dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Reiau, Sursa avea defect doar condensatorul de 100uF/400v, era curs si persoana nu a vazut. Persoana care a desfacut sursa, din motive stiute numai de el, a scos: cele 4 diode din punte, tranzistorul si cele 2 rezistente. Puntea am refacut-o, dar totul sta in cele 3 componente, 2 rezistente si 1 tranzistor. O rezistenta am aflat ca este intre 1-4ohmi iar cealalta 1kohm. Cred ca tranzistorul este problema. Cea mai simpla metoda este sa o pun la gunoi, eventual sa sterg si contul de pe elforum. Dar curiozitatea ma face sa incerc sa o repar, si sa va "stresez" pe voi Multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Înțeleg ca vrei sa înveți dar asta se face pe o schema cunoscuta nu pe ceva cu multe necunoscute ca aici. Apropo, rezistenta de 1K eu o consider prea mica dar oricum tot ar funcționa, iar rezistenta de sursa asa de mare (4ohm) eu nu am vazut. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Adica tu insisti ca e defect doar ceea ce a "scos" depanatorul anterior ? Cu rezistenta din sursa catre masa si rezistenta in serie cu mosfetul defecte 100% controllerul este defect. Care este ala ramane un mister. E probabil ceva foarte uzual, se poate afla prin a determina configuratia pinilor si in acest fel ai si "schema" sursei. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Acum 46 minute, modoran a spus: Adica tu insisti ca e defect doar ceea ce a "scos" depanatorul anterior ? Cu rezistenta din sursa catre masa si rezistenta in serie cu mosfetul defecte 100% controllerul este defect. Care este ala ramane un mister. E probabil ceva foarte uzual, se poate afla prin a determina configuratia pinilor si in acest fel ai si "schema" sursei. Nu am zis asa ceva. Daca trebuie sa intelegi ceva este faptul ca reparatiile mai complexe nu se fac pe net/telefon si nu cu incepatori in celalalt capat. Ai primit citeva indicatii valoroase pe topic dar ai ales sa le ignori complet. 1 Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Nu le-am ignorat. Am pus si rezistenta mica. Cu toate ca 1ohm este practic un sunt. Dar cu grila in aer este normal sa conduca tranzistorul? Multumesc! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Da, este normal pentru ca tranzistorul este mosfet si poarta libera se incarca electrostatic. Daca n-aveai bec acolo tranzistorul se ardea instant. Nu te mai chinui la sursa, iti trebuie alt integrat...iar ca sa adaptezi alt integrat sau sa-l gasesti pe cel original trebuie sa scoti schema sursei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum