Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare filtre boxe Jazz

gn2009

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. am deschis acest topic pt. a va solicita respectuos ajutorul tuturor. in dorinta de a reconditiona integral o pereche de boxe jazz doar asa ca exercitiu, m-am lovit de necesitatea inlocuirii celor doua tweetere, si singura solutie gasita de mine cel putin , a fost sa inlocuiesc cu o pereche de tweetere de la tonsil . sunt printre putinele pe care le-as putea monta fara sa modific simtitor cutia si poate sa nu coste o avere, avind in vedere performanta generala a acestor incinte .deci am nevoie sa modific partea de filtre de inalte de la schema originala ,la una pentru difuzoarele de inalte respective. pun aici schema de jazz, asa cum o am eu de 30 de ani de la fosta reprezentanta I.E.I.  si un link catre  GDWK 9-80-1   varianta de 8 ohmi . pentru ca pe 4 ohmi nu se mai fabrica. am studiat si toate variantele date de fabrica sau imbunatatite de pasionati dea lungul timpului , dar cu tot respectul as ramine la o varianta de filtru de ordin 2 daca se poate, adica la ceva de genul celor din Jazz. multumesc anticipat tuturor ce vor sa ma ajute. o zi buna                                                                                                                                                                                                                                                               http://www.tonsil.ro/Specs/GDWK9801.pdf                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• gn2009

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sectiunea pt inalte a filtrului din incintele Jazz este de ordinul 3, adica 18dB/octava.

Vad ca in topicul din link scrie ca sunt trecute valorile si pt 4 si pt 8 ohmi.

LE - nu prea pot citi valorile din tabel, imaginea este neclara, parca de-al naibii.

Unele valori pe care le citesc par nerealiste asa ca suspectez eroare de citire din partea mea.

R4  (serie) in nici un caz nu poate ajunge la 6,8 ohm, inseamna o atenuare prea mare.  Asa cum am scris si in acel topic, R4 se tatoneaza   0 - 1,5 - 2,2 - 2,7, hai, poate 3,3 ohmi.

Pt Ztw = 8 ohmi,  C6 de 6,8uF se pune de 3-3,3uF iar C7 de 14uF se pune de 8,2-10uF.

L4 ar trebui sa aiba spre 0,2mH

Toti condensatorii electrolitici din filtru se inlocuiesc cu model film (mkt), cei serie de pe medii si inalte de preferat chiar mkp (buni). Se pot face si ei din cate 2-3 C pusi in paralel.

In celalalt topic au fost contre pe ESR-ul condensatoarelor. Toti aveau dreptate dar fiecare se referea la altceva.  ESR-ul masurat este un indiciu, ESR-ul abordat ca pricipiu este altceva. Ceea ce nu s-a scris acolo este ca la unii electrolitici vechi ESR-ul masurat poate da valori surprinzator de mici dar pierderile in dilelectric (Vloss) sa fie f mari, asa ca masurarea exclusiv a ESR este pacalitoare.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări