Vizitator Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Asa este, cu patru tuburi sanse zero insa am avut la dispozitie vreo 50 de tuburi PL504 de diverse fabricatii in schimb 6p36p am avut doar 3 buc ,una exceptionala iar celelalte medii deci exista o sansa mai mare de imperechere cu acestea plus ca sint si mai robuste mecanic Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 (editat) O schemă ca asta (sau similară) asigură performațe reproductibile dacă definim un transformator de ieșire, exemplu CXSE25-3.75K sau CXSE25-3.2K. (thd nu implică o selecție a două tuburi finale din cinzeci) Editat Decembrie 11, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Acum 12 ore, valderama a spus: Mai jos(în imagine) satisfac condițiile impuse ? inclusiv sarcina. (se vede cu ochiul liber Pout aprox. 9W) Dinamic pentru durata unei perioade sinus(sau o sută de perioade sinus... o mie de perioade...) când Pout=9W ce disipație găsim anod+g2 ? D.P.D.V. static tubul 6P36S mod trioda disipa 29,8W in anod ptr. a obtine in primar 9W. Randamentul a crescut la 30% cu extensia in A2.Acum revenind la simetrie: -Semnalul de atac pe grila de comanda este simetric pe ambele alternante gratie extinderii in A2. -Aici proiectiile pe axele de coordonate nu sunt simetrice dar... cu cat este mai mica pe axa curentilor cu atat este mai mare pe axa tensiunilor astfel incat produsul respectiv puterea ramane constanta atat pe alternanta pozitiva cat si pe cea negativa.In acest caz 12,6W. Este doar opinia mea, sa vedem si altor colegi. Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Acum 4 ore, valderama a spus: O schemă ca asta (sau similară) asigură performațe reproductibile dacă definim un transformator de ieșire, exemplu CXSE25-3.75K sau CXSE25-3.2K. (thd nu implică o selecție a două tuburi finale din cinzeci) Pentru prezenta schema a fost divulgat doar Ra=3,75k.Propun in special ptr. cei cu experienta sa cotam valorile tensiunilor si curentilor in punctele esentiale astfel incat sa putem deduce valorile elementelor pasive si sa obtinem o schema complecta. Stiu ca a fost realizat practic ptr. un user al acestui forum si are performante super. Poate reusim clonarea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 (editat) Acum 5 ore, simson a spus: D.P.D.V. static tubul 6P36S mod trioda disipa 29,8W in anod ptr. a obtine in primar 9W. Randamentul a crescut la 30% cu extensia in A2.Acum revenind la simetrie: -Semnalul de atac pe grila de comanda este simetric pe ambele alternante gratie extinderii in A2. -Aici proiectiile pe axele de coordonate nu sunt simetrice dar... cu cat este mai mica pe axa curentilor cu atat este mai mare pe axa tensiunilor astfel incat produsul respectiv puterea ramane constanta atat pe alternanta pozitiva cat si pe cea negativa.In acest caz 12,6W. Este doar opinia mea, sa vedem si altor colegi. Unde e clasa A2? unde e grila polarizata cu tensiune pozitiva permanent?? Iar despre putere poate 7.8W e mai aproape de realitate in conditiile voastre..dar....ia sa vedem ce zice poza de mai jos....Numai unii vad n-spe mii de watti scosi din...Paint! Chiar vreau sa vad tubul asta in clasa A2!!!!! Poftim curbele trasate in timp "real" nu bazaconii din Paint...fiti profesionisti ce dreaq.... Iar calculul cu Iamin Iamax,Uamin si Uamax e total gresit in Paintul lu'...nu-i spunem numele...dar ca de obicei o intoarcem ca la..PLoiesti...Cum scoateti voi in mod trioda mai multi W decat in mod "pentoda"??? Pe bune??? Poate Pa+Pg2=17W...poate.....nu?de unde naiba 29W??? Editat Decembrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 (editat) La 10.12.2019 la 10:26, valderama a spus: Pout 2W (de ce vii cu exemplu ăsta de kakao ?, tu aveai disipație mare la anod), să vedem ceva mai mult. Știi să calculezi puterea utilă pe graficul ăsta pentru un atac sinus simetric gc 76Vvv ? (dacă nu știi sună, întreabă un prieten) LE banal/simplu să calculăm precis puterea utilă pentru graficul de mai jos. cum naiba ai calculat dumneata "stimabile" Iamin,Iamax,Uamin si Uamax? In Paint? La 99.3mA tubul ala se va simti minunat(Ia0=17W/300V=53mA)...de unde ai scos dumneata valoarea aia de 163,7mA pt Iamax? NU STII CARTE!!! HABAR NU AI SA CALCULEZI DREAPTA DE SARCINA!!!.Mai draga stimabile,in mod trioda,scoti maxim 3W din 6P36S....hai 4 cu mare indulgenta....Ia calculeaza dom'le distorsiunile....Cum scoti dumneata 9W in conditiile in care Pda+Pg2=17W?????? Abracadabrant ca la Ploiesti.... Editat Decembrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 (editat) La 10.12.2019 la 12:24, valderama a spus: LE disipația maxim admisă la anod+g2 are reprezentare mai mult decât generoasă în grafic, mult exagerată (a fost aleasă în mod intenționat această disipație maxim admisă nefirească/exagerată). 6P36S foaia de catalog inclusiv disipația anod g2 în diverse condiții. http://www.dl7avf.info/Y21/mpi/1970/6P36S.pdf Editat Decembrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 @GM70Eu am postat opinia mea dupa cum am mentionat .Am fi incantati daca , dupa vesnicele critici, ne mai aratati si dvs. un mod concret de calcul, o dreapta de sarcina sau ceva de care sa puteti fi mandru. Eu am demonstrat fizic in alt topic ca se poate obtine 9W cu PL500 cu curenti de gria (vezi Teste cu PL500)..Am fost atent sa nu scriu clasa A2 sa nu va enerveze . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Acum 7 minute, simson a spus: @GM70Eu am postat opinia mea dupa cum am mentionat .Am fi incantati daca , dupa vesnicele critici, ne mai aratati si dvs. un mod concret de calcul, o dreapta de sarcina sau ceva de care sa puteti fi mandru. Eu am demonstrat fizic in alt topic ca se poate obtine 9W cu PL500 cu curenti de gria (vezi Teste cu PL500)..Am fost atent sa nu scriu clasa A2 sa nu va enerveze . GM70 este limitat. De unde nu este nici Dumnezeu nu cere! El nu poate compila o informatie, clasa A2 va ramane o necunoscuta pt el. Nu-ti mai pierde timp cu el, este pacat de timpul pierdut ca sa ii raspunzi. Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 (editat) Daca prietenul Bela, se străduie sa crească pretul la 6p36s, (eu unul taceam - sunt unii ca au construit un forum pentru ca sa primeasca scheme...) confirm 8w in mod trioda la un PDA de 27W obtinuti undeva in vara fară a se inrosi anodul. Diferenta constructiva intre 6p36s si PL500 este mare..., sunt 2 tuburi care au fost folosite in baleiaj si atat! Daca imi amintesc bine: Ua - 307V Ia- 88mA Succes! Nu am masurat distorsiunile deoarece NU am avut chef... Editat Decembrie 12, 2019 de matropower Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 @GM70 calculele sint corecte, proiectarea dreptei de sarcina se face in cativa pasi cu cateva formule simple iar modul de pseudotrioda a fost ales fiindca curbele de functionare sint echidistante deci o liniaritate foarte buna , in mod pentoda tubul nu are nimic deosebit in afara obtinerii unei puteri mai mari dar si THD inacceptabile si daca recitest topicul legat de acest tub vei vedea ca 3w este o gluma... Aproape orice tub poate intra in clasa A2 de functionare, nu trebuie ca G1 sa fie negativa este suficienta o excursie mai mare a tensiunii de atac pe grila, adaugarea de citeva caracteristici cu Ug1>0 a fost speculativa pentru asigurarea simetriei alternantelor in modul de proiectare teoretic , in realitate doar cu un tracer se poate proiecta corect d.p.d.v. practic @valderamaspui ca amplificatorul cu PL504 nu este reproductibil cea ce este un nonsens, selectarea din 50 de tuburi a dus la gasirea unei perechi ce asigura performante cu 10--15% mai bune ale amplificatorului, doar asa pentru ca se poate, intelegi ? Link spre comentariu
gheo23 Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Acum 52 minute, matropower a spus: confirm 8w in mod trioda la un PDA de 27W obtinuti undeva in vara fară a se inrosi anodul. Idem ! Construit, masurat .Atac pe G2 cu PCL86.Sunet remarcabil pentru un tub de baleiaj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 (editat) 1 oră în urmă, popa marius a spus: @GM70 calculele sint corecte, proiectarea dreptei de sarcina se face in cativa pasi cu cateva formule simple iar modul de pseudotrioda a fost ales fiindca curbele de functionare sint echidistante deci o liniaritate foarte buna , in mod pentoda tubul nu are nimic deosebit in afara obtinerii unei puteri mai mari dar si THD inacceptabile si daca recitest topicul legat de acest tub vei vedea ca 3w este o gluma... Aproape orice tub poate intra in clasa A2 de functionare, nu trebuie ca G1 sa fie negativa este suficienta o excursie mai mare a tensiunii de atac pe grila, adaugarea de citeva caracteristici cu Ug1>0 a fost speculativa pentru asigurarea simetriei alternantelor in modul de proiectare teoretic , in realitate doar cu un tracer se poate proiecta corect d.p.d.v. practic @valderamaspui ca amplificatorul cu PL504 nu este reproductibil cea ce este un nonsens, selectarea din 50 de tuburi a dus la gasirea unei perechi ce asigura performante cu 10--15% mai bune ale amplificatorului, doar asa pentru ca se poate, intelegi ? Te grăbești și greșești (corectează ce stă subliniat în citat). O altă chestiune performanțe ireproductibile sau performanțe reproductibile(cu/fără tuburi selecționate două din cinzeci). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Proiecții A2 marcate cu albastru (inclusiv ce se câștigă colorat cu mov deschis). În reprezentare limita A1 atac gc sinus simetric Pout 5,76W , intrarea în A2 din reprezentare conduce la Pout 8,95W(atac gc sinus simetric). Editat Decembrie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Acum 4 ore, simson a spus: @GM70Eu am postat opinia mea dupa cum am mentionat .Am fi incantati daca , dupa vesnicele critici, ne mai aratati si dvs. un mod concret de calcul, o dreapta de sarcina sau ceva de care sa puteti fi mandru. Eu am demonstrat fizic in alt topic ca se poate obtine 9W cu PL500 cu curenti de gria (vezi Teste cu PL500)..Am fost atent sa nu scriu clasa A2 sa nu va enerveze . Domnule Simson,nu am o problema cu dumneata,eu am ce am cu guru vALDERAMA care habar nu are ce inseamna clase de functionare etc...Inca odata repet,clasa de functionare a unui tub o determina polarizarea sa...si anume,clasa A2(pura ca sa folosesc o expresie cretina impamantenita de niste habarnisti) inseamna ca grila este alimentata continuu cu tensiune pozitiva(e obligatoriu ca tubul in cauza sa "stie" clasa A2,recte psf sa se afle pe un tronson POZITIV...ca orice tub daca este "condus" de un driver fortos "intra" in zona "pozitiva" temporar(la volum mare al auditiei) e altceva...e o clasa numita A1...nicidecum A2...retine si tu adrian_pitic faptul ca o clasa de functionare e data de POZITIA PSF ALES....dar cand nu stii carte esti...nestiutor....Dar probabil ca la Ploiesti se scrie istoria tuburilor...ce Lee Deforest...etc...nea Ăla...vALDERAMA e miezu' din dodoașcă...Asadar domnule Simson,nu la adresa dumitale e critica mea ci a celor doi...indivizi...Un tub care sa fie proiectat pentru clasa A2 este 833A,GU48,811A,805A etc...in aceste cazuri grila de comanda este alimentata permanent cu tensiune pozitiva(anodul devine rosu) iar grila respectiva devine un mic anod iar acest fapt da mari batai de cap unor habarnisti de genul de mai sus deoarece acest "mic anod" are un Ia0 si un Ra ca sa spun asa...si de aici rezulta aportul de putere in clasa A2... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Acum 2 ore, popa marius a spus: ..... adaugarea de citeva caracteristici cu Ug1>0 a fost speculativa pentru asigurarea simetriei alternantelor in modul de proiectare teoretic , in realitate doar cu un tracer se poate proiecta corect d.p.d.v. practic... ...wawww...valderama a inceput sa creeze modele de tuburi in ..paint....caracteristici anodice facute cu mouse_ul ..doar ca sa isi sustina afirmatiile...RUSINE!!!!!! ..se pare ca topicul asta e deschis la bascalie...a venit iarna si se mai distreaza unii...din lipsa de ocupatie..mai deseneaza .. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum