Blacksmith Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Hai noroc. http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/index.htm De 3 ani fac la sursa asta .... si nu imi iese deloc :smt005 Oare e schema gresita intentionat ? sau ce are ? A mai facut cineva ? Poate sa spuna ce materiale a folosit ? Am facut totul "ca la carte" dar driverul ala e chiar incapatzinat. Am cautat in toata documentatie sursei in fiecare coltzisor al pdf-urilor si nu gasesc ce tor trebuie pt T2 ... Am facut o simulare in PSpice si nu prea da ce trebuie. Stie cineva de ce nu arata unda aia cum dreptungiulara cum ar trebui sa arate ? Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Am facut o simulare in PSpice si nu prea da ce trebuie. Normal! Simulatoarele merg pe principiul GIGO. Frecventa de comutatie din simularea postata este de 83Hz(!!!). Ce te astepti? :smt003 Corecteaza si dupa aia mai discutam.Cirip Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Asa e, incurcasem ms cu us :smt003 Am modificat si s-a schimbat ceva, dar parca tot nu e cum trebuie (la inceput) :chior: Un alt lucru de care nu prea sint sigur : SG-u scoate [0...10V] sau [-10...+10V] ? (daca ar fi dupa catalog ar fi [0...10V] , dar nu e logic) :rolleyes: Am incercat azi sursa cu un bec inseriata :smt003 si cu driver-ul asta din schema. N-a bubuit, deci e facuta corect. Scoate 70V iar becul sta stins (dar asta in gol). Cind pun o mica sarcina (0,3A) incepe sa scoata un sunet de parca ar crapa ceva ... din ce in ce mai ascutit (n-am lasat mai mult de 1,5 s :smt003), dar in gol pare ok. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Normal! Simulatoarele merg pe principiul GIGO.Ce inseamna GIGO, cum afecteaza simularea sau link cu doc. pls.! Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Ce inseamna GIGO, cum afecteaza simularea sau link cu doc. pls.!Este o tehnica extrem de complexa, a carei intelegere necesita un studiu aprofundat... Sau poate nu :yawinkle: Detalii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/GIGOdar parca tot nu e cum trebuie (la inceput)Acela este regimul tranzitoriu. Poti sa nu-l mai vezi fie incepand captura rezultatelor simularii mai tarziu, fie indicand conditii initiale (.ic) a.i. tensiunea pe condensator sa fie din start egala cu 10V in cazul tau.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Sa iti spun eu cum se face traful de impulsuri, lasa simularile, PRACTICA e baza! Iei un miez R15-pina la R25 (nu trebuie mai mare de atit, dar sa mearga preferabil la minim 100 Khz adica de la K2004 in sus). Scoti 5 fire de culori diferite, dintr-o bucata de cablu de retea de computer UTP sau FTP, nu conteaza. Ai avantajul ca este gata izolat in plastic , diametrul conductorului este de 0,50 mm,arhisuficient. Vei bobina cu toate sirmele odata, incercind sa pastrezi ordinea sirmelor pe tor, bobinezi 14 spire, repet toate sirmele odata, pina ai facut cele 14 spire. Pe urma unul din cele 5 fire, care vrei tu, il dai inapoi 2 spire, adica "scoti" 2 spire. Acel fir este primarul, cel ce se leaga pe pinii de iesire al SG-ului, prin intermediul 10-15 Ohm/1W si a condensatorului nepolarizat de 1uF. celelalte 4 sint cele 4 secundare care ATACA mosfetii. Mare mare atentie la incepitul si sfirsitul infasurarilor, cit si a ordinii lor, acolo daca gresesti ceva, trosnesti mosfetii, recomand sa insemnezi cu o picatura de vopsea sau cu varnis termocontractil,inceputurile tuturor infasurarilor,pt a le stii mai usor. Eu personal am folosit alb-portocaliu pt primar si albastru,verde,maron si portocaliu pt cele 4 secundare. Trebuie foarte mare atentie la acest montaj, fiind FULLBRIDGE cu atac prin TRAF de impulsuri,NU EXISTA DEADTIME,si pot trosnii mosfetii. Personal recomand ca pe toata durata "probelor", sa puneti in loc de siguranta de dupa electroliticul de filtraj,un bec de 220V/200W,in caz de vre-o belea, tensiunea de alimentare(aprox 300 Vcc) cazind pe acel bec si protejind mosfetii! In repaus (fara nici o sarcina)curentul prin bec trebuie sa fie cit mai mic, sub 100 mA, iar becul sa stea stins. La conectarea unei sarcini pe iesire becul trebuie sa inceapa sa se aprinda. Abia dupa ce reusiti asta inlocuiti becul cu siguranta rapida de 3,15A,5 A 6,3A si max 10A,tot timpul testind cu sarcina cit mai mare pe iesire. Succes! :smt006 Mie mi-a mers acest K6 din prima! Recomand IRFP460 ca mosfeti, http://www.metrafo.ro/produse.html?keyword=irfp+460 am scos peste 2000W pe un miez R63 K2004 la 62,5 Khz(115 Khz frecventa de oscilatie a SG3225) :smt008 Link spre comentariu
Swat Cat Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 parca k6 original are 1000wai dublat mosfetii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Nu, doar am pus IRFP 460 in loc de 450.Acum lucrez cu IGBT. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Eu nu cred ca s-a facut sursa K6 in Romania ! asta e clar ! Deci : 2 oameni fac ACEEASI schema , si la unu ii iese din prima iar celalalt o f**e de 3 ani si nimic .... :smt102 De ce nu mi-ar iesi si mie daca am facut la fel ca tine ? Pfffai de mine imi crapa capu numai cind ma gindesc la asemenea paradoxuri. :smt005 Daca chiar i-a iesit si i-a iesit la cineva ... se poate explica numai intr-un fel : in aproprierea blocului meu e o distorsiune spatio-temporala in jurul carei legile fizici asa cum le cunoastem noi nu se aplica. Aaaa, si SG-u ala abia trage de cei 2nF ai IRFP450-ului ... va dati seama cum trage la cei 4nF ai IRFP460-ului .... :smt003 Eu cred ca schema e gresita intentionat. Stim noi de ce .... :naughty: Sursa de 1KW... usoara... cine n-ar vrea .... :naughty: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Tu nu intelegi ca mie mi-a iesit cu 4 Buc IRFP460?Sg-ul comanda prin 15 ohm si 1 uF nepolarizat, traful defazor si asta e...Mai mult ca sigur, tu ai gresit acolo ceva cu ordinea infasurarilor catre mosfeti sau fraful de iesire e varza facut.Incearca f simplu da vezi daca pe infasurarile trafului defazor ai tensiune alternativa de frecventa inalta(frecv osc) si daca este ok, mergi mai departe...Nu te pierde asa repede, schema functioneaza! Link spre comentariu
pid Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 ce inseamna miezurile R15-k2004 si R63-K2004 si unde se gasesc ele? Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 R63 este codificarea pentru forma si dimensiunile miezului si K2004 este codificarea pentru materialul miezului. Toate detaliile aici: http://www.kaschke.de/downloads/ferrites07.pdf De gasit gasesti la cometa, capo, etc. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 12, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Pune si tu niste poze cu ce-ai facut... Face mai mult decit o mie de cuvinte :smt007 Si ce ai cu IRFP450 de tii neaparat sa fie inlocuiti ? Tot secretu la sursa asta sta in ferite. :naughty: Si feritele sint asa : 1. Driver T2 - de asta nu zice absolut nimic. :partyman: Dupa multiple extrapolari si reduceri la absurd, din imaginile de pe site pare a fi un R23. Aici sint multe de spus, dar ai mai spus si tu... Desi eu nu inteleg cum poate sa-ti mearga trafu ala cu 288uH in primar cind peste tot pe net se recomanda 1-2mH chiar 3mH. Eu n-am gasit inca un tor care sa-mi dea 2mH inductanta la 12 spire. Si pina la urma ce tot e chestia asta cu 12/14 spire ? de ce sa pun mai putin in primar ? SG-u se alimenteaza la 12V , da ? hai sa zicem ca mai ramin 10V dupa ce mai cad 2V pe tranzistoarele SG-ului. Asa ... si cit se recomanda pt comandarea mosfetilor , nu 10V ? 2. Traf curent T3 - zice ca ar fi D1871 de la Coilcraft. Din datasheet aflam ca e un tor de ~10mm cu 200 spire si 100uH inductanta si scoate 1V/A. Materialu iar trebuie ghicit. Ce am pus eu : R10/6/4L K10000 (AL=4050) cu spire pina am ajuns la 100uH. O fi bine ? :rolleyes: 3. Traf principal de putere T4 - aici e clar : ETD49. Dar nu spune materialul .... O fi 3F3 sau 3C90 ? Banuiesc ca a doua. (eu am pus 3C90) 4. Filtru intrare L3 - nu prezinta mare problema. Se gaseste la magazin gata facut. 5. Filtru iesire L1-L2 :naughty: - aici iar e treaba imputita. Chiar nu stiu ce tor sa folosesc. O chestie care mi-a sarit in ochi rau de tot : pe pozele de pe site, daca facem o comparatie intre poza cablajului si poza plantata cu piese se vede ca bobinele "folosite de ei" sint de 2 ori mai mari decit locul pe cablaj unde trebuie sa se puna. Chiar au pus o singura bobina in locul alocat pt amindoua (L1-L2) iar cealalta bobina e pusa in locul la niste rezistente .... cred ca nici nu sint lipite, sint puse asa pe deasupra ... :toimonster: bataie de joc pe fatza. Ne prosteste mai rau ca pe prosti. Nu mai zic de valoare :crazy: ca pe schema e 350uH iar in lista cu piese cica e de 100uH .... clar :naughty: Hai sa iti arat si o prima gresala. Puntea redresoare de dupa traful de curent e facuta cu zenere de 8,2V 1N4101... dracu a mai pomenit. :smt003 Pe urma in lista cu piese au pus 1N4002 ... dar nici astea nu sint bune :smt044 ...trebuie diode rapide ca redreseaza la 85000 Hz nu la 50 Hz. E la 'sto schema. Bineinteles ca ei au varianta buna. :smt044 Dar nu ma las ma, o sa mor facind K6 ! :smt003 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 15, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2007 Leco, POZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! :bananaparty: Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Iar a murit ma topicu ..... ? :chior:Iar raminem cu K6 in ceata ? :chior:maaaaaaa :naughty: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum