Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Sunt disperat nu stiu unde sa caut !Am vorbit cu profesorul care mi-a dat tema si a asus ca a vazut la tv un asemenea proiect si mii la aruncat mie !!1PLS HELP Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 trebuie sa comand robotelelul cu ajutorul laserului !Trebuie sa fac un proiect de vre-o 40 de pagini deci trebuie ceva documntatie ! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Ar trebui sa ne dai mai multe detalii despre acest tip de "proiect"...Nivelul la care se doreste:scoala, liceu, facultate... Ce anume trebuie explicitat: sistemul de comunicatii, purtatoarea, tehnologia? Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Trebuie facut ceva destul de stufos si de bine structurat !Tema se numeste Robot antitero comandat ca laser Da imi trbuie cam tot scheme dete tehnice .. etc Link spre comentariu
Tavi Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 se pare ca esti tare daca ti-a aruncat tie profesorul acest proiect ( si mii la aruncat mie - in ce clasa esti ? ) prezinta-ne pentru inceput ce ai adunat tu pentru acest proiect ce idei ai , cum il gandesti si vom incerca pe baza structurii proiectului prezentata de tine sa te ajutam daca stim Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Uita-te la http://www.geocities.com/SiliconValley/ ... /laser.htm si la http://www.epanorama.net/links/laser.html In rest - Google e mare, cauta dupa "laser RS232 link" sau ceva asemanator. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 18, 2005 Partajează Postat Ianuarie 18, 2005 Si totusi nu ai raspuns la o intrebare de baza... proiectul este pentru: scoala generala, liceu, facultate?! PS: incearca sa-ti editezi posturile, pentru ca exista greseli care pot schimba fundamental sensul propozitiei... exemplu: 1. Robot antitero comandat ca laser 2. Robot antitero comandat cu laser ...deci care este varianta corecta?! Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 Sunt la facultate in anul 4! Acest proiect trebuie sa fie fff asemanator cu proiectul de diploma, e ca un fel de test care daca e facut cum trebuie ar putea ramane pentru anul 5! Nu am facut o structurare inca; stiu ca e rau dar despre comunicatia cu laser nu prea stiu mai nimic! ps : si e robot comandat cu laser Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 Mai da niste detalii, trebuie controlat de un computer, trebuie sa si implementezi hardware-ul sau numai sa faci documentatia? La ce esti student? Proiectul pare interesant. Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 Trebuie un pupitru de control (o telecomanda eventual legata la calculator)si robotulTrebuie sa gasesc o solutie pentru tot sistemul !PS la electronica si calculatoare Link spre comentariu
Vizitator Robert Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 "Electronica si Telecomunicatii" sau "Automatica si Calculatoare" ? Aia de la Automatica fac robotzi la greu, n-ai si tu vreun prieten p'acolo? Ceva legat de ce tzi-am spus ... 1. Denumirea centrului: “Centrul de Cercetare si Instruire in Robotica, Informatica Industriala si Ingineria Materialelor” – CIMR; 2. Director centru: Prof. dr. ing. Borangiu Theodor; 3. Adresa de contact: Tel.: 021/402.93.14, Fax: 021/410.99.05, e-mail: [email protected]; Potzi sa incerci aici, mai mult ca sigur ca au habar de ce-tzi trebuie tzie. Aaaa banuiesc ca in Politehnica esti student, nu? Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 Din pacate nu sunt la Hyperion ! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 19, 2005 Partajează Postat Ianuarie 19, 2005 Vezi ca daca uiti o virgula... fiecare intelege ce vrea... :lol: Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 20, 2005 Partajează Postat Ianuarie 20, 2005 Trebuie un pupitru de control (o telecomanda eventual legata la calculator)si robotulTrebuie sa gasesc o solutie pentru tot sistemul !PS la electronica si calculatoareEu as incepe cu o schema simpla de comunicatii pe infrarosu (ceva cu port serial, receptor simplu). Vezi in linkurile pe care ti le-am dat, sint scheme cite vrei. Dupa ce iti merge pe IR, poti sa inlocuiesti LED-urile IR cu o dioda laser, diferenta nu e asa de mare. Presupun ca nu iti trebuie comunicatie bidirectionala.Cit despre robotzel, daca nu te pricepi la mecanica / mecatronica o sa-ti cam scoti peri albi si n-o sa reusesti mare lucru, eu as incepe cu o masinuta teleghidata de la care poti lua sasiul cu motoare cu tot si ii schimbi toata partea de comanda. Mai da-ne detalii pe masura ce le stii, e interesant :)Bafta! Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 hai ca eu am gresit, ca am postat si in alta parte !Am inteles ceva ceva despre comunicatia cu laser si cred ca o sa ma descurc; doar ca m-am toto gandit.Eu comand un robot care sa va deplasa. ideea comenzii cu laser ar fi ca raza laser sa cda exact pe receptor; deci laserul trebuie sa se miste pe orizontala si verticala urmarind robotul ! cu ce tip de senzori credeti ca as putea urmarii robotul? ma gandeam sa montez 4 senzori in st dr sus si jos , senzori care sa citeasca un semnal provenit de langa receptorul de laser de pe robot si cu ajutorul unuoi brat sa misc laserul pe x si y !Nu stiu ce tip de senzori sa folosesc : utrasunete, radio ??!! tinand cont ca distanta ar putea creste si pana la 100 de m Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum