Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CONCURS radio FM

Усилитель

Postări Recomandate

La 20.12.2019 la 17:27, RST a spus:

In aparatele cu autoscan eu am vazut numai replica chinezeasca, CD9088. Intradevar merge ff bine.

Din pct meu de vedere nu se renteaza un receptor FM pe tranzistoare, pentru ca sunt CI foarte ieftine si simple care fac treaba asta. In clipul urmator este un receptor bazat pe un CXA1191 + imbunatatiri externe:

Asa arata pe interior, o bijuterie de constructie pe care nici macar eu nu mai pot face inginerie inversa :)) 

fmr.thumb.jpg.8c891b42c414dd565443302083248514.jpg

Antena este o spirala de 8cm lungime si 2cm diametru, 17 spire bobinate pe corpul unui marker ( pionieza originala, VHF e zona de provenienta inainte sa o aplic si in US ). 

Avand in vedere ca cele mai apropiate statii FM sunt la 50Km departare ( 105.6 si 106.2, celelalte fiind din judetele apropiate )...se poate spune ca este un receptor de performanta. 

Se accepta la concurs ? :P  Glumesc, evident :) 

Eu am D1191; poate pui schema..Eu am gasit schema asta, ce diferente ar fi fata de a ta; stiu ca ai oroare sa desenezi!  7115346500_1320854593.png

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 08.05.2020 la 19:44, +_Florin_+ a spus:

E o enigmă pe care nu mi-o explic nici acum :rade:.

In conexiune cu baza la masa tranzistoarele amplifica bine pana la Ft, uneori si putin mai sus.

Probabil ca AF-urile respective au fost sortate pentru Ft mai mare decat valoarea declarata. Aveau dispersie mare a parametrilor, se fabricau "manual" .

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
La 23.12.2019 la 10:17, ratza a spus:

Asta dacă folosești butonul de scan. Eu fac acordul cu un potențiometru legat la varicap și merge de rupe. Modificarea e fantastic de simplă.

Se poate face ceva si pentru circuitul de mai jos? (pentru tuning manual cu potentiometru)

https://ibb.co/KLr9yPG

Link spre comentariu

Are varicap, dar e intern. E un PLL la care chinezul care l-a concoput nu a dat acces la modificari. 

Acelasi principiu se foloseste in  modulatoarele auto FM . 

Alea d 20 lei p piata, la care numai transportul din China, daca ar fi pe bune, ar costa pste 50 lei. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări