Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nedumeriri centrale termice lemne/cărbuni

XAN77

Postări Recomandate

Nu înțeleg cum circulă apa din puffer în calorifere. E clar că e o altă pompă, dar dacă apa din puffer are 80-90 grade, bănuiesc că se folosește o vană ceva de amestec ca să nu intre apă de 90 de grade în calorifere. Presupun corect? Dacă da, cum arată aceast vană și cum este comandată ?

Link spre comentariu

Dadu.Pai la ce sa faci amestec cu apa rece?!Caloriferele pot lucra si la 90°.Cred ca si pompa anexa.Ai termostatarea pe circuitul de incalzire si evident pompa de recirculare va lucra mai putin.

Si nu-i mai ziceti vasului "pufer".Tehnic termenul ar trebui sa fie ceva gen "rezervor","vas tampon","vas acumulare",etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Mi s-au mai elucidat din nedumeriri :D Acum bag ceva lemne dar mai puține ca înainte, cât de o primă alimentare la o teracotă, apoi după 1,5h pun 8-9kg cox. Regulatorul cu lanț îl țin pe la 45 de grade, și am AT peste 40 grade în casă cam 12-13 ore. Chiar și așa tot se face cam cald, nefiind încă foarte frig afară, iar după ce se duc cărbunii nu mai pun pe foc, deocamdată nefiind nevoie fiind bine în casă și dimineață. Coxu ăla e extraordinar, face toți banii, stă afară neacoperit, ploua pe el de câteva zile, inclusiv în momentul când m-am dus să iau 2 găletușe, l-am pus așa fleașcă în centrală peste jar și s-a aprins.

Cât privește pufferul îmi e clar că dacă aș upgrada instalația mea cu așa ceva aș pune vană de amestec ca să merg pe calorifere cu temperaturi între 40-50 de grade, chiar dacă am văzut că unii nu folosesc și bagă în calorifere 80-90 de grade. Chiar dacă caloriferele rezistă la așa temperatură mie mi se pare o prostie pentru că devin periculoase dacă a pus mâna pe el un copil sau un musafir neinstruit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări