dem3ntor Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Buna seara. Am o sursa care a fost la un alt mester inainte si nu are 3 componente, este de la un sistem audio Digital .... o chinezarie. Lipsesc tranzistorul din primar, o rezistenta de putere care era montata in picioare, si o rezistenta mica, normala montata culcata, asta din urma era arsa. Am pus in locul tranzistorului un 20n60, dar nu stiu daca este bine, si nu stiu de cat sa fie rezistentele :( Problema pare ca era doar condensatorul mare, 100uf/400v, dar cel de dinainte a scos ce i-a venit la mana :( Multumesc! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Are un integrat in sursa...ce integrat este acolo? Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2019 este stearsa seria de pe toate ic-urile si tranzistorii Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 (editat) Acolo ai doua rezistente lipsa....ambele din poarta mos-ului. Prima din poarta catre masa are cam 1k si cealalta care vine din poarta catre piciorusului integratului poate sa fie in jur de 10 ohmi, adica cea montata orizontal....daca ai gasit-o arsa sunt sanse mari ca acel integrat sa fie defect. Pune osciloscopul in pinul integratului si vezi daca ai semnal dreptunghiular. Editat Decembrie 16, 2019 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 La mos-ul ala poarta nu-i in stanga cum il privesti din fata? Nu cumva l-ai pus invers? Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 da, la 20n60 grila este in stanga cum privesc tranzistorul. Nu am osciloscop! din cate vad, prin analogie cu alta sursa, rezistenta este intre sursa si drena si are ~4,5ohmi .. Nu stiu daca mosfetul este ales corect, o fi bipolar? Multumesc! Link spre comentariu
yokoono Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 In 99,9999999% din cazuri un mosfet in scurt arde si controllerul. Si rezistentele din poarta si dioda din poarta si rezistenta dintre sursa mosfetului si masa (cea care va lipseste si care este de sub 1 ohm). Cum nu scrie nimic pe controller va trebui sa extrageti schema si sa cautati compatibilitati. Nu este cam mult de munca pentru o chinezarie ?. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Este, dar numai asa invat. Bineinteles, cu ajutorul vostru. incerc sa scot schema. Ce am observat: eu folosesc un bec in serie cu alimentarea pentru protectie. La sursa aceasta, cu tranzistorul, cu rezistenta de 4ohmi, becul lumineaza puternic, fara rezistenta de 4 ohmi becul sta stins. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Rezistenta este prea mare de 4 ohm. Dacă te mira ca nu merge fără rezistenta de 4 ohm (care oricum e prea mare) atunci....... no comment. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Am luat rezistenta de pe alta sursa din acelasi loc. Daca cu acea rezistenta de 4 ohmi becul lumineaza, care este in serie cu sursa, una de 1ohm avea acelasi efect. Ce rol are aceas rezistenta. Multumesc! Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Cred ca tranzistorul nu era n-channel, spun asta pentru ca daca las in curcuit doar sursa si drena, fara grila, becul sta aprins semn ca este in scc. Se poate sa fi fost alt tip de tranzistor? eventual bipolar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 (editat) Acum 5 ore, dem3ntor a spus: din cate vad, prin analogie cu alta sursa, rezistenta este intre sursa si drena si are ~4,5ohmi .. Daca este asa tranzistorul este scurtcircuitat de rezistenta , cred ca este intre sursa si masa si are valori mult sub 1 ohm . Daca tranzistorul nu are rezistentele din poarta se poate deschide singur ( electrostatic ) si va conduce permanent . Nu renunta la bec pana in momentul in care ai tensiune in secundar . Editat Decembrie 17, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 am 4 tranzistori 20n60 si 2 16n60, am testat mai multi la toti becul se aprinde. rezistenta de 4ohmi este inseriata cu sursa. ce sa mai testez? Link spre comentariu
yokoono Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Sunt defecte care pot fi reparate "prin telefon" si defecte care raman tot defecte. Depinde cine este la celalalt capat al firului. Eu ma retrag. Stau prost cu auzul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Cand se arde rezistenta I sense , 300V se duc direct in comparatorul din integratul driver. De aceea ai si rezistenta de poarta arsa . Identifica condensatorul de filtraj de pe tensiunea de alimentare a integratului si vezi ce rezistenta ai intre plusul alimentarii si masa . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum