flomar60 Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Eu cred ca pct. 3 nu se poate aplica... diferenta de densitate a celor 2 materiale va face sa fuga burghiul spre blocul de aluminiu... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 (editat) Se foloseste metoda de la pct.3 gaurind in trepte. Am scos suruburi asa dar de 6mm, prima data folosind 2,5mm apoi 4mm si la urma 4,5mm. In fapt era un prezon rupt, dupa ce l`am scos asa am refiletat si lipit cu UHU delalalt prezon. A iesit nesperat de bine daaar reusita a fost statistica, alte 3 au trebuit marite la 8mm... Cu freza e mult mai sigur si bine desi 3mm e destul de mic. Editat Decembrie 17, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 (editat) Acum 3 ore, flomar60 a spus: Eu cred ca pct. 3 nu se poate aplica... diferenta de densitate a celor 2 materiale va face sa fuga burghiul spre blocul de aluminiu... Am spus ca am mai reusit, chiar la tipul asta de piesa. Dar e foarte dificil, e important sa ai o mana sigura si gaura sa se centreze perfect in surub. De asta caut solutii mai simple si mai eficiente. Pct.3 se referea la taietura in corp pe lungimea filetului, pentru a slabi tensiunea pe surub. Teoretic nu vad impedimente. Peretele de aluminiu acolo are vreo 3mm. PS: intre timp am comandat un spray super degripant si unul cu azot, de la Teomtech din Sibiu. Ei spun ca trebuie sa se desfaca suruburile cu ele. Certitudinea o voi avea doar dupa ce incerc. Editat Decembrie 17, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
emil.gabor Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Nici un procedeu nu iti garantează ca o sa Reușești sa scoți toate șuruburile fiind asa mici . Si eu am scos numeroase suruburi Cu tig , am sudat o piuliță pe rămășița de surub si in 95%din cazuri a ieșit .Poate acele filete au si loctite si atuncea caldura categoric ajuta . Recele nu cred ca ajuta doar daca duci la -200^ C . Nici gaurirea cu 3,3mm nu este chiar ușor ca burghiul va fugii într-o parte fiind materiale disimilare Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Cele 2 suruburi rupte le-am gaurit azi cu succes si am si filetat din nou cu 4. Am probat suruburile noi si intra perfect. 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Șuruburile noi e bine de uns cu ceva gresant ca în aluminiu repede se intepeneste..... Și se reia munca de miner..... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Da, intotdeauna le ingrop in vaselina cand le bag la loc. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Sau folosesti suruburi de inox. 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 (editat) Aluminiul *lucreaza* interesant intepeneste și materiale care nu ruginesc... Am pățit și cu inox și alama... Interesant mi-a arătat un meseriaș batrin, șurub ruginit s-a înmuiat mai bine și aiesit cu apa, decât cu spray special.... Editat Decembrie 17, 2019 de Усилитель Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Cu spray cu tot abia am reusit sa desfac unul. Iar celalalt s-a rupt, evident. Apoi si burghiul in el, ca sa fie si mai misto. Avea contact electric in bloc, asa ca l-am incins si cu aparatul de sudura in puncte pana s-a facut rosu. Tot n-a vrut sa iasa. Am rezolvat pana la urma facand o taietura in corp si in surub pe lung. Filetul in corp a ramas intact. Am bagat un prezon cu silicon de motoare, s-a intepenit bine si doamne ajuta. Pun o piulita in cap si gata. In concluzie nicio scula din lume nu le mai scoate astea decat gaurite sau frezate. Editat Decembrie 18, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Daca te lovesti in mod curent de asa ceva, incearca sa faci rost de burghie pe stanga de dimensiunile care te intereseaza. In procesul de gaurire, se exercita si efort constant in sensul desfiletarii basca se incalzeste in mod firesc din cauza frecarii cu burghiul. La M6 mi-a mers de fiecare data cu burghiu de 5 pe invers...pana l-am rupt Doar ca eu rar m-am lovit de problema asta, si am dat intamplator de acel burghiu...nu l-am cumparat, vine din trecut, habar n-am cum a ajuns la mine, odata cu mai multe exemplare de dimensiuni diferite, dar ma gandesc in zilele noastre trebuie sa fie pe undeva de cumparat si asa ceva. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Nu stiam asta. O sa incerc sa caut. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Exista sigur dar nu știu de unde poți găsi de dimensiune asa de mica. Pina și în unele seturi din Lidl erau niște astfrl de burghie. Cel puțin eu am găsit acolo. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Ala era de scos suruburi PZ sau PH avind capul distrus. Erau 2 buc, 6mm si 8mm, destul de bune dar nu pentru gaurit. Din alu daca n`a iesit incalzit nu mai iasa el cu burghiu pe stinga. Problema mare la colegul nostru este diametrul mic al surubului, ala nu conduce suficienta caldura in adincime deoarece alu este un bun radiator. Se inroseste la suprafata dar dupa citiva mm deja este suficient de rece incit sa nu forteze alu sa cedeze. Daca era mai gros sansele erau mai mari. Editat Decembrie 18, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 (editat) Da, diametrul mic limiteaza mult variantele. Taietura a fost o idee buna. Acum mi-a dat un prieten o alta idee, dupa scoaterea ramasitelor de surub sa incarc taietura cu baghete de aluminiu de-alea ce se topesc cu lampa de gaz. Cum momentan nu am asa ceva, am comandat si incerc la urmatorul bloc. Editat Decembrie 18, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum