Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 715G7801-P01-W10-0H2S

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 5 luni mai târziu...
La 09.12.2019 la 19:22, ROBEERT a spus:

Serie sursa: 715G7801-P01-W10-0H2S

Buna seara tuturor. Rog daca are careva schema acestei surse. Este pusa intr-un TV led LG, dar dupa indicativ, este mai mult ca sigur " ruda " cu Philipsul. Am cautat pe internet si am gasit alta varianta care contine si etaj PFC. A mea nu are PFC. Am gasit condensatorul de 100pf / 1kv strapuns ( mosfetul scapase ). Dupa ce am inlocuit acest condensator, am alimentat sursa si surpriza: a facut " poc ". Acum mosfetul este dus si mai mult ca sigur si controlerul. Este echipata cu controlerul 3S121. Deci rog daca are careva schema acestei surse, varianta fara PFC ( vedeti poza din attach ).

Multumesc.

Sursa LG.jpg

Trebuie sa schimbi ZD9108 (dida zener de 16v in scurt) si CI. U9101(3s121) si C9118(100pf-1Kv)

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Salutare, 

Am acceasi problema cu condensatorul puscat si cel mai probabil si cu restul componentelor mentionate (mosfet, rezitor, dioda zener, controler).

Este cineva din Cluj sau Bistrita care ar putea sa ma ajute, contracost bineinteles cu remedierea acestei surse (715G7801-P01-W10-0H2H)?

Multumesc. 

Link spre comentariu
La 13.01.2023 la 16:53, DacianH28 a spus:

Salutare, 

Am acceasi problema cu condensatorul puscat si cel mai probabil si cu restul componentelor mentionate (mosfet, rezitor, dioda zener, controler).

Este cineva din Cluj sau Bistrita care ar putea sa ma ajute, contracost bineinteles cu remedierea acestei surse (715G7801-P01-W10-0H2H)?

Multumesc. 

Schimbati componentele si se va rezolva problema. Asta este defect tipic la aceste surse. La mine unul, nu a plecat nici un televizor nerezolvat cu acest defect. Am avut zeci de televizoare cu acest defect.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, cornel1962 a spus:

Este cu PF6005 ???

Dacă da, beleaua este cond.100pF/1Kv....., după reparație puneți unul la 2 kV !!!

Puneți o poza cu schema sursei , sa nu mai căutăm și poate va ajutam cu ceva idei.

Ambele surse sunt corcituri LG - Philips. S-a mancat painita buna cu ele. La ambele, principala cauza este acel condensator de 100pf si datorita acestuia, urmeaza restul componentelor. De pe timpul LCD-urilor, LG si Philips sunt corcituri. Chiar si pe timpul CRT-urilor, nu mai stiu exact: ori CRT-urile LG erau echipate cu tub de Philips, ori CRT-urile Philips erau echipate cu tub LG. Parca imi amintesc ca pe timpul sasielor de la Philips L01.2E_LA ( CRT ) scria pe tub LG - Philips.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, sorintv a spus:

Deci, nu 16V!

Confirm. Are 5V1. Pont care mi l-a vandut domnul Tavi. Este postat raspunsul dumnealui. Si eu am pus aceeasi intrebare. Nu stiam ce zenner sa pun la ZD9108. Daca observati la inceputul topicului raspunsul dat de domnul Tavi. Apai si eu am invartit netul pe toate partile cautand schema. Pur si simplu, nu exista schema la aceasta sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări