Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Acum 7 ore, valderama a spus: Evident se poate fără trepte între -38V și -43V Intrarea în A2 nu permite circuit clasic(R II C) de negativare automată în catod tub final. Care ar fi rolul detectorului de semnal ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Acum 2 ore, sesebe a spus: Nu știe nici el. Este suficient sa spună ca nu-i corect și gata - e cel mai deștept comentator de pe forum. Spre diferenta de tine eu chiar stiu...hai..te provoc sa pui si tu o metoda de calcul a Ra...alege orice tub vrei si explica metoda...clar ca lumina zilei...spune-ne cum alegi curentul minim si maxim....si de ce...in functie de ce anume..calculeaza cu formule armonicele a doua...a treia...da amice,eu stiu cum! Tu esti la categoria habarnisti aplaudaci....hai..pune metoda cu calcule.... Schema aia de autobias e o porcarie....nici macar nu se iau semnalele corespunzator...apropos...care e referinta?? Unde e tensiunea de negativare? +0- e tensiunea de alimentare a montajului,ceea ce inseamna o alimentare de maxim +/- 30V(cazul extrem) ...mai departe? ai rezistenta de 1 ohm in catod asta inseamna ca ai o tensiune de cel putin -40V...ia sa vad eu ce comparator suporta asa ceva...o sa spui ca se face divizarea tensiunii...oare e indicat? Daca nu stiati,este cineva in spatele lu' vALDERAMA care il alimenteaza cu scheme de genul...a...vad ca in sfarsit dupa ce am spus eu ca Ra=3K s-a modificat in schema....vezi miticamy ce inseamna ca stii carte? Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Acum 4 ore, miticamy a spus: N-ar fi mai frumos sa spui ce este gresit in ce am postat eu? Nu,nu ar fi frumos deloc......pune mana si citeste,nu mai confunda mosfetul cu tubul cum naiba simulezi functionarea unui tub folosind modelul tranzistorului...e ca atunci cand te duci la o dama misto are de toate si ce sa vezi...e transexual... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Eu nu pierd timpul cu arhaisme și cu clonvi ce se ascumd în spatele unei măști de atotștiutor dar defapt nu știu mai nimic. Am mai văzut persoane de astea, nu ești primul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Acum 9 minute, sesebe a spus: Eu nu pierd timpul cu arhaisme și cu clonvi ce se ascumd în spatele unei măști de atotștiutor dar defapt nu știu mai nimic. Am mai văzut persoane de astea, nu ești primul. O mare de cuvinte intr-un pustiu de idei....metoda de calcul "monser"...hai sa vedem ce stii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Frate, la noi pe silicioase cind ne ciondaneam, era mizilic fata de ce e aici... Beleaua este ca eu, sau Raimond prezentam amplificatoare gata facute, filmate in teste (cel putin eu), aici nik, doar pagini intregi de impunsaturi... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Acum 32 minute, DjLeco a spus: Frate, la noi pe silicioase cind ne ciondaneam, era mizilic fata de ce e aici... Beleaua este ca eu, sau Raimond prezentam amplificatoare gata facute, filmate in teste (cel putin eu), aici nik, doar pagini intregi de impunsaturi... Mai nasol e cand construiesti amplificatoare pe lampi si nu ai idee ce faci... domnul de mai sus o se se piarda in ignoranta deoarece habar nu are teoria tuburilor...Punem pariu ca nu va scoate un cuvant despre calcule? Lucru valabil pentru multi de pe aici....sa amintim despre modelul matematic al trafului de iesire la frecvente joase..medii si inalte? SF-uri pentru multi de aici...Aparitia catodului virtual? Ce presupune asta..cand apare? Vezi stimabile Leco...multi nu au auzit de asa ceva dar repeta ca papagalii prostiile debitate de alti habarnisti....Vezi stimabile? Liniste s-a facut.... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 1 oră în urmă, GM70 a spus: Spre diferenta de tine eu chiar stiu...hai..te provoc sa pui si tu o metoda de calcul a Ra...alege orice tub vrei si explica metoda...clar ca lumina zilei...spune-ne cum alegi curentul minim si maxim....si de ce...in functie de ce anume..calculeaza cu formule armonicele a doua...a treia...da amice,eu stiu cum! Tu esti la categoria habarnisti aplaudaci....hai..pune metoda cu calcule.... Schema aia de autobias e o porcarie....nici macar nu se iau semnalele corespunzator...apropos...care e referinta?? Unde e tensiunea de negativare? +0- e tensiunea de alimentare a montajului,ceea ce inseamna o alimentare de maxim +/- 30V(cazul extrem) ...mai departe? ai rezistenta de 1 ohm in catod asta inseamna ca ai o tensiune de cel putin -40V...ia sa vad eu ce comparator suporta asa ceva...o sa spui ca se face divizarea tensiunii...oare e indicat? Daca nu stiati,este cineva in spatele lu' vALDERAMA care il alimenteaza cu scheme de genul...a...vad ca in sfarsit dupa ce am spus eu ca Ra=3K s-a modificat in schema....vezi miticamy ce inseamna ca stii carte? Gresesti @GM70 caderea de tensiune pe rezistorul de 1 ohm este valoarea convertita a bias-ului in functionare stabila si se compara cu o tensiune de aceiasi valoare stabilizata adica referinta, iesirea comparatorului comanda o bucla cu o anumita constanta de timp ce livreaza o tensiune negativa variabila, rezulta in final o stabilizare a acestui bias totul in timp real si acest lucru este mult mai usor de facut pentru amplificatoarele SE Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) @popa marius vreau sa vad si eu comparatorul ala care accepta 70...80V pe intrare....daca vorbim despre autobiasul PrimaLuna Adaptative Autobias e o alta mancare de peste...inclusiv valoarea rezistentei de 1 OHM e gresit aleasa...tensiunea aia intra intr-un integrator format dintr-o alta rezistenta si un condensator de valoare mare,1000uF...mai exista acolo o dioda zenner care aceea joaca rolul de tensiune de referinta....Tensiunea citita de pe catodul tubului este de valoare mica si se obtine folosind,in functie de tubul ales,o rezistenta mult diferita de 1 OHM(valderama e habarnist) De exemplu,daca folosim 6C33C,Rk=3.3 OHM,de ce? Pentru ca 220mA(PSF) x 3.3 OHM= 0,726 Volti...o valoare nepericuloasa pentru intrarea operationalului(dar trebuie sa stim si teoria din spate).......tensiunea de pe grila se "ia" exact de pe grila dupa condensatorul de separare..nu iau informatia cu n-spe tuburi inainte de cel final....da,sigur ca astea sunt detalii...dar ce stiu eu....E convenabil sa punem scheme bloc si sa lansam misterul de cunoscatori....in realitate lucrurile stau altfel....Amplificatorul operational(intrerea neinversoare) compara tensiunea continua de pe catod cu tensiunea de referinta de pe una din intrarile operationalului (0.47V) si modifica tensiunea de negativare(grila de comanda,care este cea a tubului controlat nu cu n-spe tuburi inainte) pentru a o mentine constanta si egala cu tensiunea de referinta de pe intrarea INVERSOARE(de data asta) a operationalului...Vezi domnule Popa,asta e diferenta dintre chestiuni ambigue si ceva concret....Desigur ca am schema in cauza despre care vorbesc...dar nu merita sa o postez aici... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Toate schemele postate de mine pe forum îmi aparțin.Păcat că TinyPic nu mai funcționează. Schema asta de exemplu se încadrează în subiect bine mersi. domnul Lăzăroiu a avut amabilitatea să o simuleze Se vede foarte bine în simulare ce corecție administrează reacția negativă pe grila de comandă tub final. Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Acum 27 minute, valderama a spus: Toate schemele postate de mine pe forum îmi aparțin. se vede!!! Problema nu e ca nu merge Tiny Pic..problema e lipsa cunostintelor dumitale..... Chiar vreau sa vad cum iei dumneata tensiunea aia de pe rezistenta de 1 Ohm si o compari....Ia sa vedem ca tot spui ca schema e a dumitale... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) ...si unde e autobiasul stimabile?....eu spun despre mere si dumneata despre banane....facem ce facem si tot la EL84 ajungem.... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) @miticamy...ia sa vedem cum reglam curentul de repaos prin tub....si ia vezi ce spune foaia de catalog pt 300B legat de negativarea de pe grila....ce valoare trebuie sa aiba pentru ca prin tub sa "treaca" 100mA? Nu cumva trebuie sa avem ceva mai mult decat -50V? Nu stiu...sa zicem...-120V? ca idee...si daca e cel putin dubla valoarea tensiunii...ce se mai intampla cu operationalul?? probabil ca acolo in schema erau utili niste tranzistori ca de exemplu...BF423??? Intreb si eu asa...ca sa ma aflu in treaba... Editat Decembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 1 oră în urmă, valderama a spus: Toate schemele postate de mine pe forum îmi aparțin.Păcat că TinyPic nu mai funcționează. Schema asta de exemplu se încadrează în subiect bine mersi. asadar...unde e autobiasul???? unde e comparatorul...referinta...integratorul...etc....cum citesc informatia de pe catod....etc etc etc...nu mai umbla dom'le cu artificii si aberatii.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum