FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Buna ziiua, As dori si eu sa-mi fac o conexiune intre doua calculatoare, sau intre un calculator si un laptop...sau cum ii zice sa partazej (sharing) . De exemplu: sa pot copie foldere, fisiere, sau sa pot trage la imprimanta de pe calculatorul care este instalata imprimanta ... Dar va anunt ca am wind......7, eu am avut chestiav aceasta facuta,dar am avut-o pe wind....xp . Multumesc ! Astept un raspuns de la dvs ! Editat Decembrie 18, 2019 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Se poate cu un cablu https://www.google.ro/search?q=cablu+crossover&client=opera&hs=lyy&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=OQp0bcDXWSHVkM%3A%2CYn-rn7HhDhV3FM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kTQx0MMPn860cT-XHDqUZ_jKbXfpw&sa=X&ved=2ahUKEwiQ0ZjUvr_mAhVvo4sKHW2ICQcQ9QEwAXoECAoQBg&biw=1400&bih=790#imgrc=OQp0bcDXWSHVkM: Aici ai tutorialhttps://videotutorial.ro/setarea-conexiunii-intre-doua-calculatoare-legate-prin-cablu-crossover-tutorial-video/ Editat Decembrie 18, 2019 de pop_ady44 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Acum 45 minute, pop_ady44 a spus: Se poate cu un cablu https://www.google.ro/search?q=cablu+crossover&client=opera&hs=lyy&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=OQp0bcDXWSHVkM%3A%2CYn-rn7HhDhV3FM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kTQx0MMPn860cT-XHDqUZ_jKbXfpw&sa=X&ved=2ahUKEwiQ0ZjUvr_mAhVvo4sKHW2ICQcQ9QEwAXoECAoQBg&biw=1400&bih=790#imgrc=OQp0bcDXWSHVkM: Aici ai tutorialhttps://videotutorial.ro/setarea-conexiunii-intre-doua-calculatoare-legate-prin-cablu-crossover-tutorial-video/ Va multumesc domnule, @pop_ady44 ! Dar aceasta metoda este valabila doar pentru wind.....xp, nu prea se potriveste si la wind.....7. Am reusit eu ceva,ceva,dar tot nu este okk...adica mie pe pc-u imi arata ca am partajat imprimanta, my document, my music, my picture etc...dar pe un alt laptop nu imi vede cea ce am partajat....de pe pc-u . Eu am facut ca si aici : Asa ca daca am gresit undeva,atunci va rog sa ma ajute si alti useri care stie treaba asta...astept raspunsurile dvs ! Va multumesc ff ff mult ! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Merge la ori ce Windows.Trebuie dat la fiecare share. Editat Decembrie 18, 2019 de pop_ady44 Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Acum 5 ore, FLORIN IORDACHE a spus: As dori si eu sa-mi fac o conexiune intre doua calculatoare Salut, Nu este clar daca cele doua calculatoare se vor conecta direct, adica un singur cablu de la unul la celalalt sau mai exista un dispozitiv intermediar, care poate fi ruter, switch sau hub. In cazul al doilea vor fi doua cabluri, cate unul intre fiecare calculator si dispozitivul intermediar. Procedura este putin diferita. Mai precis, incerc sa inteleg de la bun inceput daca cele doua calculatoare primesc adrese IP de la un ruter deja instalat sau trebuiesc configurate manual (in lipsa ruterului cu DHCP activ). Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Acum 19 minute, cirip a spus: Salut, Nu este clar daca cele doua calculatoare se vor conecta direct, adica un singur cablu de la unul la celalalt sau mai exista un dispozitiv intermediar, care poate fi ruter, switch sau hub. In cazul al doilea vor fi doua cabluri, cate unul intre fiecare calculator si dispozitivul intermediar. Procedura este putin diferita. Mai precis, incerc sa inteleg de la bun inceput daca cele doua calculatoare primesc adrese IP de la un ruter deja instalat sau trebuiesc configurate manual (in lipsa ruterului cu DHCP activ). Buna seara, Da,eu am un router Huawei HG520S de la telekom care este dat pe automat,adica sa primeasca IP-uri automat,fara sa-i fac eu manual conexiunea la net. Va multumesc ! Editat Decembrie 18, 2019 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Am inteles ca ai ruter, care distribuie adrese IP in reteaua interna. Uite cum fac eu ca sa se vada calculatoarele: Intai am grija ca toate care trebuie sa se vada sa faca parte din acelasi Workgroup. In cazul meu l-am denumit "HOME". Pe computerul al carui folder vrei sa fie vizibil, faci asa: 1) Right clic pe folderul pe care vrei sa il sharuiesti, apoi Properties 2) Click Share 3) Selectezi Everyone si te asiguri ca permisiile sunt Read /Write. Presupun ca esti in reteaua de acasa, altfel manevra e periculoasa ptr ca deschide acces la oricine. Am prefereat asa, deocamdata, ptr ca e simplu. Mai tarziu o sa creezi useri si parole de restrictionare a accesului. Dai OK si ar trebui sa vezi ca folderul tau e sharuit, numele calculatorului si numele share-ului. Pe calculatorul al doilea de pe care vrei sa accesezi share-ul, trebuie sa mapezi drive-ul sharuit de pe primul. In file explorer clic pe Tools -> Map network drive ... Alegi o litera ptr drive, iar in casuta de jos scrii numele calculatorului urmat de numele share-ului. Atentie la respectarea intocmai a sintaxei. Daca nu stii numele calculatorului, poti folosi adresa IP. Sper ca stii sa o afli. Daca nu, e alt subiect de discutie. Si cu asta ar cam trebui sa se vada calculatoarele intre ele si sa poti transmite fisiere de la unul la celalalt. Daca nu merge, fa capturi detaliate de ecran cu mesajul de eroare. E posibil ca eu sa fi omis pasi din greseala. Spor! Editat Decembrie 19, 2019 de cirip Am uitat pasul "Properties" Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Acum 24 minute, cirip a spus: Am inteles ca ai ruter, care distribuie adrese IP in reteaua interna. Uite cum fac eu ca sa se vada calculatoarele: Intai am grija ca toate care trebuie sa se vada sa faca parte din acelasi Workgroup. In cazul meu l-am denumit "HOME". Pe computerul al carui folder vrei sa fie vizibil, faci asa: 1) Right clic pe folderul pe care vrei sa il sharuiesti 2) Click Share 3) Selectezi Everyone si te asiguri ca permisiile sunt Read /Write. Presupun ca esti in reteaua de acasa, altfel manevra e periculoasa ptr ca deschide acces la oricine. Am prefereat asa, deocamdata, ptr ca e simplu. Mai tarziu o sa creezi useri si parole de restrictionare a accesului. Dai OK si ar trebui sa vezi ca folderul tau e sharuit, numele calculatorului si numele share-ului. Pe calculatorul al doilea de pe care vrei sa accesezi share-ul, trebuie sa mapezi drive-ul sharuit de pe primul. In file explorer clic pe Tools -> Map network drive ... Alegi o litera ptr drive, iar in casuta de jos scrii numele calculatorului urmat de numele share-ului. Atentie la respectarea intocmai a sintaxei. Daca nu stii numele calculatorului, poti folosi adresa IP. Sper ca stii sa o afli. Daca nu, e alt subiect de discutie. Si cu asta ar cam trebui sa se vada calculatoarele intre ele si sa poti transmite fisiere de la unul la celalalt. Daca nu merge, fa capturi detaliate de ecran cu mesajul de eroare. E posibil ca eu sa fi omis pasi din greseala. Spor! Ok,va multumesc ff ff mult ! Dar din pacate o sa incerc maine pentru ca acum este destul de tarziu. O noapte binecuvantata va doresc ! Doamne ajuta ! Editat Decembrie 18, 2019 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
cimitavita Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) La win7 si win10: Prima conditie e ca ambele calculatoare sa aiba acelasi Workgroup. A doua conditie: calculatoarele sa nu aiba aceeasi denumire ori IP. Apoi te duci Network and Sharing Center > Advanced sharing setting Acolo bifezi: Turn on network discovery, Turn on file and printer sharing, Turn on sharing so anyone with network acces can read and write files in the Public folders (nu mai tin minte sa fi vazut asta pe win7). Turn off password protected sharing. Initial, windows da automat la sharing c:\Users\Public\Downloads\.., dar de la Proprietati Volume (partitii)/Sharing se pot da la sharing orice director de pe orice partitie sau toate partitiile din calculator. Nu este avantajos sa se dea la sharing directoare sau partitii cu fisiere multe si mici deoarece legatura intre calculatoare o sa se faca mai greu. Editat Decembrie 18, 2019 de cimitavita Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2019 Acum 10 ore, cimitavita a spus: La win7 si win10: Prima conditie e ca ambele calculatoare sa aiba acelasi Workgroup. A doua conditie: calculatoarele sa nu aiba aceeasi denumire ori IP. Apoi te duci Network and Sharing Center > Advanced sharing setting Acolo bifezi: Turn on network discovery, Turn on file and printer sharing, Turn on sharing so anyone with network acces can read and write files in the Public folders (nu mai tin minte sa fi vazut asta pe win7). Turn off password protected sharing. Initial, windows da automat la sharing c:\Users\Public\Downloads\.., dar de la Proprietati Volume (partitii)/Sharing se pot da la sharing orice director de pe orice partitie sau toate partitiile din calculator. Nu este avantajos sa se dea la sharing directoare sau partitii cu fisiere multe si mici deoarece legatura intre calculatoare o sa se faca mai greu. Ok,va multumesc ff ff mult ! O zi minunata va doresc ! Doamne ajuta ! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 20, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2019 Va anunt ca am rezolvat problema . Asa ca va multumesc ff ff mult pentru ajutorul oferit ! O zi minunata va doresc ! Doamne ajuta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum