Vizitator rarestohanean Postat Decembrie 19, 2019 Partajează Postat Decembrie 19, 2019 (editat) Pentru un proiect mai complex am nevoie de un detector de ultrasunete 28kHz. Acest detector trebuie să dea un semnal de 5V către un controller dacă în mediu apar ultrasunete de 28kHz. Evident trebuie să filtreze alte sunete, mai ales cele din domeniul audibil. Am găsit detectoare de sunete pe Ali, bazate pe LM393, problema e că nu filtrează și probabil nici microfonul nu e foarte sensibil la frecvența asta. Am găsit microfon de ultrasunete. Mă poate ajuta cineva mai departe? multumesc! Editat Decembrie 19, 2019 de rarestohanean Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2019 Partajează Postat Decembrie 19, 2019 (editat) Ca idee, te-ar ajuta asta : http://chemelec.com/Projects/Ultrasonic/Ultrasonic-1.htm Editat Decembrie 19, 2019 de validae Link spre comentariu
cimitavita Postat Decembrie 19, 2019 Partajează Postat Decembrie 19, 2019 Am folosit mai demult LM567 pentru a identifica tonul de pe linia telefonica. In datasheet scrie ca merge pana la 500kHz. Mai are echivalente SE567 sau NE567. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 19, 2019 Partajează Postat Decembrie 19, 2019 (editat) Am facut asa ceva doar ca pt. niste detectoare piezo cu frecventa de rezonanta in jur de 40kHz. Este de ajutor caracteristica de frecventa a acestor rezonatoare... sunt foarte bune ele insele ca si filtre in jurul rezonantei... ai gasit unele la 28KHz sau mergi in zona unde "nu mai conteaza" frecventa? In principiu primul AO este "pt. banda larga" si adaptare de impedanta dupa care urmeaza 1 (sau 2) ca filtre trece banda... am mai avut nevoie ulterior de un "AGC" inainte de partea digitala... Editat Decembrie 19, 2019 de informer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum