daniels Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 daca nu exista niciun semn de circulatie, atunci se aplica regula prioritatii de dreapta. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Acum 56 minute, Florin berdila a spus: eu sunt cu masina nr 1 si in punctu x ma intersectez cu masina nr 2 se aplica vreo regula sau imi vad de drum Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Acum 48 minute, Florin berdila a spus: eu sunt cu masina nr 1 si in punctu x ma intersectez cu masina nr 2 se aplica vreo regula sau imi vad de drum Dacă este un poliţist care dă din mâini ( dirijează traficul în intersecţie) atunci se procedează după cum arată dumnealui, eventual se ascultă şi sunetele pe care le poate scoate cu fluierul. N-am văzut eu bine, maşinile din desen au câte trei roţi pe o parte? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 eu vă intreb dacă stiţi nu să vă desenez frumos ,ca acel drum care nu este marcat ca find un drum anume care se intersecteaza in punctu x cu un drum national eu care circul cu masina nr 1 si ajung in punctu x nu ar trebui sai dau prioritate masini nr 2 ca acea masina nu este pe un drum national ar trebui sa,aiba,stop ca untra pe un drum national nu?? Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 Treaba e simpla. Te uiti dupa semne de circulatie, daca sunt, faci cum spun semnele. Daca nu sunt semne se aplica prioritatea de dreapta. Daca ai rovinieta intri pe drumul national dupa ce ai respectat regulile de mai sus. Daca nu ai rovinieta te intorci chiar daca ai prioritate. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 8, 2020 Partajează Postat Ianuarie 8, 2020 (editat) https://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/690/la-intersectia-nedirijata-dintre-un-drum-national-si-unul-judetean-comunal-sau-local-prioritatea-de-trecere-se-acorda https://legeaz.net/regulament-aplicare-oug-195-2002-actualizat/art-135-reguli-pentru-circulatia-vehiculelor-reguli-de-circulatie Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: a) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum naţional venind de pe un drum judeţean, comunal sau local; Dar de multe sunt si semnalizate cu cedeaza sau stop deci nu prea e dubiu in privinta asta. Si mi se pare normal, ca de ce ar trebui acordata prioritate de dreapta cand toate DN-urile trec prin sate, sate pline de drumuri laturalnice. Editat Ianuarie 8, 2020 de Sharky Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Pai domnule daca portiunea de drum .org care este masina .nr 2 nu este semnalizat ce fel de drum este si el da sa intre pe un drum national nu ar trebui sa acorde prioritate ?? Este o greseala ca portiune de drum pe care este masina nr 2 trebuia sa aiba stop sau cedeaza nu Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Dacă ambele sînt DN-uri, maşina 2 are prioritate de dreapta. Dacă drumul din sud e comunal şi iese în DN, maşina 1 are prioritate. Ar fi bune nişte coordonate din google maps ca să vedem exact situaţia din teren. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 am incercat sa descarc imaginea dar nu merge este intrarea dispre Saraiu in Harșova intersectia drumului DN cu DNE va dati seama daca mariti si vedeti acel segment de drum pe care este masina 1 si masina2 de aceea va,spun ca,pe segmentu de drum pe care este masina 2 nu are nici un semn cand se face intersectarea cu DN trebuia sa aiba un semn Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Va referiti la intersectia DN22A cu DN2A ?? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 da exact ,dar ma refer la acea portiune care pleaca din DNE si intra in DN spre Saraiu sau est Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) eu vad ca e dirijata, se respecta semnele, daca se cunosc. ca daca nu se cunosc nici nu stii dupa ce sa te uiti. Editat Ianuarie 9, 2020 de daniels Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Ah, da, stupidă intersecția aia. Conform legislației și la cum e semnalizată, mașina 2 are prioritate față de mașina 1, deși ar trebui să fie pe dos. Probabil de aia se și întîmplă o droaie de accidente acolo. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 10, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2020 da domnule Ratza de acea intersetie vorbesc ,acel drum care se desprinde din DNE si se intersecteaza cu DN care faci dreapta spre Saraiu spre est nu este semnalizat de aceea te obliga sa mai cedezi odata trecerea tu care deja esti pe DN si te deplaseszi pe directia vest est ,mam uitat ce categorie de drum este acea portiune care este cu pricina si este DN dar nu are nici un semn am vazut pegoogle earth Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum