Degetica Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Imi trebuie un amplif mic, pina in 2 W . Am gasit tranzistoare cu germaniu, AC-uri 187, 188 si 180K Dintre cele 2 scheme de mai jos, ce ati alege si de ce ? Multumesc Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Cel de sus, l-am lucrat prin anii ”80 și a dat deplină satisfacție! Cu finali AC180/181....se poate alimenta intre 10-14v...nu depășiți 14V că se duc AC-urile....de asemenea la 14V folosiți difuzor cu impedanța de 8 ohmi... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 E o schema simpla tare. Trebuie avut grija la compensarea termica. Germaniul imediat se ambaleaza si inroseste terminalele. In privinta asta, pare mai sigura schema de Gloria, de jos, dar probabil pare mai complicata. Link spre comentariu
Danut Marinescu Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Gloria avea corector pasiv la intrare si sensibilitatea foarte mare cu un nr. mic de tranzistoare ceea ce merita sa fie studiat macar.Aparatul se auzea bine ca si alte aparate portabile precum Neptun spre exemplu.Avea difuzor de 3 ohm /3W de banda larga si la maxim distorsiona foarte puternic.La nivel mic suna bine cu corectiile de ton si avea un bas placut.Pentru o camera de bloc este suficient sa nu deranjeze vecinii.Principiu de la gloria poate sa fie folosit ca preu dar ofera distorsiuni mari cred.Amplificam cu un final 40w spre exemplu ce vine din preu pe germaniu.La 0,2 v baza emitor are sensibilitate mare la milivolti si amplifica mult.Pe intrare a folosit siliciu pentru zgomot mic si stabilitate termica mai buna.Semnalul ce intra in intrare la Gloria este neamplificat si vine din demodulatorul AM si FM adica de citeva zeci de milivolti.Pe corector pasiv la intrare avem cadere mare de amplificare.Poate sa fie alimentat diferential in +- 4-6 volti sa obtinem zero pe difuzor fara condensator pe iesire.Ca preu merge rece pe sarcina mare... Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Acum 2 ore, Degetica a spus: Imi trebuie un amplif mic, pina in 2 W . Am gasit tranzistoare cu germaniu, AC-uri 187, 188 si 180K Dintre cele 2 scheme de mai jos, ce ati alege si de ce ? Nici una. Pentru ca nu cunosc nivelul semnalului de intrare, tensiunea de alimentare disponibila, impedanta difuzorului, tipul sursei de semnal, etc. Link spre comentariu
teomishu Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 (editat) 4 hours ago, Degetica said: Imi trebuie un amplif mic, pina in 2 W . Eu zic sa cumperi un amplificator clasa D. Maxim 10 lei. Editat Octombrie 21 de teomishu Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Acum 2 ore, Danut Marinescu a spus: Gloria avea corector pasiv la intrare Daca urmarim ideea, sigur nu va reproduce si corectorul de ton. Nici cea subtirica nu are corector de ton. Omul cauta sa reproduca un final de pana in 2W. Pe cel de Gloria il stiu bine, am crescut cu el, si am realizat primul amplificator cu ASZ in loc de AC prin anii 77, alimentat la 24V stabilizat. Doar ca e mai dificil de reprodus in comparatie cu cel simplu. Link spre comentariu
Degetica Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 Acum 17 ore, franzm a spus: Nici una. Pentru ca nu cunosc nivelul semnalului de intrare, tensiunea de alimentare disponibila, impedanta difuzorului, tipul sursei de semnal, etc. Tensiune alimentare : 12 V. Difuzor : 8 ohmi, 3VA, RFT, membrana hartie , diametru 15 cm . Intrare semnal : CD player . Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 Acum 48 minute, Degetica a spus: Tensiune alimentare : 12 V. Difuzor : 8 ohmi, 3VA, RFT, membrana hartie , diametru 15 cm . Intrare semnal : CD player . https://ardushop.ro/ro/home/2097-tda2822-tda2822m-mini-20-channel-2x1w-stereo-audio-power-amplifier-board-dc-5v-12v-car-volume-control-potentiometer-module.html Link spre comentariu
Degetica Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 Multumesc, dar amplificatoare pe siliciu am. Ma intereseaza unul pe germaniu. Am adunat piesele mai importante, ramane doar sa le fac "lipeala". Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 (editat) Postare inutila, am vazut ca doresti cu Ge. EDIT: si totusi, nu e forumul mai tare ca Google https://bestengineeringprojects.com/3w-audio-amplifier-using-ac187-ac188-pair/ Editat Octombrie 22 de dumitrumy Link spre comentariu
Degetica Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 TDA2822 nu este, sigur, pe germaniu ... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 (editat) 1 oră în urmă, Degetica a spus: TDA2822 nu este, sigur, pe germaniu ... Postasem un amplif complet pe care il ofeream gratuit: EDIT ce am mai gasit Editat Octombrie 22 de dumitrumy Link spre comentariu
Danut Marinescu Postat Octombrie 23 Partajează Postat Octombrie 23 La 22.10.2024 la 12:50, dumitrumy a spus: Postare inutila, am vazut ca doresti cu Ge. EDIT: si totusi, nu e forumul mai tare ca Google https://bestengineeringprojects.com/3w-audio-amplifier-using-ac187-ac188-pair/ Pe la maguri Grundig exista un final cu AD161-AD162 pe la 6 W cu aceiasi configuratie.TK121 si 121 U https://elektrotanya.com/grundig_tk121_tk121z_sch.pdf/download.html#dl Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 23 Partajează Postat Octombrie 23 (editat) Era pe timpuri un radio romanesc "maestro stereo" care avea etajul final cu germaniu si era enervant de ne-robust (nu-mi vine cuvantul potrivit) - eventual l-am inlocuit cu unul facut de mine din doua kit-uri de 10W de la IPRS si a mers ani buni. Asta daca OP e interesat in etaje finale cu germaniu se poate inspira de acolo sunt sigur ca exista schema pe undeva pe net (ca venea cu aparatul) RR Editat Octombrie 23 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum