satelit Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Buna ziua, Am o piesa cu un un surub si as dorii sa-i fac o piulita, problema e ca surubul nu are filet metric, am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth si lera care se potriveste scrie pe ia 24G. Va rog sa sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas. Va multumesc! Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 (editat) Acum 2 ore, satelit a spus: Buna ziua, Am o piesa cu un un surub si as dorii sa-i fac o piulita, problema e ca surubul nu are filet metric, am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth si lera care se potriveste scrie pe ia 24G. Va rog sa sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas. Va multumesc! La filet whitworth pasul se măsoară altfel, ai 24 de spirale pe o distanță de un țoli (25.4MM). Inch/nr. De spirale Editat Decembrie 11, 2019 de Balazs Andras Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Multumesc pentru raspuns, surubul meu are diametru de 8,9mm , Aveti idee ce tarod ar corespunde pentru acest filet?? Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 (editat) Cel mai apropiat este m9x1, dar nu o sa meargă, filetul whitworth are 55° iar metric este 60°, si pasul nu e exact 1mm e mai mult 1.05mm, dacă faci rost de piulita de m9x1 după câteva filete se blochează. Editat Decembrie 11, 2019 de Balazs Andras Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 (editat) Nu cumva este surubul/filetul de la alarme de pescuit? Intreb pt. ca si eu am cautat tarod/filiera multa vreme pana ce-am gasit (3/8 x 20). L.E. Filetul despre care zic se cheama BSF (British Standard Fine) si este varianta mai "marunta" a lu` BSW (British Standar Whitworth) care are 3/8 x 16. Cu 24TPI nu cunosc.... Editat Decembrie 11, 2019 de informer Link spre comentariu
emil.gabor Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Poate fi unf 3/8 24tpi. Sau whitworth 3/8 24tpi 1 Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 12, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Multumesc pentru raspunsuri, azi ma duc la un atelier mai specializat care are tot felul de tarozi si filiere, acolo am sa vad ce se potriveste. Link spre comentariu
satelit Postat Decembrie 12, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2019 pana la urma am identificat filetul surubului, este 3/8 UNF. \multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum