Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selector surse audio

Desliu Dan

Postări Recomandate

Va salut pe toti! Desi sunt un membru nou, este doar pentru ca azstazi m-am inscris in comunitatea dv. de pe forum, insa urmaresc topicele de foarte multa vreme. Ma intereseaza sa concep si sa construiesc un selector de surse care sa-l folosesc la amplificatorul meu, un amplituner Technics clasa H, care are 3 intrari auxiliare. Stiu ca nu este un topic incitant, a mai fost discutat si para-discutat, insa ceea ce imi doresc eu, credeti-ma, nu am gasit pe nicaieri, si anume:

- sa aiba minim 6 intrari (de preferat 8)

- sa fie comutabil elecronic, de preferat fara solutii de tip Arduino. As vrea sa fie un aparat long-life si de sine statator

- sa aiba cel putin 4 monitor/sourse

- sa aiba led martor

- sa poata fi telecomandabil. Aceasta cerinta este valabila doar dupa ce gasesc solutii pentru celelalte cerinte.

Deja am construit unul, pe care il folosesc acum, unul mecanic, doar din swith-uri push-hold, care functioneaza ireprosabil, insa are 3 randuri de butoane pentru fiecare sursa. unul pt output, unul pt. redare catre alte surse si unul pentru inregistrare de pe alte surse (din cele 5 cate exista)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Desliu Dan

4

• valivoi

3

• gusti_73

2

• Sigisman

1

Top autori în acest subiect

Doresc sa adaug ca nu sunt electronist, nici macar nu am cunostinte de electronica foarte avansate, doar poate, cele de baza. Stiu ce inseamna o jonctiune, stiu sa diferentiez si sa masor un tranzistor pnp sau npn. Am lucrat cu circuite integrate, am depanat multe casetofoane si magnetofoane. Si cam atat. Nu stiu cum functioneaza exact un mosfet, nu stiu cate feluri de circuite exista, nu stiu sa rglez biasul la un amplificator, asa ca fiti indulgenti.

Ar trebui sa va mai spun ca as vrea sa egalizez sursele inainte de a fi comutate deoarece ma deranjeaza diferenta dintre ele. CD-ul se aude prea tare, casetofonul prea incet. Intentionez sa construiesc cate un amplificator cu LM386, cu semireglabile si un vu-metru cu ajutorul caruia sa reglez (cu ajutorul unui semnal de 1kh 0db pe fiecare sursa) egalizarea intre surse, undeva la 1mv. Vu-metrul l-am construit deja, are 40 leduri pe canal, functioneaza bine, trebuie doar sa-l incorporez in selectorul pe care sper ca ma veti ajuta cu idei, deoarece eu nu mai gasesc nicio solutie. Caut de vreo 3-4 luni pe site-uri straine si nu reusesc sa-i dau de cap.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Puteti incerca sa construiti  un montaj in jurul CI CD4051 (8 canale) sau CD4067 (16 canale).

Trebuie sa cititi datasheet-ul acestor CI pentru a verifica daca se pot folosi in aplicatii audio.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cel mai bine il construiti cu relee. Sunt relee care sunt special proiectate pentru aplicatii de semnal mic - vezi Takamisawa, Panasonic..

etc. Partea de comanda o faceti dupa aceea.

Ori cu SAS 560/570 daca mai gasiti ori cu MMP710 /711 sau alte circuite asemanatoare.

Va puteti inspira ai din comutatorul de aurse de la Elcrom...

Logica trebuie sa o ganditi astfel incat sa iasa ce va doriti.

Link spre comentariu

Cu relee e cel mai ok. Daca nu vrei sa folosesti integrate poti face cate un bistabil cu tranzistoare pentru fiecare canal. Din expresia "comutator" inteleg ca vrei doar un canal sa functioneze intr-un anumit timp, nu doua sau mai multe odata.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, gusti_73 a spus:

Cel mai bine il construiti cu relee. Sunt relee care sunt special proiectate pentru aplicatii de semnal mic - vezi Takamisawa, Panasonic..

etc. Partea de comanda o faceti dupa aceea.

Ori cu SAS 560/570 daca mai gasiti ori cu MMP710 /711 sau alte circuite asemanatoare.

Va puteti inspira ai din comutatorul de aurse de la Elcrom...

Logica trebuie sa o ganditi astfel incat sa iasa ce va doriti.

Comutatorul de canale....de la Elcrom. Scuze.

Link spre comentariu

Salut poate va este de folos asa ceva,eu am cumparat acest modul si intentionez sa il folosesc la cuplarea prizelor mediane ale unui transformator,cuplarea releelor se face direct conectand pinii de comanda1---16 la Gnd,aici un film de prezentare

https://www.aliexpress.com/item/4000208550004.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.64cd18adrhdLFR

Editat de valivoi
Link spre comentariu
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări