Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor indentificare componente sursa

dem3ntor

Postări Recomandate

Reiau,

Sursa avea defect doar condensatorul de 100uF/400v, era curs si persoana nu a vazut.

Persoana care a desfacut sursa, din motive stiute numai de el, a scos: cele 4 diode din punte, tranzistorul si cele 2 rezistente.

Puntea am refacut-o, dar totul sta in cele 3 componente, 2 rezistente si 1 tranzistor.

O rezistenta am aflat ca este intre 1-4ohmi iar cealalta 1kohm.

Cred ca tranzistorul este problema.

Cea mai simpla metoda este sa o pun la gunoi, eventual sa sterg si contul de pe elforum.

Dar curiozitatea ma face sa incerc sa o repar, si sa va "stresez" pe voi :)

Multumesc!

Link spre comentariu

Înțeleg ca vrei sa înveți dar asta se face pe o schema cunoscuta nu pe ceva cu multe necunoscute ca aici. 

Apropo, rezistenta de 1K eu o consider prea mica dar oricum tot ar funcționa, iar rezistenta de sursa asa de mare (4ohm) eu nu am vazut.

Link spre comentariu

Adica tu insisti ca e defect doar ceea ce a "scos" depanatorul anterior ?   Cu rezistenta din sursa catre masa si rezistenta in serie cu mosfetul defecte 100% controllerul este defect. Care este ala ramane un mister. E probabil ceva foarte uzual, se poate afla prin a determina configuratia pinilor si in acest fel ai si "schema" sursei.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, modoran a spus:

Adica tu insisti ca e defect doar ceea ce a "scos" depanatorul anterior ?   Cu rezistenta din sursa catre masa si rezistenta in serie cu mosfetul defecte 100% controllerul este defect. Care este ala ramane un mister. E probabil ceva foarte uzual, se poate afla prin a determina configuratia pinilor si in acest fel ai si "schema" sursei.

Nu am zis asa ceva.

Daca trebuie sa intelegi ceva este faptul ca reparatiile mai complexe nu se fac pe net/telefon si nu cu incepatori in celalalt capat.

Ai primit citeva indicatii valoroase pe topic dar ai ales sa le ignori complet.

Link spre comentariu

Da, este normal pentru ca tranzistorul este mosfet si poarta libera se incarca electrostatic. Daca n-aveai bec acolo tranzistorul se ardea instant.

Nu te mai chinui la sursa, iti trebuie alt integrat...iar ca sa adaptezi alt integrat sau sa-l gasesti pe cel original trebuie sa scoti schema sursei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări