Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diy polizor

Balazs Andras

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Balazs Andras a spus:

Un motor second pe olx e cam 200ron, un polizor din magazin e 250ron,

Un polizor la 250 de lei are 150w  maxim 300W....cele de 750w sunt mult mai scumpe.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 1 oră, flomar60 a spus:

Initial m-am abtinut sa raspund la acest post....dar ,m-am gandit apoi, ca sunt multi incepatori care iau de bun ce se scrie aici si afirmatia de mai sus este gresita!

Este foarte importanta dimensiunea intrefierului la orice motor!...indiferent de turatie!... valoarea intrefierului stabileste un compromis optim intre puterea electrica consumata din retea si puterea mecanica oferita la ax...modificarea intrefierului duce la scaderi drastice ale puterii mecanice cu toate ca puterea electrica consumata ramane aprox. aceeasi....

PS. Pe partea libera a axului nu se poate monta o perie de sarma/pasla ?....ar fi utila zic eu!...sau o piatra de polizor in unghi...

Da așa este, am citit și eu pe forumurile străine, dacă iau din diametru scade factorul de putere si crește consumul efectiv scade eficiența, la un motor care lucrează ora nu ar fi o idee bună o astfel de intervenție rotor.

Eu nu simțit o scădere de putere dramatică poate max 50w, pt ce folosesc e perfect sa ascult un burghi sau cuțit de strung, am testat dar nu pot sa opresc motorul, ex un polizor din magazin care cică are 350w pot sa opresc daca apasă prea tare.

Nu am montat două apărătoare, pe partea liberă  montez pasla, mai trebui să fac rost, asta era intenția, partea liberă e mai lungă.

Întrebarea finală este, e bine o astfel de intervenție,? Răspunsul este, Nu! Eu nu recomand, cum ziceam dacă nu reușeam, motorul ajungea la fier vechi.

Link spre comentariu

Din păcate Romanii noștri sunt experți in toate domeniile de pământ si probabil si din cosmos... deșii majoritatea nici nu au pus mâna pe un strung sau freza . 

Polizorul arata chiar bine ... Daca ii sa compari cu unul facut de fabrica . Categoric cel de fabrica este mai bun... dar nu despre asta ar trebuii sa se discute pe forum... ca sa poti sa inveti sa te dezvolți ai nevoie de proiecte . Acesta este un proiect chiar bunicel spun eu ... indiferent daca va funcționa sau nu ...

nu poti sa faci dintr-odată piese de nave spațiale fără sa faci lucruri mărunte 

Link spre comentariu
La 11.12.2019 la 20:25, mac01 a spus:

Un polizor la 250 de lei are 150w  maxim 300W....cele de 750w sunt mult mai scumpe.

Am eu unu de 400W, cica,  de pe la fostul Practiker, a fost vreo 200lei, ma rog, scrie pe el ca`i de 400W da` am avut de lucru sa`i fac alte flanse si sistem de centrare a lor, pe linga asta se si incalzeste, daca am un cutit de 16x16mm sa`l ascut...da in nas!

La un polizor facut dublu dintr`un motor singura problema apare la racire, oricum nu merge el 24/24 ca un motor.

Daca ar fi sa pariez intre petarda mea si asta manufacturat, cu ochi inchisi as merge pe manufactura colegului.

P.S. mai am un polizor, rusesc da` tot mic, vreo 600W insa ala chiar merge.

Editat de Ion_Bumbu
Typo
Link spre comentariu

Balazs Andras   , felicitari  pt.  proiect  !  Din  punctul  meu  de vedere  proiectul  este  mai  mult  decat  bun  pt.  acasa  !  Afirmatii  rautacioase  sunt intotdeauna  , unele  nu merita luate in  considerare ! 

Link spre comentariu

Am masurat polizoarele, Titan 400W are cam 160W in gol, incepind de la 350W incepe sa piarda turatie, pe la 450W deja pierde mult.

Factorul de putere in gol este de 0,7, la maxim urca pe la 0,9.

Cel rusesc are cam 240W in gol dar la 800W inca nu pierde turatie...mai sus nu am fortat deoarece piatra este destul de fina si mi`e mila sa o fortez.

Factorul de putere in gol este de 0,33 iar la 800W este spre 0,95.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, emil.gabor a spus:

Din păcate Romanii noștri sunt experți in toate domeniile de pământ si probabil si din cosmos... deșii majoritatea nici nu au pus mâna pe un strung sau freza . 

Polizorul arata chiar bine ... Daca ii sa compari cu unul facut de fabrica . Categoric cel de fabrica este mai bun... dar nu despre asta ar trebuii sa se discute pe forum... ca sa poti sa inveti sa te dezvolți ai nevoie de proiecte . Acesta este un proiect chiar bunicel spun eu ... indiferent daca va funcționa sau nu ...

nu poti sa faci dintr-odată piese de nave spațiale fără sa faci lucruri mărunte 

Acum 9 ore, lavynyu a spus:

Balazs Andras   , felicitari  pt.  proiect  !  Din  punctul  meu  de vedere  proiectul  este  mai  mult  decat  bun  pt.  acasa  !  Afirmatii  rautacioase  sunt intotdeauna  , unele  nu merita luate in  considerare ! 

Multsumesc, am învățat din acest mic proiect, am mai multe pe viitor, și o sa postez aici, eu nu ma supăr dacă critică cineva muncă sa metodele mele, e bine sa vezi lucrurile si din altă perspectivă.

Eu sper sa văd forumul asta crescând mai ales partea ăsta sa fie ca un practicalmachinest.com romanesc, prea am gasit pe net forum dedicat prelucrare prin aschiere si proiecte mecanice românești, se pare ca nu suntem asa deschiși ca străini să împărtășim.

Editat de Balazs Andras
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Am masurat polizoarele, Titan 400W are cam 160W in gol, incepind de la 350W incepe sa piarda turatie, pe la 450W deja pierde mult.

Factorul de putere in gol este de 0,7, la maxim urca pe la 0,9.

Cel rusesc are cam 240W in gol dar la 800W inca nu pierde turatie...mai sus nu am fortat deoarece piatra este destul de fina si mi`e mila sa o fortez.

Factorul de putere in gol este de 0,33 iar la 800W este spre 0,95.

Din pacate polizoare ce se găsesc pe la magazine bricolaj sunt slabe, sunt facute pr profit, dacă vrei sa ascult o suprafață mai mare ca u  cuțit de strung moare! vibrează,  se încălzește etc,

Este și polizoare bune ex polizor banc makita 550w, am încercat la un prieten si chiar merge foarte fin si are putere, dar pt 750ron e normal ca fuge.

Mai cautam un polizor industrial vechi, dat tot asa prețuri mari.

Am făcut ceva teste cu noul polizor si sunt foarte mulțumit am montat si pasla pe partea liberă.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Acum 6 ore, ndc74 a spus:

Interesant prociectul.

Sa-l folosesti sanatos. Un polizor de genul ala e peste 300 de lei in magazin.

Am gasit si eu un filmulet interesant pe tema asta:

Mersi! Văd ca mai sunt unii care mai modifică motoare:d

Link spre comentariu

Inca o metoda interesanta de a fixa piatra de polizor pe un ax oarecare (gen un simplu motor asincron).

Conditia e ca gaura pietrei sa fie mai groasa ca diametrul axului;

Toata smecheria e ca acel filet taiat in doua sa fie conic, ca sa stranga pe ax.

Editat de ndc74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări