Vizitator Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 (editat) Simplu pentru minim de distorsiuni în buclă deschisă(fără reacții negative) etajul de atac poate furniza un semnal gc tub final ca în oscilograma de mai jos img.1. (amplitudinea mică intrarea în etajul de atac, amplitudinea mare ieșirea din etajul de atac către gc tub final în situația fără reacții negative) Atac asimetric gc tub final. După ce se obține la ieșire un minim de distorsiuni fără reacții negative se pot închide bucle de reacție negativă (exemplu sugestiv img. 2) pentru un rezultat mai bun. Editat Decembrie 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 Schema aia chiar e functională? Eu nu prea cred ai ceva erori pe la ea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 (editat) mishulink ai scris "ai ceva erori pe la ea." cu alte cuvinte sunt mai multe erori, să le vedem ! (ai permisiunea să mâzgălești schema, astfel vedem unde sunt erorile). Erorile rămân doar în capul dumneata dacă nu vedem unde sunt în schema sugestivă prezentată. . Editat Decembrie 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
DANO Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 3 feedbackuri acolo daca bine le ghicii :-) nu prea se obisnuieste pe la noi cu asa multe Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 Ar merita masurata practic o asemenea schema (cred ca masoara bine) dar si ascultata in comparatie cu o schema care nu are secundarul in catodul finalei pentru a se vedea daca pastreaza sunetul de lampa (modulatie in anod). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 (editat) Acum 3 ore, mishulink a spus: Schema aia chiar e functională? Eu nu prea cred ai ceva erori pe la ea. Nu are erori dar trebuie vazut cum suna smecheria asta de schema. Mergea ca subiect de examen la DCE pe vremea cand se studiau tuburile. Multi "plecau pe fenta". Si eu as fi plecat pe fenta 100%, dar stiu ca valderama mai apare din cand in cand cu niste chestii... mai exotice. Are antecedente cu chestii din astea exotice cat si cu chestii "enervant de simple" . Editat Decembrie 9, 2019 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 La o prima analiza a schemei am cateva nedumeriri: - Chiar sunt necesare 3 tipuri de reactii negative ? 1 Catod EL34 secundar OT, 2 anod EL34 catod 6E6P, si 3 secundar OT grila 6E6P. Este orgie de negativ feed back...important este ponderea fiecaruia la un total sa zicem de 20dB.Dar cel mai important ar fi de aflat practic si vizualizat pe o-scop modificarile semnalului la iesire si distorsiunile cu variatia ponderii gradului de RN la cele trei tipuri. Eu as incepe cu reactia catod EL34-secundar OT si daca mai este necesar(acesta in cazul unui OT dezastru) as inchide bucla. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 (editat) Numai cine poate da valori în schemă (exemplu sugestiv img. 2) află cum se comportă amplificatorul fizic. Ce să caute un "OT dezastru" în exemplu sugestiv img.2 ?! (exemplu sugestiv OT CXSE25-3.75K) Editat Decembrie 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 (editat) Acum 13 ore, simson a spus: La o prima analiza a schemei am cateva nedumeriri: - Chiar sunt necesare 3 tipuri de reactii negative ? 1 Catod EL34 secundar OT, 2 anod EL34 catod 6E6P, si 3 secundar OT grila 6E6P. Este orgie de negativ feed back...important este ponderea fiecaruia la un total sa zicem de 20dB.Dar cel mai important ar fi de aflat practic si vizualizat pe o-scop modificarile semnalului la iesire si distorsiunile cu variatia ponderii gradului de RN la cele trei tipuri. Well, then you're missing something (simulările Lăzăroiu). O pentodă finală are caracteristici de transfer neliniare nativ ca atare semnalul din grila de comandă poate avea alura din img.1 (cui pe cui se scoate). Întrebare ușoară, o triodă finală(fie ea și PL500...g2 conectată anod) are caracteristici de transfer liniare ? Editat Decembrie 10, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 Deci un raspuns usor... iata de ce pentru PL504 nu este nevoie de NFB spre deosebire de EL34 unde reactia (chiar si in exces) este aproape obligatorie Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 (editat) Ce compari dumneata ?!, ai habar ? Se vede cu ochiul liber pentru EL34 (A>B , C>D) Ce vezi după 300V la 6P36S sau cât se desfășoară axa de curent 6P36S ?! EL34(triode) cum stă pana în 300V și 100mA ? similar 6P36S Revin cu un model Ale Moglia 6P36S(g2 conectată anod) EXTINS. Editat Decembrie 10, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 Din ce in ce mai usor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 (editat) Pout 2W (de ce vii cu exemplu ăsta de kakao ?, tu aveai disipație mare la anod), să vedem ceva mai mult. Știi să calculezi puterea utilă pe graficul ăsta pentru un atac sinus simetric gc 76Vvv ? (dacă nu știi sună, întreabă un prieten) LE banal/simplu să calculăm precis puterea utilă pentru graficul de mai jos. Editat Decembrie 10, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 valderamo...devii penibil. Mai bine intitulai topicul...SE ca la Ploiesti...sau il deschideai la ..bodega. Pana acum nu ai zis nimic concret...care e de fapt subiectul topicului? vad ca la fiecare a doua postare schimbi mereu subiectul discutiei... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum