dorian 70 Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Aveam de mai mulţi ani un LM2917 luat de când piesele se procurau mai greu, îi făcusem şi un mic montaj, numai cutiuţa nu. M-am învrednicit zilele astea să asamblez acest turometru într-o cutie de sursă de pc. Nu are cine ştie ce aspect, dar măcar am reuşit cumva să scot la capăt proiectul. Am folosit un microampermetru recuperat, căruia mai mult i-am mânjit scala, i-am pus şi un întrerupător (nefigurat pe schemă ) pentru turaţii mari care îl dau peste cap. Butonul de test injectează 50Hz la intrare, ceea ce corespunde turaţiei de 3000 rot/min. Citirea se face cu un voltmetru analogic sau digital conectat la bornele de ieşire, de exemplu pentru 5 000 rot/min se va afişa 500 mV, o precizie mulţumitoare zic eu. S-auzim numai de bine ! Link spre comentariu
deneinvins Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Nu contează aspectul. Important este să vă puteți folosi de aparatul realizat. Felicitări ! Dacă elementele fotoelectrice sînt așezate (fixate, montate) mai departe decît carcasa aparatului, recomand să le conectați cu cabluri ecranate. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Decembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Mulţumesc ! (pentru încurajări ) Nici n-am vrut să pun poze cu cutiuţa, oricum poate fi un exemplu de " nu faceţi ca el! " Nu am decupat tabla de la sursa pc aşa cum trebuie pe partea cu panoul frontal, din lene desigur şi a trebuit să mă înghesui cu butoanele, astfel cum arată acum. Dar chiar nu ştiu de ce nu am pus de la început cablu ecranat, am cabluri bunicele chiar de 2m lungime, care zac de ani de zile agăţate într-un cui. Aşadar ar trebui să-i schimb cablul şi... de ce nu, faţa ! Să vedem... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum