Blacksmith Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Stie cineva un programator de PIC-uri pe USB cu FT232BL ? Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 asta este programator de pic-uri dar si debugger http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=631 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Daca vrei PicKit 2 am eu original, nu clona, am programat cu el doar de 2-3 ori, am si factura, acum il vand ca nu mai lucrez cu PIC-uri, am trecut pe AVR-uri. Il dau ieftin. Daca il vrei da-mi mesaj pe privat si vorbim. Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 ne poti spune si noua care este motivul de ai trecut pe avr-uri ? Link spre comentariu
Vizitator lucky2004alex Postat August 2, 2008 Partajează Postat August 2, 2008 ne poti spune si noua care este motivul de ai trecut pe avr-uri ?si eu vreau sa stiu Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2008 Partajează Postat August 2, 2008 Vorbesc doar despre arhitecturile pe 8 biti. Mai intai am cumparat cateva PIC-uri, apoi un PicKit 2, pe urma am trecut la scris soft pentru ele in asamblare. Grija salturilor dintr-o pagina in alta (memoria nu este continua la PIC-uri) a transformat placerea de a scrie soft intr-o experienta masochista. Si arhitectura interna mi se parea cam incalcita... La AVR-uri nu trebuie sa porti grija comutarii paginilor, AVR-urile sunt mai rapide, instructiunile se executa intr-un singur ceas nu in 4 cum e la PIC-uri, AVR-urile au mai multa memorie, au RAM din belsug nu doar cateva zeci octeti ca la PIC-uri, exista compilatoare adevarate de C si alte limbaje, unele chiar gratuite, AVR-urile sunt mai ieftine (la aceeasi putere de calcul), arhitectura interna este clara si uniforma pentru toata familia, odata invatat un microcontroller ai invatat sa lucrezi cu toata familia (la PIC-uri fiecare e altfel...), etc. In schimb Microchip are o politica de marketing mai agresiva, au mai multa documentatie online si parca mai buna decat Atmel, ma refer aici in special la Application Notes. Pe scurt am trecut de la PIC-uri la AVR-uri pentru ca mie mi s-au parut AVR-urile mai puternice si mai usor de folosit in proiectare/dezvoltare de montaje noi (mai putin ma intereseaza sa copiez montaje gata facute). Indiferent daca iti plac PIC-urile mai mult decat AVR-urile sau invers nu conteaza. Cu oricare dintre ele poti face cam aceeasi treaba. Toate au atat avantaje cat si dezavantaje, cam la egalitate. Foloseste-le pe care vrei. Daca nu ai folosit niciunul si vrei sa inveti, dar nu stii cu care sa incepi, atunci iti recomand sa incepi cu AVR-uri. Link spre comentariu
DREDD Postat August 3, 2008 Partajează Postat August 3, 2008 Daca vrei un programator pe USB pentru pic-uri poti gasi pe http://kudelsko.free.fr/ , dar e fara FT232 pentru ca foloseste 18F2550. Ca soft foloseste winpic800. Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 3, 2008 Autor Partajează Postat August 3, 2008 Dar de ce sa cumparam programator din Franta cind avem si aici ... in Romania ! :evil4: Nu , nu mai imi trebuie ca mi-am facut PicKit 2. Daca te uiti la data, topicul asta e de acu 1 an. Link spre comentariu
DREDD Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Am vazut mai tarziu data la care ai postat initial. Site-ul indicat de mine da indicatii complete asupra tuturor proiectelor postate acolo (cablaj, indicatii de montaj, hex-uri unde e cazul). Ma gandesc ca poate intereseaza si pe altii. Eu am facut programatorul pe port paralel acum cativa ani iar acum il am in lucru varianta pe USB (probabil ca dupa aia fac si eu pickit2). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum