Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum aflu + si - la o boxa si la la o statie de amplificare?

Vizitator sunteu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristiansen

2

• yo9hrb

1

• sho_gun

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

pai pe boxa trebuie sa fie o borna rosie(+) si una neagra(-) ,daca nu,un 2 fire,iar pe unul dintre ele e o dunga(ala e +)pe statie,aplica regula bornelor,sau poti sa vezi care dintre ele e in contact cu masa(aia e -)daca nu ai reusit asa,pune poze cu ele

Link spre comentariu
Vizitator andrei_art

iei o baterie de 1,5v...sau mai mare depinde de dif si o legi pur si simplu la borne; te uiti daca in momentul ala difuzorul se ridica sau coboara...(adica in ce sens bate) si daca bate in sus te uiti la bornele bateriei si unde ai+ si pe dif ai +; asa fac eu :yawinkle: p.s. bateria o alegi in functie de marimea difuzorului... si... sa nu o tii prea mult conectata pe dif ca se consuma repede

Link spre comentariu
Vizitator sunteu

Pai nu prea pot sa vad in interiorul boxei pt ca e sigilata iar pe exterior are mufa model vechi cu 5 mini ir pe statie la fel si nu scrie nika nicaeri.Iar ca sa vad daca se ridica membrana nu e viabila pt ca pe fata boxei se afla o panza destul de deasa care imi optureaza toata vizibilitatea.Deci ce alte metode mai am?

Link spre comentariu
Vizitator andrei_art

cum adica mufa 5 pini...din aia cum erau initial la tastaturi? (parca europeana se numeste)... n-am mai vazut niciodata conexiune de putere prin mufa din aia..daca producatorii au respectat anumite criterii... in cazul mufei (-) ai pe pinul din mijloc, iar (+) ai pe unul din dreapta sau stanga (extremitati)

Link spre comentariu
Vizitator sunteu

pai asta e faza ca sunt doar extremitatile conectate iar ambele fire care ies din statie au aceiasi culoare si nu-mi pot da seama nic din interiorul ei pt ca am descacuto si toate firele sunt albe. cidat tare stiuatat statia cat si bozele sunt de al aceiasi firma si sunt rusesti.

Link spre comentariu

simplu daca spui ca ai desfacut statia exista un fir de la fiecare mufa de difuzor care este legat la sasiul metalic sau ecranaj acela poti sa-l consideri minus cat la difuzoare trebue sa faci chestia cu bateria care tia explicato colegul si ca sa vezi care este pozitia infige un ac de gamalie in panza si verifica daca til arunca afara

Link spre comentariu

ai aparat de masura daca da scoate statia din priza si pune o tresa la sasiu metalic al statiei si cealalta introduo pe rand in gaurile mufei de iesire spre difuzoare si vezi cu care ai continuitate acela poti considera ca find minusul.

Link spre comentariu

Scade randamentul (mai precis puterea transmisa boxelor). Transferul optim are loc atunci cand impedanta sursei este egala cu impedanta consumatorului (fizica, cls. X de prin anii 85, parca). In alta ordine de idei, daca la o statie care are 8 ohmi pui boxe de 2 ohmi ai sanse mari sa-i canti prohodul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări