vizicon Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Caut un trafo schoper pentru acest tip de sursa daca detine cineva una defecta. Date de indentificare -MP-130I(00) MV-DP7307 DELTA Link spre comentariu
vizicon Postat Decembrie 13, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2019 Nu deține nimeni. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 Era mai relevant dacă specificați din ce aparat provine, poate așa cineva își amintește că are și nu știa.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 Se pune greu diagnosticul de traf defect. Cum ai dedus ca este defect? Sau este ars/ spart? Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 E din Philips,iar denumirea corecta este dps-168bp Link spre comentariu
vizicon Postat Decembrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2019 (editat) Scuze asa este- bp- referitor cum am dedus ca e defect , în moment start , tensiuni Ok pentru câteva secunde pe sursa de putere. după care scade aproape .de zero. Cu toate ca am verificat tensiunea primara de 300 v iar în ON de 400 v ,surpriza a fost după multe verificare și ore multe pierdute sa vad ca în ON la acest trafo schoper intrare 300V (400V) iar în ieșirea spre MOSFET sa am o tensiune variabila 80-120 v cu toate ca intrarea e fixa. La prima vedere nu am crezut asa ceva ,am scos mosft-u verificat ,înlocuit ,montat fără radiator ,nu se încălzește . Verificat Rez. bobinaj și am 8-10 ohmi de aici verdictu ca bobinaju bobinei primare e defect. Dupa cele menționate aștept un verdict și de la colegi . MULȚUMESC. -PHILIPS 37PFL5522D/12. Editat Decembrie 14, 2019 de vizicon Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2019 Partajează Postat Decembrie 14, 2019 (editat) Ar fi mai bine să rugaţi un coleg ce deţine astfel de sursă să măsoare rezistenţele bobinajelor şi astfel să vă edificaţi dacă mai suspectaţi traful sau nu.Mie nu mi se pare aşa de mică rezistenţa primarului, dat fiind că vorbim de doar câteva zeci-sute de spire.....iar aceste transformatoare sunt foarte fiabile, folosind folie adezivă cu rigiditate dielectrică de câţiva kiloVolţi între straturi şi conductor dublu emailat.De obicei, dacă un astfel de traf are scurtcircuit, se încinge rapid şi scoate fum... P.S.....denumirea e chopper, nu schoper Editat Decembrie 14, 2019 de validae Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 14, 2019 Partajează Postat Decembrie 14, 2019 Corect ce spune dl Validae.Rezistenta primarului nu poate fi prea mare.Din constructie trafurile sunt extrem de rezistente la scurt.Multe au si izolatia la sarma bobinaj din poliuretan sau alt material rezistent si la temperatura. Pt verificari scurt trafo sunt testere consacrate.Cred ca au fost si prezentate aici pe forum. Link spre comentariu
vizicon Postat Decembrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2019 D-lor va mulțumesc ,nu suspectez scurt și mai mult un punct întrerupt în bobinaj altfel nu înțeleg cum în gol este 300 v la ambele borne iar in ON scade pe borna FET., iar intrarea rămâne la potențial 300 V. Asta nu înțeleg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2019 Partajează Postat Decembrie 14, 2019 Osciloscop? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2019 Partajează Postat Decembrie 14, 2019 Lipituri reci la borne ? Link spre comentariu
vizicon Postat Decembrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2019 A fost făcuta ,mai mult la-m dat jos și am refăcut lipituri bobinaj la pini ,fără rezultat . MULȚUMESC. Link spre comentariu
Postări Recomandate