acest model?

Nelamurirea mea e de ce se manifesta pentru asa scurt timp defectul si in rest se vede normal? Ar putea sa aiba display-ul vreun traseu cu probleme?

Am inlocuit banda lvds si nu s-a schimbat nimic. 

Idei? E primul V260b1-L01 pentru mine, dar voua cred ca v-au trecut multe prin maini. 

Link spre comentariu
On 12/20/2019 at 12:12 PM, robert1000 said:

Va salut cu mult respect!

Mi-a adus cineva un tv lcd 26" allview, sursa celebra 17pw22-4, main mb22-2, display v260b1-L01, t-con v260b1-c01. 

Simptomele se vad in poze. Petele acelea nu-s prezente mereu, apar cateva minute, mai dispar, etc. Dupa parerea mea ar fi din t-con, dar unul costa 100lei, ceea ce e cam mult.

Idei, pareri? multumesc!

20191220-105020.jpg

Vezi in service daca ai selectie pentru formatul de transmisie a datelor, VESA, JEIDA, PDP...etc, stiu ca la vestel modele mai vechi se putea modifica anumite optiuni in service.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări