Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Main Power DPS-168PB

vizicon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vizicon

5

• validae

3

• BRANCA

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scuze asa este- bp- referitor cum am dedus ca e defect , în moment start , tensiuni Ok pentru câteva secunde pe sursa de putere. după  care scade  aproape .de zero.

Cu toate ca am verificat tensiunea primara de 300 v  iar în ON de 400 v  ,surpriza a fost după multe verificare și ore multe pierdute sa vad  ca  în ON  la acest 

trafo  schoper intrare 300V (400V) iar în  ieșirea   spre  MOSFET  sa am o tensiune variabila  80-120 v   cu toate ca intrarea e fixa.

La prima vedere nu am crezut asa ceva ,am scos mosft-u  verificat ,înlocuit ,montat  fără  radiator ,nu se încălzește .

Verificat Rez. bobinaj și am 8-10 ohmi  de aici  verdictu  ca bobinaju  bobinei  primare  e defect.

Dupa cele menționate aștept un verdict și de la colegi  .

MULȚUMESC. -PHILIPS 37PFL5522D/12.

Editat de vizicon
Link spre comentariu

Ar fi mai bine să rugaţi un coleg ce deţine astfel de sursă să măsoare rezistenţele bobinajelor şi astfel să vă edificaţi dacă mai suspectaţi traful sau nu.Mie nu mi se pare aşa de mică rezistenţa primarului, dat fiind că vorbim de doar câteva zeci-sute de spire.....iar aceste transformatoare sunt foarte fiabile, folosind folie adezivă cu rigiditate dielectrică de câţiva kiloVolţi între straturi şi conductor dublu emailat.De obicei, dacă un astfel de traf are scurtcircuit, se încinge rapid şi scoate fum...

P.S.....denumirea e chopper, nu schoper

Editat de validae
Link spre comentariu

Corect ce spune dl Validae.Rezistenta primarului nu poate fi prea mare.Din constructie trafurile sunt extrem de rezistente la scurt.Multe au si izolatia la sarma bobinaj din poliuretan sau alt material rezistent si la temperatura.

Pt verificari scurt trafo sunt testere consacrate.Cred ca au fost si prezentate aici pe forum.

Link spre comentariu

D-lor va mulțumesc ,nu suspectez scurt și mai mult  un punct întrerupt în bobinaj  altfel nu înțeleg cum în gol  este 300 v la ambele borne iar in ON scade  pe borna FET.,

iar  intrarea rămâne la potențial 300 V.  Asta nu înțeleg. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări