Marius Rujoiu Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Salut! Sunt nou pe aici,aspiratorul meu a început să scoată scantei mari. L-am desfacut, am schimbat carbunii,am smilgheriut colectorul si nimic schimbat. Am văzut pe alt site sa măsor tensiunea între bornele colectorului, 2 cate 2(perechi),cu 1 bec in serie. Ok,am aceste tensiuni: -2.49 v,2.99 v,3.6 v,...2.1 v,cam astea ar fi tensiunile. Ce părere aveți de tensiunea 2.1 v,nu este cam mica? Si inca ceva,este normal sa ardă colectorul după ce am oprit motorul(adică nu pot sa pun mana pe el decât un pic 1 secundă ,ca ardeeee)? Astept raspuns? Ms.frumos. Marius Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Dacă uzura colectorului e mare și asimetrică (ovalizare), atunci periile de cărbune sunt ,,aruncate,, pe rând de denivelările colectorului și astfel se produc scântei mari.Dar dacă doar la o perie se produce scânteiere mare, e posibil să aveți una din bobinele statorului cu scurtcircuit.Vedeți că există la secțiunea Electrocasnice un topic dedicat diagnosticării.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 E dus rotorul. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 o înfășurare de la rotor in scurt sau arsă ! Schimbi motorul și ai rezolvat problema ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum